[Email 6/14]7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

O afirmație este o frază pe care o gândești sau pe care o rostești.

Foarte multi dintre noi trimitem afirmații negative, creând astfel experiențe neplăcute. De aceea, e nevoie să ne întrebăm modul de a gândi și de a vorbi, cultivând noi tipare mentale, pozitive. În acest fel, noi ne putem vindeca viață.

O afirmație nu face altceva decât să deschidă o poartă. Ea reprezintă punctul de plecare pe calea schimbării. In esență, este ca și cum i-ai spune subconștientului tău: “Imi asum responsabilitatea. Sunt conștient că există în viața mea un aspect pe care doresc să îl schimb.”

 Atunci când vorbim de practica afirmațiilor, ne referim la alegerea conștientă a anumitor cuvinte care ne pot ajuta să eliminăm o situație negativă din viața noastră sau să creem o situație pozitivă nouă.

Orice gând pe care îl emitem, orice cuvânt pe care îl rostim reprezintă o afirmație. Dialogul intern continuu pe care îl purtăm cu noi înșine reprezintă un șir neîntrerupt de afirmații.

Cu alte cuvinte, noi aplicăm afirmațiile întreaga viață, indiferent daca suntem conștienți sau nu de acest lucru. Prin cuvintele și gândurile noastre, noi ne cream astfel toate experiențele vieții, pe care le atragem către noi.

Convingerile nu sunt altceva decât tipare mentale obișnuite pe care le-ai învățat când erai copil. Multe dintre ele îți sunt utile, dar altele îți pot limita capacitatea de a crea lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat.

Este posibil ca ceea ce îți dorești sa se suprapună cu ceea ce crezi că meriți. De aceea, este foarte important să fii atent la ceea ce gândești, pentru a elimina convingerile care atrag în viața ta experiențe pe care nu ți le dorești.

Încearcă să înțelegi că fiecare lamentare pe care o rostești (verbal sau în sinea ta) reprezintă o afirmație a unui aspect pe care nu ți-l dorești în viața ta.

Ori de câte ori te înfurii, tu afirmi practic ca îți dorești mai multă mânie în viața ta.

Ori de cate ori te simții victimă, afirmi că îți dorești să continui să fii victima.

Dacă ți se pare că viața nu îți oferă ceea ce îți dorești, tu confirmi practic ca nu vei primi niciodată lucrurile pe care ea le oferă cu generozitate altor oameni, cel puțin până când nu îți vei schimba modul de a gândi și de a vorbi.

Tot mai mulți oameni din întreaga lume încep să înțeleagă la ora actuală că gândurile lor le modelează viața, atrăgând către ei experiențe corespondente.

La vremea lor, părinții noștri nu au știut acest lucru, așa că nu te-au putut învăța cum să procedezi corect. Ei te-au învățat să privești viața la fel cum au învățat ei de la părinții lor. Din acest punct de vedere, nu putem spune că au greșit. Au facut și ei cum au știut mai bine.

A sosit însă timpul să te trezești și să începi să îți creezi în mod conștient viața pe care ti-o dorești, astfel încât să fii cu adevărat satisfăcut de ea. Poti face acest lucru.

Rostirea afirmatiilor reprezintă decât un aspect parțial al procesului.

Ceea ce faci in restul zilei este chiar mai important. Secretul materializării rapide și consistente a afirmațiilor tale constă în a crea în jurul lor o atmosferă optimă, în care să poată crește. Afirmatiile sunt la fel ca niște semințe plantate în pământ. Dacă solul este de slabă calitate, recolta obținută va fi pe măsură. Dacă solul este de bună calitate, ea va fi însă foarte bogată.

Cu cât vei alege gânduri care să te facă să te simți mai bine, cu atât mai rapid vor funcționa afirmațiile tale.

De aceea, emite tot timpul gânduri fericite. Procesul este simplu și ușor de realizat. La urma urmelor, gândurile tale nu depind de altceva decât de tine.  

Poate că nu-ți dai seama de acest lucru, întrucât până acum ai fost obisnuit să gândești într-un singur mod, dar gândurile tale chiar depind de alegerea ta.

Optează chiar acum, în acest moment, pentru schimbarea gândurilor tale.

Viața ta nu se va schimbă peste noapte, dar dacă vei fi perseverent și dacă vei opta zilnic pentru gânduri care te vor face să te simți bine,  în toate domeniile vieții tale vor apărea cu siguranță schimbări pozitive.

Mâine vorbim despre cum să ne creăm afirmațiile,dar până atunci:

Să aplicăm:

  • Ce ganduri iti domina mintea de-a lungul zilei ? ( observa-te si noteaza absolut tot)
  • Fii atent la gândurile tale, de ce natură sunt ? Ce părere ai tu despre tine ? Ce poți face si ce nu ?
  • De cate ori spui « nu pot » « nu am timp » « nu știu » « asta e imposibil » « nu este posibil pentru mine » ect…
  • Unde ești blocat acum și ai impresia că nu poți trece ?
  • Fii prezent : ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
  • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
  • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
  • Colorează Floarea Vieții

Spor la aplicat, este cel mai eficient pas.

Ascultă meditație gratuită aici

DORESC SĂ-MI ACCELEREZ PROCESUL DE VINDECARE

PS: Dacă încă nu ai profitat de codul cupon de reducere PROMO80 pentru a achiziționa cursul 5 tehnici de mișcare Mindfulness pentru a-ți ridica energia corpului …. poți intra acum chiar aici

Pase Magice

 

Traducere »