EUGENIA HAZAZUP
Terapeut energetic, Aromaterapeut & Coach

Vindecare și Reconectare în 7 pași

​Ce sunt afirmatiile si cum le creezi

O afirmație este o frază pe care o gândești sau pe care o rostești. Foarte mulți dintre noi trimitem afirmații negative, creând astfel experiențe neplăcute. De aceea , e nevoie să ne întrebăm modul de a gândi și de a vorbi, cultivând noi tipare mentale, pozitive. În acest fel, noi ne putem vindeca viața.

O afirmație nu face altceva decât să deschidă o poartă. Ea reprezintă punctul de plecare pe calea schimbării. In esență, este ca și cum i-ai spune subconștientului tău: "Îmi asum responsabilitatea. Sunt conștient că există în viața mea un aspect pe care doresc să îl schimb."

 Atunci când vorbim de practica afirmațiilor, ne referim la alegerea conștientă a anumitor cuvinte care ne pot ajuta să eliminăm o situație negativă din viața noastră sau să creăm o situație pozitivă nouă.

Orice gând pe care îl emitem, orice cuvânt pe care îl rostim reprezintă o afirmație. Dialogul intern continuu pe care îl purtăm cu noi înșine reprezintă un șir neîntrerupt de afirmații.

Cu alte cuvinte, noi aplicăm afirmațiile întreaga viață, indiferent dacă suntem conștienți sau nu de acest lucru. Prin cuvintele și gândurile noastre, noi ne creăm astfel toate experiențele vieții, pe care le atragem către noi.

 

Convingerile nu sunt altceva decât tipare mentale obișnuite pe care le-ai învățat când erai copil. Multe dintre ele îți sunt utile, dar altele îți pot limita capacitatea de a crea lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Este posibil ca ceea ce îți dorești să se suprapună cu ceea ce crezi că meriți. De aceea, este foarte important să fii atent la ceea ce gândești, pentru a elimina convingerile care atrag în viața ta experiențe pe care nu ți le dorești.

Încearcă să înțelegi că fiecare lamentare pe care o rostești(verbal sau în sinea ta) reprezintă o afirmație a unui aspect pe care nu ți-l dorești în viața ta. Ori de câte ori te înfurii, tu afirmi practic că îți dorești mai multă mânie în viața ta. Ori de cate ori te simții victimă, afirmi că îți dorești să continui să fii victima. Dacă ți se pare că viața nu îți oferă ceea ce îți dorești, tu confirmi practic că nu vei primi niciodată lucrurile pe care ea le oferă cu generozitate altor oameni, cel puțin până când nu îți vei schimba modul de a gândi și de a vorbi.

Tot mai mulți oameni din întreaga lume încep să înțeleagă la ora actuală că gândurile lor le modelează viața, atrăgând către ei experiențe corespondente.

La vremea lor, părinții noștri nu au știut acest lucru, așa că nu te-au putut învăța cum să procedezi corect. Ei te-au învățat să privești viața la fel cum au învățat ei de la părinții lor. Din acest punct de vedere, nu putem spune că au greșit. Au făcut și ei cum au știut mai bine. A sosit însă timpul să te trezești și să începi să îți creezi în mod conștient viața pe care ti-o dorești, astfel încât să fii cu adevărat satisfăcut de ea. Poți face acest lucru.

Rostirea afirmațiilor reprezintă decât un aspect parțial al procesului. Ceea ce faci în restul zilei este chiar mai important. Secretul materializării rapide și consistente a afirmațiilor tale constă în a crea in jurul lor o atmosferă optimă, în care să poată crește. Afirmațiile sunt la fel ca niște semințe plantate în pământ. Dacă solul este de slabă calitate, recolta obținută va fi pe măsură. Dacă solul este de bună calitate, ea va fi însă foarte bogată. Cu cât vei alege gânduri care să te facă să te simți mai bine, cu atât mai rapid vor funcționa afirmațiile tale.

De aceea, emite tot timpul gânduri fericite. Procesul este simplu și ușor de realizat. La urma urmelor, gândurile tale nu depind de altceva decât de tine.  Poate că nu-ți dai seama de acest lucru, întrucât până acum ai fost obișnuit sa gândești într-un singur mod, dar gândurile tale chiar depind de alegerea ta. Chiar dacă îți mai vin și gânduri negative, observă-le imediat și schimbă-le in gânduri pozitive. Alege să faci din asta un obicei.

Optează chiar acum, în acest moment, pentru schimbarea gândurilor tale. Viața ta nu se va schimba peste noapte, dar dacă vei fi perseverent și dacă vei opta zilnic pentru gânduri care te vor face să te simți bine,  în toate domeniile vieții tale vor apărea cu siguranță schimbări pozitive.

