eugenia hazazup

Tu ai obiceiul să te evaluezi?

Tu ai obiceiul să te evaluezi?

 

După o victorie uriașă

 

De îndată ce fumul focurilor de artificii se va risipi, prietenii se vor dispersa și mahmureala va dispărea. Va dura ceva timp să te gândești ce să faci în continuare.

Adesea, acordăm atât de mult efort și atenție visului nostru încât uităm să vedem ce urmează. Dar viața nu constă într-o singură victorie, ci în succesiunea lor nesfârșită.

După un succes major, este timpul să luăm următoarea provocare și să stabilim noi obiective. Ți-ai dovedit deja că poți obține ceea ce dorești, ceea ce înseamnă că experiența ta va fi un alt ajutor pentru tine.

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să te bucuri de succesul obținut, ci doar că obiectivele tale nu se termină aici.

John Maxwell ne vorbește despre tehnica lui 24h.

Ia-ti 24h pentru a sărbători o victorie apoi continuă.

Sau

Ia-ți 24h să-ți plângi de milă, apoi caută soluții și mergi mai departe.

Mi se pare o tehnică super tare. Nu rămâne pe loc, continuă să mergi.

Aveam obiceiul când aveam parte de vreo reușită să mă las pe-o ureche cum se spune 😊. Iar când aveam parte de un eșec, să rămân acolo blocată. Era nevoie de cineva să mă scoată la suprafața, altfel eu eram copleșită.

În seara de Revelion

 

Da da știu, mai este destul până în acel moment, dar…. acum trece timpul 😊.

Oamenii preferă să folosească simbolul calendarului pentru reînnoirea vieții: „Voi începe luni” sau „o voi face în prima zi a fiecărei luni”.

Când vine vorba de schimbări semnificative, este timpul să vă folosiți sărbătoarea preferată – Anul Nou. Și nu este doar o tradiție să intri într-o nouă perioadă cu idei și speranțe proaspete. Doar între paharele de șampanie, fiecare dintre noi se gândește de obicei la rezultatele și experiența anului trecut. Acest lucru ajută la determinarea direcției care trebuie dezvoltată pentru a-ți atinge obiectivele în viitor.

Eu petrec doua « Revelioane » pe an 😊 : primul este în vară, când avem certificarea JMT și evenimentele Empowering Mentoring. Îmi place ca în timpul acestor eveniment să-mi stabilesc obiectivele pe anul ce începe în cariera mea. Mai întâi îmi evaluez rezultatele: văd ce am reușit și ce nu; ce pot face mai bine; ce pot schimba. Apoi îmi fac planul de bătaie.

A doua oara, chiar de Anul Nou, unde îmi analizez  toate ariile: ce am reușit și unde mai am nevoie să lucrez. Și normal că stabilesc obiectivele pentru anul următor.

Este esențial să înveți să recunoști momentul în care ai în față o noua oportunitate, pentru că numai așa ți se vor deschide drumuri noi la momentul potrivit. Trebuie pur și simplu să înveți cum să percepi momentul în care te afli în pragul a ceva minunat.

Dacă nu ai curajul să faci un pas înainte, este posibil să pierzi o ocazie unică, o situație ideală care nu se va mai repeta niciodată.

In general, oportunitățile nu sunt complet gratuite. Acestea nu sunt atrase de persoanele care nu fac nimic, nici de cei care pur și simplu își doresc ceva foarte mult și se gândesc la acel lucru tot timpul, fără acțiune.

« Ceea ce trebuie să fie » nu se va întâmpla decât dacă depui un efort real.

 

Fiecare dintre noi este un creator. Suntem capabili să schimbăm realitatea și să creăm noi oportunități atunci când țintim un anumit obiectiv.

Deși uneori avem noroc și ceva bun ni se întâmplă fără a depune niciun efort, nu putem să ne culcăm pe o ureche, gândind că așa vor sta lucrurile mereu. Dacă vrem ceva anume, trebuie să avem voință și tărie și să ne dedicăm complet atingerii obiectivului nostru. Desigur, și răbdarea este indispensabilă.

A avea mintea deschisă nu înseamnă să-ți petreci tot timpul visând cu ochii deschiși. O persoană care are mintea deschisă prezintă următoarele trăsături:

  • Își cunoaște nevoile.
  • Este conectată cu eul său interior, își înțelege firea, are o stima de sine ridicată, știe ceea ce vrea de la viață și nu ratează oportunitățile atunci când acestea îi ies în cale.
  • Observă ceea ce se întâmplă în jurul său. Are ochii și urechile larg deschise, ia decizii care o ajută să se dezvolte și merge mereu înainte.
  • O persoană receptivă, cu mintea deschisă știe să profite de momentul actual. Aceasta își concentrează toată energia și cunoștințele la momentul potrivit, de fiecare dată când întâlnește o nouă oportunitate.

Înainte să obținem lucrul mult dorit, trebuie să continuăm să avem încredere în noi înșine,  să profităm de oportunitățile ce ne ies în cale.

În cele din urmă vom obține ceea ce dorim.

Dă-ți voie să strălucești.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »