EUGENIA HAZAZUP
​Terapeut holistic & Mindset Coach

Vindecare și Reconectare în 7 pași

​Puterea Iertarii

Cea mai importantă lecție în procesul de vindecare, atât fizică, cât și emoțională, este lecția iertării. Puterea iertării a fost, este și va fi o forță greu de egalat chiar și de cel mai performant medicament sau de cel mai înzestrat terapeut 

Adesea, cei care vin în ședințele de terapie cu diverse probleme sau blocaje în diferite domenii de viată, ajung inevitabil la lecția iertării, fie că este vorba de iertarea de sine sau de iertarea celorlalți. Si acest lucru se întâmpla dintr-un motiv cât se poate de simplu: iertarea este puntea de trecere dinspre trecut spre viitor, dinspre egoul nostru pământean spre sinele nostru superior.

Iertarea este cea care te aduce pe calea destinului tău pentru împlinirea misiunii tale.

Puterea iertării este în tine!

Sursa stresului constant despre care vorbim prea mult în ziua de azi este faptul că ne judecăm și ne învinovățim singuri și în acest mod, momentul prezent nu există pentru noi. Când fericirea noastră depinde de primirea unor scuze de la cineva care ne-a rănit, noi de fapt îi cedăm acestuia din puterea noastră personală.

Soluția, una singura: IERTAREA.

Când suntem incapabili să ne iertam pe noi înșine sau pe alții, noi acumulăm sentimente de mânie, neajutorare, ranchiună și chiar depresie. Sentimentele de neajutorare și autovictimizare favorizează un sistem imunitar scăzut, în timp ce mania și ranchiuna au influente asupra creșterii tensiunii arteriale, colesterolului și riscului de atac de cord. Conștientizarea efectelor incapacității noastre de a ierta poate deveni un motiv foarte bun pentru a ne schimba atitudinea. O mare parte din nefericirea noastră și multe boli pe care le manifestăm in corpul fizic sunt întreținute de această incapacitate de a ierta.

De ce nu putem ierta? De ce nu putem accesa puterea iertării din noi?

Adesea noi ne considerăm victimele celor din jur și ne spunem că nu avem nimic in comun cu ei. Si da, în unele cazuri, iertarea poate fi extrem de dificilă mai ales dacă ne gândim la abuzuri și traume puternice.

Mândria personala ne poate face să credem că iertarea este foarte dificilă. Însă, dacă alegem să ne întrebăm destul de des <<ce am de câștigat dacă iert?>>, cu siguranță vom găsi suficiente motive ca să alegem iertarea.

Renunțarea la orgoliu și la resentimente prin practica iertării sincere este cel mai mare bine pe care ți-l poți face ție, pe lângă o vindecare profundă până la cel mai subtil aspect al ființei tale. Fiecare act de iertare ne redă o parte din puterea personală cu care Creatorul a Tot Ceea ce Există ne-a înzestrat când am venit pe lume. Ne ridicăm frecventa de vibrație și ne eliberăm cel mai important aspect al ființei noastre, sinele Divin, din închisoarea în care egoul nostru l-a aruncat.

Procesul iertării începe întotdeauna cu iertarea de sine. Si aici avem nevoie să ținem cont de doua aspecte: iertarea de sine pentru propriile greșeli și iertarea de sine pentru faptul că alții ne-au făcut să credem că suntem vinovați și, ca atare, am meritat un anume tratament abuziv.

Iertarea de sine este obligatorie și, da, este și cea mai grea. Ne simțim vinovați, neputincioși, imperfecți și răi.

Ai nevoie să te ierți pentru că nu ești perfect, suficient de puternic sau de bun. Ai nevoie să te ierți pentru greșelile tale și pentru rușinea pe care ai simțit-o ca o consecință a lor. Și cum ai să-i poți ierta pe alții dacă îți este imposibil să te ierți pe ține?

La ora actuală, cauza blocajelor cu care se confruntă un număr foarte mare de oameni are la baza aceste sentimente negative adresate propriului sine.

 

Ce urmează? Iertarea celorlalți: familie, prieteni, colegi…

Iertarea celor dragi poate fi la fel de dificilă ca și în cazul iertării de sine, mai ales în cazul în care continui să trăiești cu ei și deci te pot răni în continuare.

Aici, când vine vorba despre părinți, dacă ai resentimente puternice față de ei, amintește-ți că ei au făcut tot ce au putut mai bine la momentul respectiv, în funcție de nivelul lor de cunoștințe de la acea vreme. Nu ai de unde să știi ce model au avut în copilărie sau dacă nevoile lor emoționale au fost satisfăcute. Este foarte posibil ca și ei să fi fost la rândul lor victimele altora. Și nu în ultimul rând, cu siguranță și ei s-au simțit răniți și n-au știut cum să-și vindece aceste răni.

Aproape întotdeauna sursa suferințelor noastre este propria familie. Simțim intens resentimente față de aceștia, cum ar fi mânie sau alt sentiment negativ și nu facem altceva decât să ne separăm sinele de aceștia. Ne deconectăm de o parte a identității noastre și, ca urmare, progresul personal devine mai dificil. Ne anulăm respectul de sine și sentimentul apartenenței la o familie. Ajungem să ne simțim incompleți și începem să căutăm în exterior ceva care să umple golul respectiv.

Am avut multe persoane din viață mea pe care a trebuit să le iert și mai ales pe mine.

Pe tatăl meu mi-a fost foarte greu să îl iert, chiar dacă eu aveam impresia că l-am iertat, de fapt adânc în sufletul meu nu era așa, iar asta mi-a blocat canalul banilor, atrăgeam în viață mea din ce în ce mai multe datorii.

Când am înțeles puterea iertării și de ce să fac acest lucru, aplicând exercițiile de mai jos, m-a ajutat să mă eliberez, să merg mai departe.

Dacă simți că nu poți să ierți, întreabă-te și fii sincer când răspunzi:

  • Ce simt?
  • Oare am nevoie de acest resentiment, de acesta durere in suflet?
  • Cum a ajuns sa puna stapanire pe sufletul meu aceasta stare de amaraciune pe care o simt?
  • Chiar vreau sa traiesc cu aceasta furie si frustrare toata viata mea?
  • Oare vreau sa rup legatura dintre mine si aceasta persoana?
  • Si daca acest lucru ma tine pe loc?

Iertarea inseamna eliberare, inseamna transformarea unei vechi energii negative, inregistrate in subconstientul tau, dupa ce evenimentul s-a produs. Inseamna renuntarea la dusmanie si la mania din inima, astfel incat acestea sa nu-ti mai afecteze viata sub niciun aspect. Inseamna sa poti progresa.
Acest proces nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de timp și multă conștientizare, însă dacă vrei să te eliberezi, să te vindeci și să evoluezi, atunci aplică cu încredere principiul iertării.

​In final, am sa-ti impartasesc doua exercitii simple care sa te ajute in practicarea iertarii :

  • Fă-ți o lista cu toate persoanele care îți trezesc resentimente (față de care simți ură, furie, mânie etc.) și care numai prin simplă rostire a numelui lor te fac să simți o stare de disconfort sau agitație.

Singur, în liniște, așază-te într-o poziție relaxantă, inspiră adânc pe nas, până în stomac și expiră lent pe gură tot aerul din abdomen. Repetă acest exercițiu de 3 ori. Concentrează-ți atenția în inima ta. Vizualizează persoană pe care vrei s-o ierți ca și cum ar fi în fața ta și spune-i cu voce tare sau în gând:

Eu pot să te iert din tot sufletul meu. Te rog (numele persoanei respective) iartă-mă și tu!

(Numele persoanei respective) te iert și te binecuvântez! Îți mulțumesc pentru lecția pe care am învățat-o lângă tine. Te iubesc.

Eu pot să mă iert pe mine însumi din tot sufletul. (Numele persoanei respective) te-am iertat și te-am eliberat.

M-am iertat și m-am vindecat. Sunt iertat, sunt liber, sunt vindecat. Mulțumesc.

Vizualizează cum persoana iertată și eliberată este învăluită într-o lumină albă strălucitoare, îți mulțumește și pleacă fericită pe drumul ei. Apoi vizualizează cum lumina albă strălucitoare îți inundă sufletul, simte bucuria eliberării și exprimă-ți recunoștința pentru vindecare. Când afirmi “eu pot să iert” deja ai accesat puterea iertării.

  • Fă-ți o lista cu persoanele pe care vrei să le ierți: începe întotdeauna cu tatăl tău, mama ta și apoi propriul sine. Abia după aceea poți continuă cu ceilalți. Ia o foaie de hârtie și notează pe ea:

Eu… (numele tău) îmi iert tatăl pentru____________________________ (notează faptele pentru care dorești să-l ierți) și astfel îl eliberez pentru binele lui cel mai înalt.

Repeți pentru fiecare fapta pentru care vrei să ierți persoana respectivă până când energia negativă asociată acesteia dispare, se dizolvă. S-ar putea să fie nevoie să scrii de mai multe ori sau doar o dată.

Și nu uită: puterea iertării este în ține! Pentru că vrei să fii liber rupe lanțurile care te țin legat folosind puterea iertării!

În timp ce spui cuvintele iertării, colorează aceasta Mandala, în nuanțe de verde.

Astept raspunsul tau sa imi spui cum te-au ajutat aceste exercitii

​​​

eugenia hazazup

© 2019, EugeniaHazazup.com . All rights reserved.

Made with ❤ by Seo24.ro

Traducere »