EUGENIA HAZAZUP
Terapeut energeti, Aromaterapeut & Coach

Vindecare și Reconectare în 7 pași

​Puterea dinlauntrul tau


Cu cât te vei conecta mai intim la Puterea dinlăuntrul Tău, cu atât mai liber vei fi în toate domeniile vieții.

Cine ești tu ? De ce te afli aici ? Care sunt convingerile tale legate de viață ?

Timp de mii de ani, oamenii care au căutat răspunsurile la aceste întrebări le-au găsit numai scufundându-se în interior.

Ce înseamnă acest lucru ?

Există o Putere în interiorul fiecărui om care îl direcționează plină de iubire către o stare de sănătate perfectă, către relații ideale, către o cariera optimă și care poate revărsa asupra lui prosperitate, abundentă, armonie si echilibrul interior .

Pentru a dispune de toate aceste lucruri, noi trebuie mai întâi de toate să credem că ele sunt posibile. Si probabil că îți spui „cum să cred asta dacă încă nu am nicio dovadă?”. Te înțeleg, dar știi, chiar este nevoie sa credem pentru a le face sa ia forma apoi in viața noastră.

În al doilea rând,  noi trebuie să ne eliberăm de acele tipare și programe interioare care generează condiții exterioare pe care nu le dorim în viața noastră. Putem face acest lucru scufundându-ne in interior si  intrând în contact cu Puterea Lăuntrică pentru că ea știe ce anume este cel mai bine pentru noi. Dacă vom accepta să ne abandonăm întreaga viață în mâinile acestei Puteri din interiorul nostru care ne iubește și care ne susține atât de mult, noi ne vom putea crea o viață plină de iubire și mai prosperă.

Poate te întrebi „bine, bine si totuși, ce este aceasta Putere Lăuntrica?”. Pai, ești tu cu adevărat, este Eul tău interior, este Dumnezeul din tine, daca vrei.

Noi contribuim personal la crearea tuturor condițiilor care se manifestă în viața noastră, deopotrivă a celor bune și a celor rele, prin tiparele mentale și emoționale pe care le cultivăm. Gândurile pe care le emitem sunt întotdeauna susținute de emoții, iar viața noastră se modelează inevitabil după aceste gânduri și după aceste emoții. Asta NU înseamnă că trebuie să ne învinovățim singuri pentru tot ce nu merge bine în viața noastră. Există o mare diferență între a fi responsabil și a te simți vinovat, sau a-i învinovăți pe ceilalți.

Atunci când vorbesc despre responsabilitate, eu mă refer de fapt la asumarea puterii. Învinovățirea nu înseamnă altceva decât renunțarea la puterea personală. Responsabilitatea ne dă puterea de a aduce schimbările dorite în viața noastră.

Dacă preferăm să jucăm rolul victimei, noi ne folosim această putere personală pentru a ne simți neajutorați.

În schimb, dacă ne decidem să ne asumăm responsabilitatea pentru propria viață, noi nu mai pierdem timpul acuzându-ne singuri sau acuzându-i pe cei din exterior.

Unii oameni se simt vinovați pentru bolile, sărăcia sau problemele pe care și le-au creat singuri. Ei optează pentru a interpreta responsabilitatea ca vinovăție. Acești oameni se simt vinovați deoarece se consideră că au dat greș. Ei percep întreaga realitate prin prisma vinovăției, dintr-un fel de masochism care îi face să se învinovățească pentru orice. Nu despre acest sentiment vorbesc eu aici.

Asta făceam si eu. După ce că treceam prin dureri cronice foarte mari, după ce că nu reușeam să fiu prezentă în viața copiilor mei așa cum îmi doream, în loc să mă ajut pe mine, cădeam în critică și învinovățire. În loc să-mi caut puterea de a merge mai departe, eu rămâneam blocata acolo și îmi plângeam de milă. Într-un final, am înțeles cum să mă „folosesc” de această situație din viața mea, de această boală.

Dacă ne putem folosi de problemele și de bolile noastre ca de  niște ocazii pentru a reflecta la schimbările pe care ar trebui să le introducem în viața noastră, noi ne asumăm puterea personală de care dispunem. Foarte mulți oameni care se vindecă de boli teribile ajung să afirme că acestea au fost lucrul cel mai minunat care li s-a  întâmpla vreodată, întrucât le-a oferit șansa de a-si privi viața dintr-o altă perspectivă.

