[Email 11/14] 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine

Azi continuăm călătoria către noi 

 • Următorul pas constă în acceptarea de sine .

Criticismul depreciază spiritul interior. În schimb acceptarea și chiar laudele îl înalță. Acceptă-ți  Puterea Interioară,  Dumnezeul din lăuntrul tău. Cu toții suntem o expresie a acestei Inteligențe Infinite.

Atunci când te condamni singur, tu iei în derâdere Puterea care te-a creat. Începe întotdeauna cu aspecte minore, dar pozitive, pe care ți le rostești.

Spune-ți că ești un om minunat.  

Dacă vei face acest lucru o singură dată,  după care te vei opri,  metoda nu va produce nici un efect. Continuă să o practici. Crede-mă : ea va da rezultate.

Dacă înveți o activitate sau o metodă diferită, care nu te prea convinge din start, susține-te pe tine însuți. Nu-ți tăia singur craca de sub picioare refuzându-ti  orice șansă.

 • A te iubi pe tine însuți înseamnă a te sprijini pe tine însuți.

Nu te sfii să apelezi la prietenii tăi și să le soliciți ajutorul atunci când ai nevoie de el.

A fi puternic înseamnă inclusiv a solicita ajutorul atunci când ai nevoie de el.

În zilele noastre, un număr prea mare de oameni s-au obișnuit să se bazeze numai pe ei înșiși. Ei nu cer niciodată ajutorul altcuiva din cauza egoului lor. Decât să încerci să faci totul singur și să te enervezi apoi pe tine însuți pentru că nu reușești,  mai bine apelează la ajutorul celor din afară.

 • Iubeste-ti inclusiv părțile negative. 

Toate părțile fiintei sunt create de tine, așa cum noi facem cu toții  parte integrantă din creația lui Dumnezeu. Inteligenta care ne-a creat nu ne urăște pentru că facem greșeli sau pentru că țipăm la copiii noștri. Ea știe că noi facem tot ceea ce ne stă în puteri ținănd cont de nivelul nostru de înțelegere și ne iubește pe toți în egală măsură, căci toți facem parte din creația ei.

La fel ar trebui să procedam și noi cu Creația noastră.

Cu totii am făcut cândva alegeri negative, dar dacă vom continua să ne pedepsim la infinit pentru ele,  acest lucru va deveni o obisnuință pentru noi și ne va fi foarte greu să mai scăpăm de ea.

Dacă ți se întâmplă de-a lungul zilei să cazi pradă negativității, probabil că ți se pare dificil să treci la o stare de spirit pozitivă.

Nu-ți mai respinge însă propria negativitate.

Nu-i mai spune: ”Nu”.

”Nu” este un cuvânt negativ, deci nu te poate duce la pozitivitate. 

Devino pozitiv, spunând ”da” tututror stărilor prin care treci, inclusiv celor negative. Prin aprobarea lor, tu renunți la starea de dezaprobare și o înlocuiești cu cea de aprobare. Devii astfel mai fericit și mai senin.

Aplică puterea lui ”da” și nu vei mai avea niciun motiv de stres sau de frustrare. Gândește-te că este o simplă decizie.

 • Îngrijește-ti corpul.

Gândește-te la el ca la un cămin minunat în care ți-e dat să locuiești o vreme.

Dacă ai avea sau daca ai o casă, ai îngriji-o sau o ingrijesti cu multă iubire, nu-i așa?

Atunci, de ce nu ai face același lucru și pentru corpul tău ?

Avem diferite vicii deoarece reprezintă o formă de escapada.  

Alimentația excesivă este o modalitate de a ascunde iubirea de sine. Nimeni nu poate trăi fără hrană, întrucât aceasta ne alimentează corpul cu energie și ne ajută să ne construim noi celule.  

Deși tot mai mulți oameni se informează și cunosc fundamentul unei nutriții sănătoase, ei se folosesc adeseori de dietă alimentară pentru a se autodepăși și își creează astfel o stare de obezitate.

Conștientizarea alimentelor pe care le consumăm și a efectelor lor asupra corpului nostru este direct legată de iubirea de sine.

Dacă la o oră după ce sa consumat prânzul începi să te simți moleșit și ți se face somn, merită să te întrebi : « Ce am mâncat ? »

Poate că ai consumat un aliment care nu îți face bine în perioada respectivă.

Observă ce alimente îți transmit un aport energetic și care dintre ele te seacă de energie.

Poți face acest lucru prin încercări și erori succesive, sau apelând la un nutritionist bun, care îți poate răspunde la orice întrebare.

Descoperă exercițiile fizice care îți fac cea mai mare plăcere (foarte eficiente fiind exercițiile din Pase Magice, vezi aici detaliile). Adoptă o atitudine mentală pozitivă în legătură cu ele. Multe obstacole la nivel corporal se datorează informatiilor preluate de la alți oameni.

Dacă dorești să creezi o schimbare în corpul tău iartă-te și nu îți mai vărsa mânia și resentimentele asupra corpului tău.  Combinarea afirmațiilor pozitive cu exercițiile fizice reprezintă o modalitate ideală de a remodela corpul fizic.

 • Importanța lucrului cu oglinda pentru descoperirea cauzelor care ne împiedică să ne iubim pe noi înșine.

Lucrul cu oglinda poate fi practicat în mai multe feluri.

Unul dintre acestea este ca dimineața să te uiți în oglindă și să îți spui :

« Te iubesc. Ce pot face pentru tine astăzi ? Cum te poț face fericită ? »

Asculta-ți vocea interioară și urmează sfaturile ei.

