[Email 9/14] 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

Și acum? Ce urmează?

Iertarea celorlalți: familie, prieteni, colegi…

Iertarea celor dragi poate fi la fel de dificilă ca și în cazul iertării de sine, mai ales în cazul în care continui să trăiești cu ei și deci te pot răni în continuare.

Aici, când vine vorba despre părinți, dacă ai resentimente puternice față de ei, amintește-ți că ei au făcut tot ce au putut mai bine la momentul respectiv, în funcție de nivelul lor de cunoștințe de la acea vreme.

Nu ai de unde să știi ce model au avut în copilărie sau dacă nevoile lor emoționale au fost satisfăcute. Este foarte posibil ca și ei să fi fost la rândul lor victimele altora. Și nu în ultimul rând, cu siguranță și ei s-au simțit răniți și n-au știut cum să-și vindece aceste răni.

Aproape întotdeauna sursa suferințelor noastre este propria familie. Simțim intens resentimente față de aceștia, cum ar fi mânie sau alt sentiment negativ și nu facem altceva decât să ne separăm sinele de aceștia.

Ne deconectăm de o parte a identității noastre și, ca urmare, progresul personal devine mai dificil.

Ne anulăm respectul de sine și sentimentul apartenenței la o familie.

Ajungem să ne simțim incompleți și începem să căutăm în exterior ceva care să umple golul respectiv.

Am avut multe persoane din viață mea pe care a trebuit să le iert și mai ales pe mine.

Pe tatăl meu mi-a fost foarte greu să îl iert, chiar dacă eu aveam impresia că l-am iertat, de fapt adânc în sufletul meu nu era așa, iar asta mi-a blocat canalul banilor, atrăgeam în viață mea din ce în ce mai multe datorii.

Când am înțeles puterea iertării și de ce să fac acest lucru, aplicând exercițiile de mai jos, m-a ajutat să mă eliberez, să merg mai departe.

Dacă simți că nu poți să ierți, întreabă-te și fii sincer când răspunzi:

 • Ce simt?
 • Oare am nevoie de acest resentiment, de această durere în suflet?
 • Cum a ajuns să pună stăpânire pe sufletul meu această stare de amărăciune pe care o simt?
 • Chiar vreau să trăiesc cu această furie și frustrare toată viață mea?
 • Oare vreau să rup legătură dintre mine și această persoană?
 • Și dacă acest lucru mă ține pe loc?

Iertarea înseamnă eliberare, înseamnă transformarea unei vechi energii negative, înregistrate în subconștientul tău, după ce evenimentul s-a produs.

Înseamnă renunțarea la dușmănie și la mânia din inimă, astfel încât acestea să nu-ți mai afecteze viața sub niciun aspect. Înseamnă să poți progresa.

Acest proces nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de timp și multă conștientizare, însă dacă vrei să te eliberezi, să te vindeci și să evoluezi, atunci aplică cu încredere principiul iertării.

În final, am să-ți împărtășesc două exerciții simple care să te ajute în practicarea iertării :

 • Fă-ți o lista cu toate persoanele care îți trezesc resentimente (față de care simți ură, furie, mânie etc.) și care numai prin simplă rostire a numelui lor te fac să simți o stare de disconfort sau agitație.

Singur, în liniște, așază-te într-o poziție relaxantă, inspiră adânc pe nas, până în stomac și expiră lent pe gură tot aerul din abdomen. Repetă acest exercițiu de 3 ori. Concentrează-ți atenția în inima ta. Vizualizează persoană pe care vrei s-o ierți ca și cum ar fi în fața ta și spune-i cu voce tare sau în gând:

Eu pot să te iert din tot sufletul meu. Te rog (numele persoanei respective) iartă-mă și tu!

(Numele persoanei respective) te iert și te binecuvântez! Îți mulțumesc pentru lecția pe care am învățat-o lângă tine. Te iubesc.

Eu pot să mă iert pe mine însumi din tot sufletul. (Numele persoanei respective) te-am iertat și te-am eliberat.

M-am iertat și m-am vindecat. Sunt iertat, sunt liber, sunt vindecat. Mulțumesc.

Vizualizează cum persoana iertată și eliberată este învăluită într-o lumină albă strălucitoare, îți mulțumește și pleacă fericită pe drumul ei. Apoi vizualizează cum lumina albă strălucitoare îți inundă sufletul, simte bucuria eliberării și exprimă-ți recunoștința pentru vindecare. Când afirmi “eu pot să iert” deja ai accesat puterea iertării.

 • Fă-ți o lista cu persoanele pe care vrei să le ierți: începe întotdeauna cu tatăl tău, mama ta și apoi propriul sine. Abia după aceea poți continuă cu ceilalți. Ia o foaie de hârtie și notează pe ea:

Eu… (numele tău) îmi iert tatăl pentru____________________________ (notează faptele pentru care dorești să-l ierți) și astfel îl eliberez pentru binele lui cel mai înalt.

Repeți pentru fiecare faptă pentru care vrei să ierți persoana respectivă până când energia negativă asociată acesteia dispare, se dizolvă. S-ar putea să fie nevoie să scrii de mai multe ori sau doar o dată.

Și nu uită: puterea iertării este în ține! Pentru că vrei să fii liber rupe lanțurile care te țin legat folosind puterea iertării!

Să aplicăm :

 • Ce gânduri îți domină mintea de-a lungul zilei ? (observă-te și notează absolut tot)
 • Fii prezent: ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
 • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
 • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
 • Coloează Floarea Vieții sau Mandala: în timp ce o colorezi, fă acest exercișiu de iertare. Colorează în nuanșe de roz și verde.
 • Apoi arde acel desen, eliberează-te

Puterea iertării este în tine!

Ascultă gratuit meditația AICI

Ascultă gratuit Armonie la minut – Iertarea AICI

eugenia hazazup eugenia

Traducere »