[Email 7/14]7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

Practica afirmațiilor constă în alegerea conștientă a anumitor gânduri, asociate cu rezultatele pozitive pe care dorești să le obții în viitor în viața ta.

Afirmațiile pozitive transced realitatea prezentă și îți modelează viitorul prin cuvintele pe care le folosești în prezent.

De exemplu :

”Sunt un om Prosper”

Este posibil ca în momentul de față să ai foarte puțini bani în cont. Cuvintele tale plantează însă o sămânță pentru prosperitatea ta viitoare.

Ori de câte ori vei repeta această afirmație, tu vei stropii sămânța plantată în solul minții tale.  Acest sol este cu atât mai fertil cu cât reușești să îți cultivi o stare de spirit mai fericită.

Ideile cresc mult mai rapid într-o astfel de atmosferă, la fel cum cresc semințele intr-un sol fertil.

Este foarte important să îți rostești afirmatiile  la timpul prezent,  alegându-ti  cu grijă cuvintele.

Spre exemplu, o afirmație tipică începe întotdeauna cu «Eu sunt…» sau «Eu am…..» și nu cu «Voi fi… »  sau «Voi avea… » , pentru ca  intenția ta să nu rămână cantonată de-a pururi într-un viitor incert.

Universul îți înțelege cuvintele la modul cel mai literal și îți oferă întotdeauna numai ceea ce afirmi că iti doresti.

Am putea pune și altfel problema : fiecare gând pe care il emiti contează. De aceea, nu merită să îți risipești aceste gânduri extrem de prețioase.

Fiecare gand pozitiv aduce ceva bun în viața ta. Invers, fiecare gând negativ elimină ceva bun din viața ta, în sensul că nu-ți mai permite accesul la el. 

De câte ori nu ți s-a  întâmplat să fii pe punctul de a te bucura de ceva bun,  iar acesta să îti alunece printre degete în ultima clipă?

Daca ți-ai aminti în ce stare de spirit te aflai  în momentul respectiv,  ai înțelege imediat de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Prea multe ganduri negative creează o barieră în calea afirmațiilor pozitive.

Dacă spui:  “Nu vreau să mai fiu bolnav”,  nu putem considera aceasta o afirmație în favoarea vindecării. Tu trebuie să afirmi intotdeauna ceea ce îți dorești, ci nu ceea ce nu îți dorești.

De pildă, ai putea spune : «Accept acum să mă bucur de o sănătate perfectă ».

Nu-ți mai pierde timpul argumentându-ți propriile limitări: relațiile nefericite, problemele cu care te confrunți, bolile de care suferi, sărăcia etc.

Cu cât vei vorbi mai multe despre probleme, cu atât mai mult le vei ancora în viața ta.

De asemenea, nu-i învinovății pe alții pentru problemele tale. Și acest mod de a gândi reprezintă tot o pierdere de timp.

Eu am început cu afirmatiile pozitive în urma cu 8ani.

Când am citit despre cum ne afectează gândirea noastră viața, a fost primul lucru asupra căruia am lucrat.

La început nu le simțeam adevărate, doar erau foarte bine implementate în mintea mea, dar făcând acest exercitiu zilnic, au început să ia contur.

La început le scriam și de câte 50 de ori fiecare afirmație pe care eu doream să o schimb.

Apoi am început lucrul în oglindă ceea ce l-am găsit și mai puternic (mai ales că ceea ce ne zicem noua înșine, sunt cele mai puternice afirmații).

Chiar dacă nu le credeam cu toată ființa mea la început, ceea ce a contat a fost că am fost perseverentă în a le aplica, apoi încet încet am început să le și cred, să le simt, să le văd în viața mea.

Reține : singura lege care îți modelează viața este cea a conștiinței tale,  a gândurilor tale,  care atrag către tine experiențe specifice, în funcție de vibrația pe care o emiți.

Să aplicăm :

  • Ce gânduri îți domină mintea de-a lungul zilei ? (observă-te și notează absolut tot)
  • Ce faci pentru a le schimba ?
  • Ia o foaie de hârtie, împarte-o în două și pe prima jumatate scrie toate gândurile care îți vin în minte, gânduri negative, tipare, ce auzeai la parinți, vecini, la școală…. Apoi în dreptul lor, pe cealaltă parte a foii, pe a doua jumătate, transformă-le acum în afirmații pozitive.
  • Trimite-mi mail cu acest exercitiu, să te ajut sa formulezi corect afirmatiile și să le aplici în viața ta.
  • Fii prezent: ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
  • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
  • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
  • Coloează Floarea Vieții: în timp ce o colorezi, pronunță continuu o afirmație care dorești să ia formă în viața ta.

Fii creatorul vieții tale!

PS: Voi reveni către tine cu mai multe detalii dacă îți dorești să aprofundezi acest subiect

 

Traducere »