eugenia hazazup

Puterea recunoștinței 

Puterea recunoștinței 

A fi recunoscător în fiecare zi pentru ceea ce ai este o experiență de schimbare a minții. Încearcă acest exercițiu rapid și ușor în fiecare zi.

Trezește-te și spune imediat pentru ce ești recunoscătorAr putea fi la fel de simplu faptul că ești aici pe pământ. Că picioarele tale ating pământul. Că ai încă abilitatea de a respira … sau poate fi mult mai mult – că ești recunoscător pentru o anumită persoană, condiție, lucru, orice ar fi motivul pentru care ești recunoscător.

Pe această planetă sunt oameni pe jumătate plini și pe jumătate goi. Grupul pe jumătate plin are paharul plin de recunoștință. Recunoștința este una dintre acele emoții care pot crește bunăstarea și fericirea în rândul celor care o creează în mod deliberat. Recunoștința poate crește, de asemenea, energia, optimismul și empatia; toate caracteristicile oamenilor fericiți și pozitivi.

Imaginează-ți că ești conștient de toate lucrurile bune care te înconjoară.  Imaginează-ți cât de ușor ar fi să faci față circumstanțelor vieții atunci când ai această atitudine optimistă? Imaginează-ți că ai un scop în viață, o apreciere pentru acele vieți din jurul tău și o dorință de a acționa pentru a-ți arăta sentimentul de recunoștință.

Acestea sunt ingredientele pentru o viață echilibrată și împlinită. Concentrează-te asupra lucrurilor mari și mici pentru a-ți arăta recunoștința. Vei descoperi că, pe măsură ce exprimi această nouă atitudine, vei emite o energie pozitivă sau o aură care va atrage în viața ta exact ceea ce ai nevoie pentru a continua și a reuși.

Recunoștința este o stare de spirit la care avem acces cu toții. Este nevoie de practică și, cu practică, poți obține beneficii mari.

Puterea recunoștinței în viața mea

Eu de când am aflat despre puterea recunoștinței am făcut din acest lucru un obicei. Și crede-mă că momentul în care am aflat de această putere nu era unul încurajator. Eram doborâtă de dureri cronice și apoi a urmat o perioadă foarte dificilă financiar. Dar știi, am mers pe principiul ”ce am de pierdut dacă testez?” Îmi era greu să găsesc lucrurile bune din viața mea. Eram doborâtă emoțional de ceea ce vedeam mai mult durere, suferință, lacrimi, lipsă….

Am început totuși să folosesc această tehnică și spre uimirea mea, rezultatele au apărut. Prima oară în interiorul meu. Am început să-mi schimb atenția. Am început să văd lucrurile bune din viața mea. Am început să mă simt din ce în ce mai bine sufletește. Am început să fiu recunoscătoare până și pentru durerile pe care le aveam. Ele mă duceau mai mult către mine.

Schimbă-ți modul de a vedea viața și viața se va schimba!

Despre asta este vorba. O atitudine pozitivă, un focus pe tot ceea ce este bun și frumos în viața noastră, ne poate transforma viața în totalitate.

Suntem creatori și creăm mai mult din lucrurile cărora le dăm atenția și energia noastră. Eu eram focusată pe durere și pe lipsuri, asta cream. Am schimbat focusul, am creat altceva. Ceva mult mai frumos. Ceva ce îmi doresc c adevărat. Viața în armonie.

De atunci, recunoștința face parte din tabietul meu zilnic. Chiar dacă o fac în scris sau în gând, important este să nu treacă o zi fără să fiu recunoscătoare.

Tu ai un obicei din a nota sau a enumera pentru ce ești recunoscător?

Care este metoda ta?

PS: Dacă îți dorești să primești direct în căsuța de email articolul săptămânii și multe alte materiale gratuite și pline de valoare, completează formularul de mai jos și specifică în mesaj că îți dorești acest lucru.

 

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »