fbpx

[Email 4/14]7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

Azi mai facem un pas și anume, vorbim despre Puterea din interiorul tău.

Cu cât te vei conecta mai mult  la Puterea din interiorul Tău, cu atât mai liber vei fi în toate domeniile vieții.

Cine ești tu ? De ce te afli aici ? Care sunt convingerile tale legate de viață ?

Timp de mii de ani, oamenii care au căutat răspunsurile la aceste întrebări le-au găsit numai scufundându-se în interior.

Ce înseamnă acest lucru ?

Există o putere în interiorul fiecărui om care, îl direcționează plină de iubire către o stare de sănătate perfectă, către relații ideale, către o carieră optimă și care poate revărsa asupra lui prosperitate, abundentă, armonie si echilibrul interior .

Pentru a dispune de toate aceste lucruri, noi trebuie mai întâi de toate să credem că ele sunt posibile. Si probabil că îți spui „cum să cred asta dacă încă nu am nicio dovadă?”. Te înțeleg, dar știi, chiar este nevoie să credem pentru a le face să ia formă apoi în viața noastră.

În al doilea rând,  noi trebuie să ne eliberăm de acele tipare și programe interioare care generează condiții exterioare pe care nu le dorim în viața noastră. Putem face acest lucru scufundându-ne în interior și  intrând în contact cu Puterea Lăuntrică pentru că ea știe ce anume este cel mai bine pentru noi.

Dacă vom accepta să ne abandonăm întreaga viață în mâinile acestei Puteri din interiorul nostru care ne iubește și care ne susține atât de mult, noi ne vom putea crea o viață plină de iubire și mai prosperă.

Poate te întrebi „bine, bine si totuși, ce este aceasta Putere Lăuntrica?”.

Pai, ești tu cu adevărat, este Eul tău interior, este Dumnezeul din tine, dacă vrei.

Noi contribuim personal la crearea tuturor condițiilor care se manifestă în viața noastră, deopotrivă a celor bune și a celor rele, prin tiparele mentale și emoționale pe care le cultivăm. Gândurile pe care le emitem sunt întotdeauna susținute de emoții, iar viața noastră se modelează inevitabil după aceste gânduri și după aceste emoții. Asta NU înseamnă că trebuie să ne învinovățim singuri pentru tot ce nu merge bine în viața noastră. Există o mare diferență între a fi responsabil și a te simți vinovat, sau a-i învinovăți pe ceilalți.

Atunci când vorbesc despre responsabilitate, eu mă refer de fapt la asumarea puterii. Învinovățirea nu înseamnă altceva decât renunțarea la puterea personală.

Responsabilitatea ne dă puterea de a aduce schimbările dorite în viața noastră.

Dacă preferăm să jucăm rolul victimei, noi ne folosim această putere personală pentru a ne simți neajutorați.

În schimb, dacă ne decidem să ne asumăm responsabilitatea pentru propria viață, noi nu mai pierdem timpul acuzându-ne singuri sau acuzându-i pe cei din exterior.

Unii oameni se simt vinovați pentru bolile, sărăcia sau problemele pe care și le-au creat singuri. Ei optează pentru a interpreta responsabilitatea ca vinovăție. Acești oameni se simt vinovați deoarece se consideră că au dat greș. Ei percep întreaga realitate prin prisma vinovăției, dintr-un fel de masochism care îi face să se învinovățească pentru orice.

Nu despre acest sentiment vorbesc eu aici.

Asta făceam si eu. După ce că treceam prin dureri cronice foarte mari, după ce că nu reușeam să fiu prezentă în viața copiilor mei așa cum îmi doream, în loc să mă ajut pe mine, cădeam în critică și învinovățire. În loc să-mi caut puterea de a merge mai departe, eu rămâneam blocată acolo și îmi plângeam de milă. Într-un final, am înțeles cum să mă „folosesc” de această situație din viața mea, de această boală.

Dacă ne putem folosi de problemele și de bolile noastre ca de  niște ocazii pentru a reflecta la schimbările pe care ar trebui să le introducem în viața noastră, noi ne asumăm puterea personală de care dispunem. Foarte mulți oameni care se vindecă de boli teribile ajung să afirme că acestea au fost lucrul cel mai minunat care li s-a  întâmpla vreodată, întrucât le-a oferit șansa de a-si privi viața dintr-o altă perspectivă. Este si cazul meu.

Pe de altă parte, există destui oameni care gândesc cu totul  altfel :

« Sunt o victimă. Vai de capul meu ! Te rog doctore ,vindecă-mă ! »

Acești oameni vor avea probleme serioase inclusiv după ce se vor vindeca.

Responsabilitatea este capacitatea noastră de a reacționa în fața unei anumite situații.

Mâine vom vorbi despre alegeri. Ești atent la alegerile tale? Faci alegeri care te ajută?

Până mâine, continuă cu același exercițiu:

  • Fii prezent : ce te înconjoară, ce faci acum, tot ce zici, ce e frumos, fi atent pe unde mergi, ce copaci întâlnești, ce flori, cum este aerul, ce animale vezi, ce oameni …. Fii un OBSERVATOR
  • Notează absolut tot, în detaliu, tot ce ai observat, ce ai  văzut, ce ai  auzit, ce gânduri ai, ce sentimente, ce emoții.
  • Oprește-te din goana permanentă, din agitația zilnică si fă meditația de 90 de secunde ( pe care o ai atașată) , o poți face de cate ori dorești tu pe zi…. Notează cum te ajută asta.
  • Fă exercițiile din cursul 5 tehnici de mișcare Mindfulness pentru a-ți ridica energia corpului …. dacă l-ai achiziționat 😉 …. detalii și cod de reducere găsești în primul mesaj aici 
  • Coloează Floarea Vieții

Te aștept mâine să ne continuăm călătoria, descoperind cum ne influențează alegerile viața noastră.

PS: Dacă nu ai intrat încă în grup, te așteptăăăăăămmmmm.

eugenia

Traducere »