eugenia hazazup

Fii eficient…. fii atent

Fii eficient…. fii atent

Îți poți imagina că ar putea exista o modalitate mai bună de a face ceea ce faci? Poți accepta această idee? Ești suficient de deschis pentru a cere altora și alte opinii?

Dacă ești capabil și dorești să privești lucrurile cu alți ochi, citește mai departe.

De câte ori ți-ai finalizat sarcinile zilnice fără să te gândești de două ori cu ce picior ai făcut primul pas, dacă te-ai spălat pe dinți, dacă te-ai spălat pe păr? 

Suntem creaturi are obișnuinței

Suntem creaturi ale obișnuinței. Facem lucrurile într-un anumit mod pentru că… ei bine, funcționează! Sau așa am făcut-o mereu. Pentru că… nu știu! Pentru că așa m-au învățat mama / tata. Pentru că asta a făcut fratele meu mai mare … Hmmmm.

Ce ai spune dacă ți-ai lua timpul necesar să reexaminezi cum faci ceea ce faci și de ce o faci și să vezi dacă există un mod mai eficient de a face acest lucru?

Poate că, dacă te oprești pentru o clipă și spui „ok, îmi voi îndrepta intenționat atenția asupra vieții mele, a acțiunilor mele, a alegerilor mele”, s-ar putea să vezi imediat că este timpul pentru o schimbare.

Conștientizarea este esențială pentru trecerea de la o stare dependentă de a face la o stare independentă de a fi. 

Dacă eu ți-aș spune acum ”fii atent la mișcările ochilor în timp ce citești acest articol”… imediat devii conștient de mișcări nu? Nu că mișcările nu erau deja, le făceai deja, dar nu le conștientizai.

Sau fii acum atent acum la respirația ta. Ea este acolo nu? Bănuiesc că respiri, altfel nu citeai acest articol … știi ce zic? Dar ești conștient de respirație doar în momentul în car îți duci atenția supra ei.

La fel este și cu acțiunile, gândurile și emoțiile noastre. Ele sunt acolo. Noi le facem, dar pentru că de multe ori le facem pe pilot automat, nu le dăm atenție, nu le conștientizăm, deci nu le schimbăm. Doar ne întrebăm ”de ce miede ce eu nu reușesc”….

Putem spune că este vorba de căpătarea obiceiului de a ne pune corpul în contact cu mintea și emoțiile noastre, prin meditație în principal. Focalizând mintea noastră în momentul de față, fiind atenți la experiența fiecărui moment. Odată ce ne-am concentrat asupra prezentului, identificăm emoțiile și gândurile noastre, și contemplăm în liniște. Asta ne ajută să nu mai fim victime ale emoțiilor sau ideilor recurente sau dureroase. Mindfulness a demonstrat contribuția sa la:

  • Recunoașterea, încetinirea sau oprirea reacțiilor automate și obișnuite
  • Răspunderea mai eficientă la situațiile complexe sau dificile
  • Vizualizarea situațiilor cu mai multă atenție
  • Îmbunătățirea creativității
  • Obținerea echilibrului și a rezistenței în muncă și în viața personală

Să ne jucăm:

Exercițiul 1

Timp de 5 minute întrerupe ceea ce faci și acordă-ți timp să te oprești, să respiri și să observi ce se întâmplă în corpul tău, ce simți, ce crezi … Făcând acest lucru într-un mod conștient te face să părăsești cercul de acțiune pe pilot automat, te readuce la momentul prezent și te ajută să-ți eliberezi mintea și să te relaxezi.

Exercițiul 2

  1. Fă 5 inspirații și expirații încet, pentru a te relaxa
  2. Închide ochii.
  3. Fii conștient de corpul tău, fă o scanare / revizuire de la cap până la picioare, observându-te.
  4. Fă o a doua scanare / revizuire a corpului tău mai profund, oprindu-te în fiecare parte a corpului. Încearcă să relaxezi părțile tensionate.

Exercițiul 3

Examinează-ți acțiunile și asumă-ți responsabilitatea pentru rezultate. Acum, că ești conștient de rezultatele tale și de modul în care ai ajuns acolo, examinează-ți aceste rezultate și decide dacă acestea trebuie schimbate. Concentrându-te asupra rezultatului final, poți face modificările necesare din timp pentru a-ți gestiona mai bine timpul și energia.

Dacă practici în fiecare zi pentru câteva minute măcar unul din aceste exerciții, încet încet te vei simţi mai calm, cu mintea clară și cu control asupra emoţiilor.

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »