EUGENIA HAZAZUP
Terapeut energetic, Aromaterapeut &  Coach

Vindecare și Reconectare în 7 pași

​Cum te poti iubi pe tine insuti

“In ziua in care m-am iubit cu adevarat am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic…. persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput ratiunea mea numea asta egoism. Astazi stiu ca aceasta se numeste IUBIRE DE SINE.” – Charlie Chaplin

« Atunci când ierți și te detașezi, nu numai că ți se ridică o greutate uriașă de pe piept,  dar în față ți se deschide poarta care duce către iubirea de sine. »

Iubirea de sine este o aventură cu adevărat minunată, care poate fi comparată cu învățarea zborului. Imaginează-ti cum ar arăta această lume dacă am avea cu toții puterea de a zbura .  Cât de minunata ar deveni ea…..  De aceea,  cred că a sosit momentul să învățăm cu toții să ne iubim pe noi înșine…. a sosit momentul sa mai avansăm un pas.

Iata cativa pasi spre iubirea se sine.

1. Probabil cel mai important secret care influențează iubirea de sine este încetarea oricărei critici la adresa ta. Dacă ne repetăm în permanență că suntem perfecți exact așa cum suntem și că ne acceptăm în totalitate pe noi înșine, ne putem introduce mult mai ușor schimbări pozitive în viața noastră.

Cred ca a fost cel mai greu sa renunt la aceasta parte, sa incep sa ma despart de acest critic interior, sa il trimit putin in vacanta…. Si acum ma mai lupt cu el, dar in majoritatea cazurilor ies castigatoare.
Pentru mine a fuctionat si functioneaza foarte bine metoda : …… pana acum, dar acum aleg sa…..

Exemplu : Incep sa imi spun : « Greutatea optima a corpului meu este de 50kg »… Imediat vine criticul si imi spune…. Da da de unde, ai incercat de nenumarate ori si uitate la tine, mai degraba te-ai ingrasat, nu ai reusit sa duci nici un program la bun sfarsit……    Da, asa estea, PANA ACUM. ACUM ALEG SA imi creez un stil de viata sanatos si asa imi remodelez corpul si ajung la greutatea mea optima »

Vezi cum functioneaza la tine si scrie-mi ….. sunt alaturi de tine in acest proces.

2. Noi trebuie să încetăm să ne mai speriem singuri. Foarte mulți oameni se terorizează singuri prin gândurile pe care le întrețin, făcând ca situațiile dizarmonioase în care se află să pară încă și mai înfricoșătoare. Adeseori, ei fac din țânțar armăsar, transformând o problemă minoră intr-un monstru de coșmar. Este cumplit să trăiești așteptându-te la tot ce poate fi mai rău în viața ta.

Parca eram si speriata cand mi se intampla ceva bun, nu stiu tu, dar eu aveam acel tipar « Nu te bucura prea mult, dupa bine vine rau sigur » sau « Nu razi a bine, nu te vad deloc bine, as zice sa te opresti »….. pana acum, acum aleg ca dupa orice situatie buna, sa vina una si mai buna, iar dupa una rea, vine una minunata…. Eu sunt singurul creator al prezentului meu.

Va spun …. Chiar functioneaza, imi schimba focusul gandului imediat pe ceva pozitiv, iar asta este cel mai important.

3. Fii bun și plin de răbdare cu tine însuți. Oren Arnold scrie odată cu omor : « Draga Doamne, te rog să îmi dai mai multă răbdare. Si te rog să mi-o dai chiar acum. » Răbdarea este un instrument foarte eficient. Cei mai mulți oameni suferă de boala nerăbdării, așteptând ca dorințele lor să fie satisfăcute pe loc. Ei își doresc să își îndeplinească visele chiar acum.  Altfel spus, ei nu au răbdare să aștepte.

Eram atat de nerabdatoare, incat uneori ma si enervam ca nu vedeam imediat rezultatele….. pana am inteles ca suntem intr-un proces al schimbarii…

Legea  ritmului porneste de la ideea ca exista un timp potrivit pentru toate.Nu putem grabi ceea ce traim.

Toata aceasta lege a ritmului se desfasoara in procesul nostru de dezvoltare  personala exact ca intr-un joc video.Nu putem trece la Nivelul 2 daca nu am terminat Nivelul 1. Astfel, nu putem trece de la fata de copil la adult fara sa simtim adolescenta. De asemenea, nu putem intra pe un post avansat intr-o firma daca nu am trecut de nivelul de incepatori, sau macar de cel de proba.

Dupa cum observi, ritmul se regaseste in toate aspectele vietii noastre, de la cele materiale si concrete la cele profunde sau intense.

4. Invata să fii bun cu mintea ta. Dacă se întâmplă să mai ai încă gânduri negative, nu te urât pentru acest lucru. Toți oamenii trec prin experiențe negative, care apoi le bântuie amintirile. Nimeni nu ar trebui însă să se condamne singur pentru aceste amintiri. Rolul lor este să învățăm din ele. A fi bun cu tine însuți înseamnă a renunța la orice acuzatie, la autoînvinovățire, la autopedepsire și la orice durere. Din acest punct de vedere relaxarea te poate ajuta foarte mult. Ea reprezintă o premisă absolut esențială pentru a te racorda la Puterea lăuntrică. Ori de câte ori ești tensionat și înspăimântat, tu iți blochezi energia. Pentru a o debloca, este suficient să faci câteva minute de relaxare pe zi.

5. Următorul pas constă în acceptarea de sine . Criticismul depreciază spiritul interior. In schimb acceptarea și chiar laudele îl înalță. Accepta-ți  Puterea Interioară,  Dumnezeul din lăuntrul tău. Cu toții suntem o expresie a acestei  Inteligențe Infinite. Atunci când te condamni singur, tu iei în derâdere Puterea care te-a creat. Incepe întotdeauna cu aspecte minore, dar pozitive, pe care ți le rostești. Spune-ți că ești un om minunat.  Dacă vei face acest lucru o singură dată,  după care te vei opri,  metoda nu va produce nici un efect. Continuă să o practici. Crede-ma : ea va da rezultate. Dacă înveți o activitate sau o metodă diferită, care nu te prea convinge din start, susține-te pe tine însuți. Nu-ti taia sungur craca de sub picioare refuzandu-ti orice sansa.

6. A te iubi pe tine însuți înseamnă a te sprijini pe tine însuți. Nu te sfii să apelezi la prietenii tăi și să le soliciti ajutorul atunci când ai nevoie de el. A fi puternic înseamnă inclusiv a solicita ajutorul atunci când ai nevoie de el. In zilele noastre, un număr prea mare de oameni s-au obișnuit să se bazeze numai pe ei înșiși. Ei nu cer niciodată ajutorul altcuiva din cauza egoului lor. Decât să încerci să faci totul singur și să te enervezi apoi pe tine însuți pentru că nu reușești,  mai bine apelează la ajutorul celor din afară.

7. Iubeste-ti inclusiv părțile negative.  Toate părțile fiintei sunt create de tine, așa cum noi facem cu toții  parte integrantă din creația lui Dumnezeu. Inteligenta care ne-a creat nu ne urăște pentru că facem greșeli sau pentru că tipam la copiii noștri. Ea știe că noi facem tot ceea ce ne sta in puteri tinand cont de nivelul nostru de înțelegere si ne iubeste pe toți in egala masura, caci toti facem parte din creatia ei. La fel ar trebui să procedam și noi cu Creația noastră. Cu totii am făcut candva alegeri negative, dar dacă vom continua sa ne pedepsim la infinit pentru ele,  acest lucru va deveni o obisnuinta pentru noi și ne va fi foarte greu să mai scăpăm de ea.

Dacă ți se întâmplă de-a lungul zilei să cazi pradă negativității, probabil că ți se pare dificil să treci la o stare de spirit pozitivă. Nu-ți mai respinge însă propria negativitate. Nu-i mai spune: ”Nu”. ”Nu” este un cuvânt negativ, deci nu te poate duce la pozitivitate. Devino pozitiv, spunând ”da” tututror stărilor prin care treci, inclusiv celor negative. Prin aprobarea lor, tu renunți la starea de dezaprobare și o înlocuiești cu cea de aprobare. Devii astfel mai fericit și mai senin. Aplică puterea lui ”da” și nu vei mai avea niciun motiv de stres sau de frustrare. Gândește-te că este o simplă decizie.

8. Îngrijește-ti corpul.

Gândește-te la el ca la un cămin minunat in care ti-e dat să locuiești o vreme. Dacă ai avea sau daca ai o casă, ai îngriji-o sau o ingrijesti cu multă Iubire, nu-i așa? Atunci, de ce nu ai face același lucru și pentru corpul tău ? Avem diferite vicii deoarece reprezintă o formă de escapada.   Alimentația excesivă este o modalitate de a ascunde iubirea de sine. Nimeni nu poate trăi fără hrană, întrucât aceasta ne alimentează corpul cu energie și ne ajută să ne construim noi celule.  

Deși tot mai mulți oameni se informează și cunosc fundamentul unei nutriții sănătoase, ei se folosesc adeseori de dietă alimentară pentru a se autodepăși și își creează astfel o stare de obezitate. Conștientizarea alimentelor pe care le consumăm și a efectelor lor asupra corpului nostru este direct legată de iubirea de sine.

Dacă la o oră după ce sa consumat prânzul începi să te simți moleșit și ți se face somn, merită să te întrebi : « Ce am mâncat ? » Poate că ai consumat un aliment care nu îți face bine în perioada respectivă. Observă ce alimente îți transmit un aport energetic și care dintre ele te seacă de energie. Poți face acest lucru prin încercări și erori succesive, sau apelând la un nutritionist bun, care îți poate răspunde la orice întrebare.

Descoperă exercițiile fizice care îți fac cea mai mare plăcere. Adoptă o atitudine mentală pozitivă în legătură cu ele. Multe obstacole la nivel corporal se datorează informatiilor preluate de la alți oameni. Dacă dorești să creezi o schimbare în corpul tău iartă-te si nu îți mai vărsa mânia și resentimentele asupra corpului tău.  Combinarea afirmațiilor pozitive cu exercițiile fizice reprezintă o modalitate ideală de a remodela corpul fizic.


9. Importanța lucrului cu oglinda pentru descoperirea cauzelor care ne împiedică să ne iubim pe noi înșine. Lucrul cu oglinda poate fi practicat în mai multe feluri.

Unul dintre acestea este ca dimineața să te uiți în oglindă și să îți spui : « Te iubesc. Ce pot face pentru tine astăzi ? Cum te poț face fericită ? »

Asculta-ți vocea interioară și urmează sfaturile ei. La început, este posibil să nu auzi nimic, întrucât ești prea obișnuită să te iei singură peste picior și nu știi cum să reacționezi față de tine însuți prin gândurile pline de iubire.

Dacă ți se întâmplă ceva neplăcut în timpul zilei, du-te la oglindă și spuneți : « Nu contează. Te iubesc ! »

Evenimentele se schimbă tot timpul, dar iubirea pe care ti-o porti ar trebui să rămână constantă, întrucât este cea mai importantă calitate a ta.

Dacă în timpul zilei ce se întâmplă ceva minunat du-te la oglindă și spune-ți : « Mulțumesc »

Recunoaște astfel că tu ai fost cea care a creat această experiență minunată.

10. Iubește-te pe tine însuți chiar acum.

Nu aștepta niciodată să devii mai bun sau să corespunzi nu știu căror standarde. Insatisfacția legată de sine este doar o obișnuință. Dacă poți fi satisfăcut de propria ta persoană chiar acum, dacă te poți iubi și aprobat pe tine însuți în momentul prezent, cu atât mai mult o vei face atunci când viața ta va deveni mai pozitivă.

Dacă vei învăța să te iubești și să te accepți pe tine însuți, vei învăța automat să iubești și să îi accepți inclusiv pe ceilalți oameni. Nimeni nu poate schimba pe altcineva. De aceea, lasă-i pe ceilalți în pace. Oamenii își risipesc inutil foarte multa energie pentru a-i schimba pe cei din jur. Dacă si-ar folosi măcar jumătate din această energie pentru a lucra cu ei însuși,ei s-ar putea transforma răpit, iar ceilalți ar reacționa diferit față de ei. Nimeni nu poate învăța să trăiască imitând pe altcineva.