La început, este posibil să nu auzi nimic, întrucât ești prea obișnuită să te iei singură peste picior și nu știi cum să reacționezi față de tine însuți prin gândurile pline de iubire.

Dacă ți se întâmplă ceva neplăcut în timpul zilei, du-te la oglindă și spuneți :

« Nu contează. Te iubesc ! »

Evenimentele se schimbă tot timpul, dar iubirea pe care ti-o porti ar trebui să rămână constantă, întrucât este cea mai importantă calitate a ta.

Dacă în timpul zilei ti se întâmplă ceva minunat du-te la oglindă și spune-ți : « Mulțumesc »

Recunoaște astfel că tu ai fost cea care a creat această experiență minunată.

 • Iubește-te pe tine însuți chiar acum.

Nu aștepta niciodată să devii mai bun sau să corespunzi nu știu căror standarde.

Insatisfacția legată de sine este doar o obișnuință.

Dacă poți fi satisfăcut de propria ta persoană chiar acum, dacă te poți iubi și aprobat pe tine însuți în momentul prezent, cu atât mai mult o vei face atunci când viața ta va deveni mai pozitivă.

Dacă vei învăța să te iubești și să te accepți pe tine însuți, vei învăța automat să iubești și să îi accepți inclusiv pe ceilalți oameni.

Nimeni nu poate schimba pe altcineva. De aceea, lasă-i pe ceilalți în pace. Oamenii își risipesc inutil foarte multă energie pentru a-i schimba pe cei din jur.

Dacă și-ar folosi măcar jumătate din această energie pentru a lucra cu ei însuși, ei s-ar putea transforma rapid, iar ceilalți ar reacționa diferit față de ei.

Nimeni nu poate învăța să trăiască imitând pe altcineva. Cu toții trebuie să ne învățăm propriile lecții particulare.

Tot ce putem face noi este să ne învățăm aceste lecții, iar primul pas pe care îl putem face este iubirea de sine, astfel încât să nu mai fim trași în jos de comportamentul distructiv al altor persoane.  

Dacă te afli  într-o situație în care ești nevoit să trăiești împreună cu o persoană cu un comportament profund negativ, care nu dorește să se schimbe, tu trebuie să te iubești cu atât mai mult pe tine însuți , pentru a scăpa astfel de sub influența ei.

 Eu, ori de câte ori am o stare mai proastă, îmi spun ”Te iubesc!”,sau « Eu sunt Pace » iar starea dispare. Tehnica funcționează perfect pentru mine.

Să aplicăm :

 • Lucrul în oglindă:
 • Dimineața: Așează-te în fața oglinzii, privește-te în ochi, respiră profund și spune-ți: « Te iubesc ! Ce pot face pentru tine astazi ? Cum te pot face fericit? »
 • Oricând în timpul zilei : Merit acum tot ce este mai bun. Le permit tuturor experientelor pozitive să îmi umple viața 
 • Dacă ai probleme de comunicare cu familia : «Am o comunicare perfectă, deschisă și plină de căldură cu toți mebrii familiei mele, inclusiv (mama, tata,sotul,fiica,fiul….) »
 • Pentru o mai buna relationare cu cei din jur : « Eu am doar relatii care ma îmbogățesc și care mă sprijină »
 • Exprimă-ți următoarea intenție: ”De-a lungul acestei zile îmi propun să fiu atent la toate momentele în care mă voi dezaproba pe mine însumi și să o înlocuiesc cu aprobarea de sine, apoi să amplific din ce în ce mai mult această stare!”
 • Ori de câte ori te simți iritat, frustrat, enervat sau trăiești o altă stare de spirit negativă, fă o mică pauză și devino conștient de ceea ce se întâmplă în mintea ta. Este foarte posibil să te dezaprobi pentru un motiv sau altul sau să dezaprobi pe cineva. Propune-ți să te detașezi de această stare și înlocuiește-o cu starea de spirit opusă. Oferă-ți ție, persoanei în cauză sau situației care te nemulțumește, aprobarea ta. Amintește-ți că atașamentul față de starea negativă de spirit a dezaprobării nu te ajută cu nimic, dar îți face foarte mult rău, căci energia ei te otrăvește. Ia următoarea decizie: De acum înainte gândesc pozitiv. Ma aprob pe mine insumi. Ma iubesc si ma accept exact asa cum sunt.”

După ce am început să practic aprobarea înainte de culcare, am ajuns să dorm mult mai bine, dar și să am nevoie de mai puțin somn pentru a mă odihni. Dacă se întâmplă să mă trezesc în toiul nopții, îmi spun ”Te iubesc” și astfel mă liniștesc instantaneu și adorm la loc cu ușurință. Practic, mă simt alt om.

 • Ia decizia de a fi pozitiv. Aceasta te va ajuta să te deplasezi în direcția fericirii, abundenței, sănătății și păcii interioare. Încearcă această metodă. Vei constata că te va satisface.
 • Colorează Floarea Vieții sau Mandala: în timp ce o colorezi, spune-ți ”Mă iubesc și mă accept exact așa cum sunt” sau orice altă afirmație îți dorești tu. Pune-o apoi la vedere, pentru a fi ca o ancoră, să-ți aduci aminte și să faci cât mai des acest exercițiu.

Mâine atingem subiectul ”copilul interior”.

PS: Fii cu ochii pe mesaje, vei avea o surpriză 😉

Ascultă gratuit Meditația ”Iubește-te pe tine”  AICI

Ascultă gratuit Armonie la minut – Iubirea AICI

 

Traducere »