[Email 5/14]7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

Noi avem întotdeauna de ales.

Asta nu înseamnă că noi trebuie să negăm  ceea ce suntem și situația în care ne aflăm (și pe care ne-am creat-o singuri). Înseamnă doar că noi ne putem recunoaște propria contribuție la situația creată.

Prin asumarea acestei responsabilități, noi căpătăm puterea de a ne schimba. De pildă, ne putem spune : 

”Ce pot face pentru a schimba această stare de lucruri ?”

”Ce este nevoie să văd aici și încă nu sunt conștientă?”

Este foarte important să înțelegem că toți oamenii dispun de puterea personală, întotdeauna. Depinde numai de ei cum o folosesc.

Toate evenimentele pe care le-ai experimentat în viața ta de până acum, au fost create de gândurile și de convingerile tale din trecut.

Nu îți privi  niciodată trecutul cu un sentiment de rușine. Dimpotrivă,  consideră că el a contribuit decisiv la îmbogățirea vieții tale, dându-i sens și semnificație. In caz contrar, nu ai fi ajuns unde te afli acum.

Nu are nici un rost să te condamni singur pentru că, demult, nu ai procedat altfel. La vremea aceea ai făcut ce ai considerat că este mai bine pentru tine. Asta nu înseamnă ca ai acționat corect, sau că ceea ce ai făcut a fost bine. Dar așa ai știut tu să faci cel mai bine. Eliberează-te de trecut prin puterea iubirii și fii recunoscătoare că te-a ajutat să te maturizezi și să ajungi la această nouă conștiință de sine.

Trecutul nu există decât în mintea noastră și în interpretarea pe care i-o dăm la ora actuală. Acesta este singurul moment pe care îl trăim. Acesta este singurul moment în care simțim și în care trăim experiențele vieții. Felul  în care procedăm acum creează fundamentul pentru experiențele noastre de mâine.

De aceea acesta este momentul cel mai bun pentru a lua o decizie. Noi nu putem face nimic mâine, la fel cum nu putem face nici ieri. Acum este singurul moment în care putem acționa. De aceea, este foarte important ceea ce spunem, ce gândim și ce facem în acest moment.

Dacă vom începe să ne asumăm în mod conștient gândurile și cuvintele noastre, noi vom avea la dispoziție o trusă de instrumente extrem de utile, pe care le vom putea folosi pentru a modela viitorul așa cum dorim.

Știu că sună simplist, dar reține : punctul de vedere se află întotdeauna în momentul prezent. Ceea ce alegi sa faci ACUM, este rezultatul zilei de mâine.

Când am fost diagnosticată, în urmă cu 10 ani, cu Spondilita Anchilozanta, am simțit că totul se termina, deja mă vedeam imobilizată, că nu mai pot face nimic, ca voi fi îngrijită de familie, că va trebuii să stau la mâna altora…..

Așa că, în timpul anumitor crize pe care le aveam, am început să mă uit la filmele pe care mi le recomanda mama mea…. Când am văzut filmul « Poți sa-ti vindeci viața » de Louise Hay, am înțeles ca eu îmi creasem tot ceea ce aveam atunci.

A fost dureros să conștientizez acest lucru, dar odată conștientizat, am trecut la acțiune spre o noua viața…. Am început să studiez și să aplic diverse terapii holistice și energetice, am început să fac atenție la  ceea ce mâncam, să ii ofer organismului ce are nevoie, pentru ca si el la rândul lui să mă ajute pe mine. Suntem o echipă.

Este o luptă cu mintea noastră, luptă care din fericire, cu perseverentă o putem câștiga. Eu am câștigat o parte din ea, chiar dacă am mai si pierdut batalii, contează să câștigam războiul.

Te încurajez să fii atent în următoarea perioadă la gândurile tale : «Gândește-te la ce gândești »

Să aplicăm:

  • Fii atent la gândurile tale, de ce natură sunt ? Ce părere ai tu despre tine ? Ce poți face si ce nu ?
  • De cate ori spui « nu pot » « nu am timp » « nu știu » « asta e imposibil » « nu este posibil pentru mine » ect…
  • Unde ești blocat acum și ai impresia că nu poți trece ?

Repetă exercițiile din primele zile:

  • Fii prezent : ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
  • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
  • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
  • Colorează Floarea Vieții

Te aștept mâine să ne continuăm călătoria, descoperind cum ne influențează alegerile viața noastră.

PS: Dacă nu ai intrat încă în grup, te așteptăăăăăămmmmm.

Eugenia hazazup

Traducere »