Cu toții trebuie să ne învățăm propriile lecții particulare. Tot ce putem face noi este să ne învățăm aceste lecții, iar primul pas pe care îl putem face este iubirea de sine, astfel încât să nu mai fim trași în jos de comportamentul distructiv al altor persoane.  Dacă te afli  într-o situație în care ești nevoit să trăiești împreună cu o persoană cu un comportament profund negativ, care nu dorește să se schimbe, tu trebuie să te iubești cu atât mai mult pe tine însuți , pentru a scăpa astfel de sub influența ei.

 Eu am experimentat puterea iubirii. Ori de câte ori am o stare mai proastă, îmi spun ”Te iubesc!”,sau « Eu sunt Pace » iar starea dispare. Tehnica funcționează perfect pentru mine.

Exercitiu :

Lucrul in oglinda

Aseaza-te in fata oglinzii, priveste-te in ochi, respira profund si spune-ti: 

  • ​ Dimineata : « Te iubesc ! Ce pot face pentru tine astazi ?Cum te pot face fericita ? »
  • ​ Oricand in timpul zilei :« Merit acum tot ce este mai bun. Le permit tuturor experientelor pozitive sa imi umple viata »
  • ​ Daca ai probleme de comunicare cu familia : « Am o comunicare perfecta, deschisa si plina de caldura cu toti mebrii familiei mele, inclusiv ( mama, tata,sotul,fiica,fiul….) »
  • ​ Pentru o mai buna relationare cu cei din jur : « Doresc sa ma eliberez de relatiile care nu ma imbogatesc si care nu ma sprijina »
  • ​Exprimă-ți următoarea intenție: De-a lungul acestei zile îmi propun să fiu atent la toate momentele în care mă voi dezaproba pe mine însumi, să renunț la această dezaprobare și să o înlocuiesc cu aprobarea de sine, apoi să amplific din ce în ce mai mult această stare!”
  • ​ Ori de câte ori te simți iritat, frustrat, enervat sau trăiești o altă stare de spirit negativă, fă o mică pauză și devino conștient de ceea ce se întâmplă în mintea ta. Este foarte posibil să te dezaprobi pentru un motiv sau altul sau să dezaprobi pe cineva. Propune-ți să te detașezi de această stare și înlocuiește-o cu starea de spirit opusă. Oferă-ți ție, persoanei în cauză sau situației care te nemulțumește, aprobarea ta. Amintește-ți că atașamentul față de starea negativă de spirit a dezaprobării nu te ajută cu nimic, dar îți face foarte mult rău, căci energia ei te otrăvește. Ia următoarea decizie: ”De acum înainte voi gândi pozitiv. Renunț la dezaprobare și o înlocuiesc cu aprobarea”.

După ce am început să practic aprobarea înainte de culcare, am ajuns să dorm mult mai bine, dar și să am nevoie de mai puțin somn pentru a mă odihni. Dacă se întâmplă să mă trezesc în toiul nopții, îmi spun ”Te iubesc” și astfel mă liniștesc instantaneu și adorm la loc cu ușurință. Practic, mă simt alt om.

  • Ia decizia de a fi pozitiv. Aceasta te va ajuta să te deplasezi în direcția fericirii, abundenței, sănătății și păcii interioare. Încearcă această metodă. Vei constata că te va satisface.
  • Asculta meditație iubirii de sine aici sau apasă pe butonul mov de mai jos. Te incurajez sa mergi pe canalul nostru de YouTube, unde vei gasi si alte clipuri si meditatii care te vor ajuta. 
  • Colorează aceasta Mandala, in timp ce-ti faci declarații de dragoste, in nuanțe de roz si roșu deschis 
eugenia hazazup

© 2019, EugeniaHazazup.com . All rights reserved.

Made with ❤ by Seo24.ro

Traducere »