Crearea afirmațiilor

Practica afirmațiilor constă în alegerea conștientă a anumitor gânduri, asociate cu rezultatele pozitive pe care dorești să le obții în viitor în viața ta. Afirmațiile pozitive transcend realitatea prezentă și îți modelează viitorul prin cuvintele pe care le folosești în prezent.

De exemplu : « Sunt un om Prosper » este posibil ca în momentul de față sa ai foarte puțini bani în cont. Cuvintele tale plantează însă o sămânță pentru prosperitatea ta viitoare. Ori de câte ori vei repeta această afirmație, tu vei stropii sămânța plantată în solul minții tale.  Acest sol este cu atât mai fertil cu cât reușești să îți cultivi o stare de spirit mai fericită. Ideile cresc mult mai rapid într-o astfel de atmosferă, la fel cum cresc semințele intr-un sol fertil. Este foarte important să îți rostești afirmațiile  la timpul prezent,  alegându-ți  cu grijă cuvintele.

Spre exemplu, o afirmație tipică începe întotdeauna cu « Eu sunt… » sau « Eu am….. » și nu cu « Voi fi… »  sau « Voi avea… » , pentru ca  intenția ta să nu rămână cantonată de-a pururi într-un viitor incert. Universul îți înțelege cuvintele la modul cel mai literal și îți oferă întotdeauna numai ceea ce afirmi că îți dorești.

Am putea pune și altfel problema : fiecare gând pe care îl emiți contează. De aceea, nu merită să îți risipești aceste gânduri extrem de prețioase. Fiecare gând pozitiv aduce ceva bun în viața ta. Invers, fiecare gând negativ elimină ceva bun din viața ta, în sensul că nu-ți mai permite accesul la el.  De câte ori nu ți s-a  întâmplat să fii pe punctul de a te bucura de ceva bun,  iar aceasta sa îți alunece printre degete în ultima clipă ? Daca ți-ai aminti în ce stare de spirit te aflai  în momentul respectiv,  ai înțelege imediat de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Prea multe gânduri negative creează o barieră în calea afirmațiilor pozitive.

Daca spui:  “Nu vreau să mai fiu bolnav”,  nu putem considera aceasta o afirmație în favoarea vindecării. Tu trebuie să afirmi întotdeauna ceea ce îți dorești, ci nu ceea ce nu îți dorești. De pildă, ai putea spune : « Accept acum să mă bucur de o sănătate perfectă ».

Nu-ți mai pierde timpul argumentându-ți propriile limitări : relațiile nefericite, problemele cu care te confrunți, bolile de care suferi, sărăcia etc. Cu cât vei vorbi mai mult despre probleme, cu atât mai mult le vei ancora în viața ta. De asemenea, nu-i învinovățit pe alții pentru problemele tale. Si acest mod de a gândi reprezintă tot o pierdere de timp.

Eu am început cu afirmațiile pozitive în urma cu 8 ani. Când am citit despre cum ne afectează gândirea noastră viața, a fost primul lucru asupra căruia am lucrat. La început nu le simțeam adevărate, doar erau foarte bine implementate in mintea mea, dar făcând acest exercițiu zilnic, au început sa ia contur.

 La început le scriam si de câte 50 de ori fiecare afirmație pe care eu doream să o schimb, apoi am început lucrul în oglinda ceea ce l-am găsit si mai puternic ( mai ales că ceea ce ne zicem noua înșine, sunt cele mai puternice afirmații).

Chiar dacă nu le credeam cu toata ființa mea la început, ceea ce a contat a fost că am fost perseverentă în a le aplica, apoi încet încet am început să le și cred, sa le simt, sa le vad in viată mea.

În cursul nostru Armonia dintre Minte Trup si Suflet, abordam mai în detaliu aceste afirmații si avem si meditații ghidate cu afirmații pozitive pe diferite teme.

Reține : singura lege care îți modelează viața este cea a conștiinței tale,  a gândurilor tale,  care atrag către tine experiențe specifice, în funcție de vibrația pe care o emiți.

Exercitii:

  • Ce ganduri iti domina mintea de-a lungul zilei ? ( observa-te si noteaza absolut tot)
  • Ce faci pentru a le schimba ?
  • Ia o foaie de hârtie, împarte-o în doua si pe prima jumătate scrie toate gândurile care îți vin în minte, gânduri negative, tipare, ce auzeai la părinți, vecini, la scoală…. Apoi în dreptul lor, pe cealaltă parte a foii, pe a doua jumătate, transformă-le acum în afirmații pozitive.
  • Colorează Floarea Vietii, in timp ce rostești afirmațiile pozitive. Apoi trimite-mi si mie mail sa o vad. 

​​​

eugenia

© 2019, EugeniaHazazup.com . All rights reserved.

Made with ❤ by Seo24.ro

Traducere »