[Email 8/14] 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

eugeniaSper că treci cu bine prin acest curs și că aplici exercițiile, pentru  a vedea efectele în viața ta.

Azi facem un alt pas foarte important ăn vindecarea noastră.

Cea mai importantă lecție în procesul de vindecare, atât fizică, cât și emoțională, este lecția iertării.

Puterea iertării a fost, este și va fi o forță greu de egalat chiar și de cel mai performant medicament sau de cel mai înzestrat terapeut.

Adesea, cei care vin în ședințele de terapie cu diverse probleme sau blocaje în diferite domenii de viată, ajung inevitabil la lecția iertării, fie că este vorba de iertarea de sine sau de iertarea celorlalți. Și acest lucru se întâmpla dintr-un motiv cât se poate de simplu: iertarea este puntea de trecere dinspre trecut spre viitor, dinspre egoul nostru pământean spre sinele nostru superior.

Iertarea este cea care te aduce pe calea destinului tău pentru împlinirea misiunii tale.

Puterea iertării este în tine!

Sursa stresului constant despre care vorbim prea mult în ziua de azi este faptul că ne judecăm și ne învinovățim singuri și în acest mod, momentul prezent nu există pentru noi.

Când fericirea noastră depinde de primirea unor scuze de la cineva care ne-a rănit, noi de fapt îi cedăm acestuia din puterea noastră personală.

Soluția, una singura: IERTAREA.

Când suntem incapabili să ne iertăm pe noi înșine sau pe alții, noi acumulăm sentimente de mânie, neajutorare, ranchiună și chiar depresie.

Sentimentele de neajutorare și autovictimizare favorizează un sistem imunitar scăzut, în timp ce mânia și ranchiuna au influente asupra creșterii tensiunii arteriale, colesterolului și riscului de atac de cord.

Conștientizarea efectelor incapacității noastre de a ierta poate deveni un motiv foarte bun pentru a ne schimba atitudinea.

O mare parte din nefericirea noastră și multe boli pe care le manifestăm în corpul fizic sunt întreținute de această incapacitate de a ierta.

De ce nu putem ierta? De ce nu putem accesa puterea iertării din noi?

Adesea noi ne considerăm victimele celor din jur și ne spunem că nu avem nimic în comun cu ei. Și da, în unele cazuri, iertarea poate fi extrem de dificilă mai ales dacă ne gândim la abuzuri și traume puternice.

Mândria personala ne poate face să credem că iertarea este foarte dificilă. Însă, dacă alegem să ne întrebăm destul de des ”ce am de câștigat dacă iert?”, cu siguranță vom găsi suficiente motive ca să alegem iertarea.

Renunțarea la orgoliu și la resentimente prin practica iertării sincere este cel mai mare bine pe care ți-l poți face ție, pe lângă o vindecare profundă până la cel mai subtil aspect al ființei tale.

Fiecare act de iertare ne redă o parte din  puterea personală cu care Creatorul a Tot Ceea ce Există ne-a înzestrat când am venit pe lume.

Ne ridicăm frecventa de vibrație și ne eliberăm cel mai important aspect al ființei noastre, sinele Divin, din închisoarea în care egoul nostru l-a aruncat.

Procesul iertării începe întotdeauna cu iertarea de sine. Si aici avem nevoie să ținem cont de doua aspecte: iertarea de sine pentru propriile greșeli și iertarea de sine pentru faptul că alții ne-au făcut să credem că suntem vinovați și, ca atare, am meritat un anume tratament abuziv.

Iertarea de sine este obligatorie și, da, este și cea mai grea. Ne simțim vinovați, neputincioși, imperfecți și răi.

Ai nevoie să te ierți pentru că nu ești perfect, suficient de puternic sau de bun. Ai nevoie să te ierți pentru greșelile tale și pentru rușinea pe care ai simțit-o ca o consecință a lor. 

Și cum ai să-i poți ierta pe alții dacă îți este imposibil să te ierți pe ține?

La ora actuală, cauza blocajelor cu care se confruntă un număr foarte mare de oameni are la baza aceste sentimente negative adresate propriului sine.

Cred că sunt destul de multe motive pentru care să intri în acest proces al iertării.

Să aplicăm :

  • Ce gânduri îți domină mintea de-a lungul zilei ? (observă-te și notează absolut tot)
  • Fii prezent: ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
  • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
  • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
  • Coloează Floarea Vieții: în timp ce o colorezi, spune ”mă iert pe mine, mă eliberez„
  • Apoi arde acel desen, eliberează-te

Fii creatorul vieții tale.

Traducere »