Pe de altă parte, există destui oameni care gândesc cu totul  altfel : « Sunt o victimă. Vai de capul meu ! Te rog doctore ,vindecă-mă ! » Acești oameni vor avea probleme serioase inclusiv după ce se vor vindeca.

Responsabilitatea este capacitatea noastră de a reacționa în fața unei anumite situații.

Noi avem întotdeauna de ales. Asta nu înseamnă că noi trebuie să negăm  ceea ce suntem și situația în care ne aflăm (și pe care ne-am creat-o singuri). Înseamnă doar că noi ne putem recunoaște propria contribuție la situația creată.

Prin asumarea acestei responsabilități, noi căpătăm puterea de a ne schimba. De pildă, ne putem spune :

« Ce pot face pentru a schimba această stare de lucruri ? »

Este foarte important să înțelegem că toți oamenii dispun de puterea personală, întotdeauna. Depinde numai de ei cum o folosesc.

Toate evenimentele pe care le-ai experimentat în viața ta de până acum, au fost create de gândurile și de convingerile tale din trecut. Nu îți privi  niciodată trecutul cu un sentiment de rușine. Dimpotrivă,  consideră că el a contribuit decisiv la îmbogățirea vieții tale, dându-i sens și semnificație. In caz contrar, nu ai fi ajuns unde te afli acum.

Nu are nici un rost să te condamni singură pentru că, demult, nu ai procedat altfel. La vremea aceea ai făcut ce ai considerat că este mai bine pentru tine. Asta nu înseamnă ca ai acționat corect, sau că ceea ce ai făcut a fost bine. Dar așa ai știut tu să faci cel mai bine. Eliberează-te de trecut prin puterea iubirii și fii recunoscătoare că te-a ajutat să te maturizezi și să ajungi la această nouă conștiință de sine.

Trecutul nu există decât în mintea noastră și în interpretarea pe care i-o dăm la ora actuală. Acesta este singurul moment pe care îl trăim. Acesta este singurul moment în care simțim și în care trăim experiențele vieții. Felul  în care procedăm acum creează fundamentul pentru experiențele noastre de mâine. De aceea acesta este momentul cel mai bun pentru a lua o decizie. Noi nu putem face nimic mâine, la fel cum nu putem face nici ieri. Acum este singurul moment în care putem acționa. De aceea, este foarte important ceea ce spunem, ce gândim și ce facem în acest moment.

Dacă vom începe să ne asumăm în mod conștient gândurile și cuvintele noastre, noi vom avea la dispoziție o trusă de instrumente extrem de utile, pe care le vom putea folosi pentru a modela viitorul așa cum dorim.

Știu că sună simplist, dar reține : punctul de vedere se află întotdeauna în momentul prezent. Ceea ce alegi sa faci ACUM, este rezultatul zilei de mâine.

Când am fost diagnosticată, în urmă cu 10 ani, cu Spondilita Anchilozanta, am simțit că totul se termina, deja mă vedeam imobilizată, că nu mai pot face nimic, ca voi fi îngrijită de familie, că va trebuii să stau la mâna altora…..

Așa că, în timpul anumitor crize pe care le aveam, am început să mă uit la filmele pe care mi le recomanda mama mea…. Când am văzut filmul « Poți sa-ti vindeci viața » de Louise Hay, am înțeles ca eu îmi creasem tot ceea ce aveam atunci.

A fost dureros să conștientizez acest lucru, dar odată conștientizat, am trecut la acțiune spre o noua viața…. Am început să studiez și să aplic diverse terapii holistice și energetice, am început să fac atenție la  ceea ce mâncam, să ii ofer organismului ce are nevoie, pentru ca si el la rândul lui să mă ajute pe mine. Suntem o echipă.

Este o luptă cu mintea noastră, luptă care din fericire, cu perseverentă o putem câștiga. Eu am câștigat o parte din ea, chiar dacă am mai si pierdut batalii, contează să câștigam războiul.

Exercitii:

  •   Fii atent la gândurile tale, de ce natură sunt ? Ce părere ai tu despre tine ? Ce poți face si ce nu ?
  • De cate ori spui « nu pot » « nu am timp » « nu știu » « asta e imposibil » « nu este posibil pentru mine » ect…
  • Unde ești blocată acum și ai impresia că nu poți trece ?

PS : Astept raspusul tau . Spune-mi cum esti, cum treci prin acest proces. 

PSS: Asculta aici clipul "Armonie la minut", gratuit. 

​​​

© 2019, EugeniaHazazup.com . All rights reserved.

Made with ❤ by Seo24.ro

Traducere »