eugenia hazazup

Steaua lui David simbol de protecție divină

Steaua lui David este considerat un simbol de protecție divină, al armoniei și al păcii.

 

Denumit literalmente Scutul lui David sau Steaua cu 6 colțuri, forma stelei este un simbol inițiatic al macrocosmosului. Simbolistica promovează unirea forțelor Cerului cu cele ale Pământul, sub o mare putere de protecție divină.

eugenia haazupSimbolul este compus din două triunghiuri suprapuse, având ca semnificație existența Divinității în ambele planuri: celest și material.

Cele șase colțuri a celor două triunghiuri suprapuse din simbolul Steaua lui David, reprezintă cele șase atribute-virtuți-daruri ale lui Dumnezeu dăruite și omului: dragoste, putere, înțelepciune, milă, maiestate și justiție.

Deoarece triunghiul cu vârful în sus este un simbol masculin iar cel cu vârful în jos este feminin, Steaua lui David este un puternic simbol care unifică masculinul cu femininul, simbolizează întrepătrunderea și fuziunea perfectă între masculin și feminin. Această fuziune și unire formează prin intersectare a șase triunghiuri echilaterale mai mici precum și un hexagon care le unește, astfel acest tip de uniune este profund fecundă dând naștere la noi forme simetrice în manifestare.

De-a lungul vremii, acest simbol iudaic a dat naștere la mai multe interpretări.

Inițial, se știe că acest model geometric (două triunghiuri simetrice suprapuse) era folosit pentru a întări scuturile de lupta ale evreilor; o asemenea structura de rezistență permitea scutului să nu poată fi îndoit ori deformat de loviturile primite. Scuturile construite astfel, având șase puncte de rezistență, erau deosebit de puternice.

O a două interpretare istorică a semnului Steaua lui David este cea referitoare la regele David și schimbarea alfabetului ebraic. Regele David ar fi avut imprimate pe scutul de lupta prima și ultima litera din numele sau, adică două litere “D”. În vechiul alfabet ebraic, litera “D” era reprezentată sub forma unui triunghi echilateral . Cele două litere “D”, în forma lor ebraică veche, au fost suprapuse, dând astfel naștere semnului numit “Scutul lui David” hexagramă sub aspectul stelei cu 6 colțuri.

Cabala, carte mistică iudaică, folosește acest semn, interpretându-l dihotomic: lupta dintre bine și rău, dintre material și spiritual, s.a.m.d. Uneori, semnul a fost văzut și ca semn al relației dintre Dumnezeu și poporul evreu, poporul înălțându-se spre Dumnezeu, iar Dumnezeu coborând spre popor.

Deoarece are trei vârfuri, triunghiul este în legătură cu cifra 3 și cu Trinitatea Divină. În multe tradiții spirituale creația este generată de trei aspecte fundamentale, a trei tendințe: plus, minus și neutru. Este un simbol al focului, al inteligenței și al gândirii pătrunzătoare.

Simbolul Steaua lui David centrează în noi forța și înțelepciunea hexagonului, în geometria sacră el fiind unul dintre cele mai puternice și mai fascinante simboluri. Astfel , când facem ambele simboluri, unim efectiv beneficiile.

Este un remediu bun pentru obținerea stabilității dar și a unui dinamism pentru persoanele inerte și inactive. Crește forța mentală și dezvoltă memoria.

Înțelepciunea inimii, manifestată, este pură conștiința. Recunoscând simbolul zilnic, ai ocazia să conștientizezi legătură dintre cer și pământ.

Haide alaturi de noi in curs, sa desenam si sa descoperim impreuna beneficiile acestui simbol.

PS: Vezi detalii despre curs aici  : https://eugeniahazazup.com/floarea-vietii/

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »