Te informezi sau presupui?
Informația este crucială pentru orice.
Te poți gândi la o situație în care nu ai nevoie de informații?
Este ca și cum ai merge într-o călătorie fără o hartă sau prin viață fără biective. Avem nevoie de informații care să ne ajute să ajungem din punctul A în punctul B și prin toate punctele intermediare.
De când cu Internetul, avem informații aproape instantaneu printr-o apăsare de buton. Faci o căutare pe orice subiect și există o mulțime de site-uri care îți spun totul despre orice cauți. Uneori, rezultatul căutării este exact ce ai nevoie și alteori este complet diferit, dar frumusețea este că poți căuta din nou și din nou filtrând până când găsești rezultatul dorit.
Și cu toate acestea, de ce atât de mulți oameni sunt încă neinformați?
Nu a existat niciodată un moment ca acum, cu acces la atâtea informații prin intermediul internetului. Și totuși îi auzi pe oameni contrazicându-se fără măcar să fie informați în acel subiect, ci doar bazându-se pe ceea ce ei știu.
Și nu vorbesc doar despre a obține informații cantitativ …. ci calitativ. Este vorba despre informații și despre cum să obții informații utile care sunt atât exacte, cât și dovedite a fi adevărate.
Și aș vrea să mă opresc asupra informației din dezvoltarea personală și spirituală.
Când vine vorba despre această industrie sunt foarte mulți care dau cu părerea imediat. Și nu că ar fi un lucru rău…. dar măcar să fie din experiență sau din informație.
Este foarte ușor să spunem ”e o prostie”.. ”lasă-mă cu astea că nu funcționează”…. dar când îi întrebi ”ce ai aplicat și nu a funcționat” …. se blochează.
Așa cum îmi place să le spun clienților mei : ”Nu mă crede pe cuvânt… testează!”
Dar a testa nu înseamnă a încerca. A încerca înseamnă să te învârți în cerc. A testa înseamnă să îți dai voie să fie dificil și provocator să faci acel lucru. Înseamnă chiar să aplici. Înseamnă să faci lucrurile altfel. Înseamnă să ieși din zona ta de victimă și să cauți cu adevărat soluția perfectă pentru tine.
Cu ceva ani în urmă, înainte să îmi dau voie să testez lucrurile și să văd pe pielea mea dacă funcționează sau nu, eram mereu în întrebarea…. păi dacă este atât de simplu, de ce nu este toată lumea fericită?
…. pentru că facem presupuneri de acest gen
…. pentru că este simplu, dar nu ușor
…. pentru că ne place să stăm în zona de confort și de victimă, chiar dacă nu vrem să recunoaștem
…. pentru că ne complacem în concluzii de genul ”asta e” ”asta sunt” ”atât pot face” ” am făcut tot ce am putut” ”la mine nu funcționează” ”nu am timp” ”nu am bani”…. și lista continuă
Eu vin către tine cu câteva întrebări:
Care este problema ta din acest moment?
Ce informații ai despre ea? De ce o ai? Când a apărut?
Ce persoane cunoști care au trecut prin ceva asemănător?
Ai vorbit cu acele persoane? Cum au trecut peste?
Când alegi să ieși din stadiul de victimă și să cauți cu adevărat o soluție?
Aștept cu drag răspunsurile tale.
Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:
Articole care ar putea să te intereseze :
Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm
Materiale și cursuri gratuite:
mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,
4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă
Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri