ELIBEREAZĂ-TE DE STRES ȘI ANTRENEAZĂ-ȚI MINTEA PENTRU

starea de bine

Prin tehnici de Mindfulness

Acest program de 12 săptămâni are ca scop să te ghideze pas cu pas să-ți antrenezi mintea pentru o stare de bine și echilibru, eliberându-te de stres, prin tehnici de prezență contemplativă (Mindfulness) și psihologie pozitivă

Cei care ignoră stresul își pierd treptat motivația, concentrarea, bucuria vieții.

Uneori am insomnii, alteori dorm foarte mult și mă trezesc tot obosită. Sunt lipsită de energie. Am dureri de cap îngrozitoare.  Mă simt încordată mai tot timpul. Parcă simt că mă lasă memoria.

Sunt ocupată și totuși parcă nu fac nimic, nu am niciodată timp și sunt copleșită de toate lucrurile pe care trebuie să le fac. Nu reușesc să mă concentrez sau să stau mai mult timp concentrată pe aceeași activitate.

Nu sunt sigură pe mine să iau o decizie. Gândurile nu îmi dau pace. Mă surprind că mă enervez din nimicuri. Sunt ușor afectată emoțional de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu și rămân blocată acolo în acel eveniment.

Simt că nu am control. Am dureri în tot corpul și doctorii îmi spun că nu am nimic. Simt nevoia să mă îndepărtez de toate, să cad într-un somn profund și să mă trezesc când trece totul. Îmi găsesc refugiul în mâncare și apoi mă învinovățesc că am făcut acest lucru. Am o stare generală de nefericire profundă…”  

Erau doar câteva din plângerile pe care i le înșiram terapeutului în prima sesiune, în urmă cu 10 ani.

Aveți depresie severă! mi-a spus doctorul.

Tu nu trebuie să ajungi acolo. Am trecut prin diferite faze ale stresului, urmat de burnout și culminat cu depresie severă, care a necesitat tratament de specialitate. Și am ajuns în acel punct fără măcar să conștientizez acest lucru.

A fi stresat înseamnă a te confrunta cu prea mult: prea multă presiune, prea multe responsabilități, o solicitare permanentă care ne depășește puterile fizice și psihice și care duce la senzație de oboseală fizică și mentală, iar toate acestea pot deveni stres emoțional, stres cronic, stres psihic sau stres profesional. Cu toate acestea, o persoană stresată are în continuare convingerea că dacă ar dispune de mai mult timp și de mai multă energie ar putea face față situației.

Oboseala cronică se caracterizează mai ales prin insuficient: senzația că nimic nu este suficient de bun, că nu se mai poate face nimic, că orice gest este în zadar.

Știi ce este mai periculos? Faptul că nu le conștientizăm și avem impresia că… este normalașa e viața. Așa am făcut și eu. Am negat toate semnalele pe care mi le dădea corpul. Spuneam mereu „eu fac față stresului”, „eu nu sunt stresată”… Nu mă întrebam: „De ce simt că este acolo ceva care nu mai funcționează? De ce simt că sunt într-o continuă luptă și alergătură?”

Toți avem zile în care ne simțim copleșiți de responsabilități, fără motivație sau plictisiți și poate fără chef de a ne ridica din pat. Dar atunci când te confrunți cu această stare zilnic și nu intervii cu nimic pentru a-ți îmbunătăți situația, este foarte probabil să suferi de sindromul burnout.

Sindromul de burnout, cunoscut și ca sindromul arderii complete, suprasolicitarea profesională, sindromul oboselii cronice sau sindromul job, constă în epuizarea fizică, emoțională și mentală cauzată de expunerea excesivă și prelungită la situații stresante. Persoanele care suferă de burnout se simt copleșite de presiunea de a răspunde cerințelor profesionale și această acumulare constantă de stres conduce la pierderea interesului și a motivației care au stat cândva la baza activităților desfășurate.

Lupta cu stresul, o adevărată provocare...

Odată instalat, stresul poate avea consecințe grave.

Dacă nu reușim să ne încărcăm din altă parte sau să folosim surse de a ne relaxa în mod eficient, cu timpul ajungem să nu mai putem face ceea ce la început puteam în mod eficient.

Mulți dintre noi nu ne dăm seama când suntem în situații stresante pentru că nu suntem atenți la noi. Ne înstrăinăm de noi. Nu acordăm suficientă atenție nevoilor noastre fiziologice, emoționale și psihologice și din acest motiv organismul nostru cedează la un moment dat.

Pot apoi să apară și probleme cu stima de sine pentru că  „nu mai fac față”, „am eșuat”, „nu mai sunt la fel ca înainte”.

Stresul este menționat, din ce în ce mai des, drept una dintre principalele provocări ale vieții moderne sau drept una dintre principalele afecțiuni ale secolului al XXI-lea. Stilul de viață din prezent este unul extrem de solicitant, iar sentimentul general de incertitudine cu privire la viitor, problemele financiare, probleme personale de sănătate sau problemele de sănătate ale celor apropiați sunt doar câteva dintre motivele care contribuie la creșterea nivelului de stres. Acești factori afectează în mod considerabil calitatea vieții.

Perioada actuală se dovedește a fi una destul de complicată. Lipsa stabilității și incertitudinea constantă scad gradul de confort și ne determină să fim mai stresați cu privire la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Datele unui studiu făcut în 11 țări din Europa, printre care și România, evidențiază faptul că nivelul de stres și starea de anxietate au crescut exponențial în ultima perioadă.

Principalii factori de stres în rândul românilor se dovedesc a fi sentimentul de nesiguranțăproblemele financiare și problemele personale de sănătate. Primul aspect este menționat de 44% dintre participanți, iar al doilea și al treilea au fost menționate de 42%, respectiv 29% dintre aceștia. Studiul arată, de asemenea, faptul că 19% dintre români sunt nemulțumiți de calitatea actuală a vieții lor, în timp ce 23% nu sunt satisfăcuți de calitatea somnului, iar 22% de forma lor fizică.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu sunt de acord că mediul dezorganizat, haotic, e cel care invită stresul să ia un loc alături de ei. Apoi, supraîncărcarea, primirea responsabilităților din afara ariei jobului lor, preluarea responsabilităților colegilor sau comunicarea slabă spre deloc dinspre manageri pun și ele umărul la alungarea liniștii din mediul profesional.

Stresul este influențat de anumiți factori…

Simptome precum oboseala, lipsa energiei ori iritabilitate, netratate la timp, conduc la panică şi anxietate, avertizează specialiștii.

Pentru unul din patru angajați români nivelul de stres s-a dublat la serviciu, iar cei mai mulți se simt epuizați, simt teamă şi izolare socială în această perioadă.

Studiile arată că aproape trei din 10 persoane admit că deja au ajuns la burnout.

Un anumit nivel de stres poate chiar să fie chiar ceva bun, atâta timp cât reacțiile pe care le ai sunt controlate, conștiente. Te poate duce în punctul în care îți pui întrebări-cheie referitoare la situația ta și te face să acționezi. Exact precum frica. Dacă ar lipsi cu desăvârșire, probabil nu ne-am uita în stânga și-n dreapta când am trece strada.

Dar atâta timp cât lași stresul să te doboare, nu vei reuși să ai o stare de bine.

Motivul #1 din care majoritatea oamenilor cedează în fața stresului este că ei sunt într-o luptă continuă cu el, în loc de acceptare.

Fazele stresului

1

Reacția de alarmă

În această etapă apar primele manifestări: respirație scurtă și accelerată, creșterea bătăilor inimii, a tensiunii arteriale, nod în gat sau stomac, anxietate, angoasă. Simptomele sunt provocate de eliberarea hormonilor, cum ar fi adrenalina, al cărei timp de acțiune este de câteva minute si are rolul de a pregăti corpul să reacționeze rapid.

2

Rezistența

Este cea de-a doua fază, când începe adaptarea la stres. În timpul prelungirii agresiunii, reacția de acomodare provoacă punerea în aplicare a unui proces de rezistență față de noua situație. Va permite prevenirea organismului asupra epuizării, compensând consumul de energie cauzat pentru a face față stresului.

3

Epuizarea

Intervine când organismul nu reușește să se mobilizeze, să regăsească resurse. Nu poate face față presiunilor, clachează. Rezervele fizice, psihice, biologice sunt total epuizate. Apar anumite patologii ce obligă la stoparea „ambalării” organismului.

Cu toții știm că nu putem evita stresul sau situațiile stresante, întrucât sunt parte din viață. Dar niciodată nu este târziu să ne însușim metode noi de a gestiona stările cu care ne confruntăm. Mindfulness ne poate oferi disciplina necesară propriei minți pentru a aborda diferit stresul sau anxietatea.

Cu toții suntem motivați să ne îmbunătățim starea de bine, dar de multe ori nu ne dăm seama că o facem într-un mod greșit. Avem impresia că dacă nu ne gândim la lucrurile care ne provoacă anxietate, frică sau stres ne putem controla mai bine stările. 

Dar cât timp putem ascunde de noi înșine sub preș gândurile și emoțiile?

Cu ani în urmă eram dominată și controlată pot spune în totalitate de situațiile și evenimentele din viața mea. Eram doborâtă emoțional din cauză că nu reușeam să preiau controlul asupra stresului și îl transformam în diferite dureri în corp. Eram într-o luptă continuă cu stresul și un dezechilibru total în toate ariile vieții mele. Eram aproape mereu confuză, nu aveam încredere în mine, aveam tot felul de temeri și am început să am dureri cronice, dar și dezechilibre emoționale. Îmi ieșea în evidență tot ceea ce nu era bun în viața mea, tot ceea ce nu făceam eu bine, toate minusurile pe care le aveam în fiecare din ariile vieții mele. Așteptam pasiv să mai treacă o zi din viața mea, fără măcar să îmi dau seama de acest lucru. Nu înțelegeam că fiind în luptă cu emoțiile și senzațiile din corpul meu eu nu făceam decât să le amplific… doar mă întrebam „de ce eu? De ce mie?

Din exterior părea totul frumos, din interior era cam totul negru

Sufeream de o boală autoimună (Spondilită  Anchilozantă), aveam dureri cronice, migrene și am căzut și într-o depresie severă. Eram mai tot timpul nervoasă și ridicam tonul fără motiv. Mă irita tot în jurul meu, parcă nimeni nu mă înțelegea. Făceam tot ce puteam eu să schimb aceste stări… sau cel puțin așa credeam eu, până când am auzit o discuție între fetele mele, în care discutau dacă să fie ca mama când vor fi mari, sau nu.

“De ce să fiu ca mama, să muncesc de dimineață până seara, să fiu mereu stresată, obosită, nervoasă și să țip la copiii mei fără motiv? Nu mersi!”

Începuse ca o zi obișnuită în care eu le luam de la școală și mergeam spre casă. Pentru mine s-a sfârșit acea zi chiar în acel moment. Nu îți pot exprima în cuvinte cât de rău m-a durut, dar a fost un semnal de alarmă care m-a adus la realitatea dură.

Nu eram un model pentru ele așa cum am crezut eu.

Soluția care m-a salvat

Cu 8 ani în urmă am descoperit meditația în diferitele cursuri de terapii energetice pe care le făceam. Am început să aprofundez studiul meditației și Mindfulness, devenind instructor și de 6 ani le practic zilnic.

Am început să practic conștientizarea senzațiilor din corp, să le accept și să le transform. Prin practică, am realizat că, dacă rămân perseverentă, pot să dețin controlul asupra problemelor mai presante din fiecare zi.

Prin cultivarea concentrării asupra prezentului, am descoperit că, atunci când îmi lărgesc sfera atenției pentru a cuprinde întreaga trăire din momentul respectiv, reușesc să disting patru aspecte diferite ale acesteia: senzații neplăcute în corp; sentimente neplăcute, ca teama și groaza; gânduri negative despre sentimente, neexprimate înainte și griji axate pe problemele specifice ale zilei.

Așa am făcut o schimbare radicală în modul de a relaționa cu dificultățile. În loc să lupt împotriva imaginilor temute din viitor, ce luau naștere din toate grijile pe care mi le făceam, m-am orientat asupra realității prezente și trăirilor pe care le simțeam în momentul de față și cărora trebuia să le fac față. Mi-am dat seama că focalizarea asupra anumitor griji nu-mi va permite niciodată să găsesc soluția salvatoare (Va apărea întotdeauna altceva). Dacă una dintre îngrijorări trecea, venea imediat alta să-i ia locul. Am înțeles că, atâta timp cât mă focalizez asupra gândurilor generate de mintea mea îngrijorată, nu se va produce nicio schimbare notabilă, pentru că sursa rămânea aceeași. Încercam tot timpul să combat simptomele, în loc să vindec cauza.

Când am făcut schimbarea (am început să vindec cauza), a apărut schimbarea!

Care este soluția?

Mindfulness nu este doar o idee cu care să rămâi în minte, nici o sarcină în plus pentru ziua ta deja încărcată. Este un fel de a fi!

Mindfulness înseamnă nu doar atenție, ci și compasiune, iar această calitate a noastră pe care este important să o extindem o putem extinde atât asupra propriei persoane cât și a celor din jur. Blândețea cu care suntem dispuși să ne tratăm, înțelegerea și acceptarea noastră pentru ceea ce suntem în prezent sunt baza pentru exercițiile de mindfulness care ne vor sprijini în gestionarea stresului și anxietății.

Practicarea meditației şi a atenției Mindfulness-ului este o modalitate excelentă de a gestiona stresul, deoarece atunci când meditezi, creierul tău eliberează endorfină. Ele sunt numite, adeseori, substanțe chimice care te ajuta „să te simți bine”, deoarece acționează ca un calmant al durerii și ca un stimulent al fericirii.

Meditația este, de asemenea, legată de eliberarea serotoninei, care poate ajuta la combaterea depresiei, deci te va ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit şi comportamentul.

Meditația este o armă foarte puternică în lupta împotriva îmbătrânirii şi în lupta împotriva bolilor.

Meditația te ajută să scazi nivelul tău de cortizol, care dăunează foarte mult corpului tău.

Meditația regulată este ca o minunată vacanță pentru mintea ta şi este o armă puternică împotriva stresului şi anxietății.

Eu așa am ajuns de la o persoană aproape imobilizată la pat, care se zbătea în dureri și paralizată de frici de la o zi la alta… la persoana liberă care se bucură de fiecare zi cu liniște sufletească deplină de astăzi… Și m-aș bucura să îmi dai voie să împărtășesc cu tine CUM am făcut asta, în programul meu nou nouț, ‘Eliberează-te de stres’.

Meditația te poate ajuta să elimini supraîncărcarea de informații pe care o experimentăm mulți dintre noi în fiecare zi. Angajarea într-un program regulat de meditație poate fi un puternic calmant al stresului și este un arsenal puternic pe care îl ai în viața ta.

eugenia hazaup text negru

Beneficiile meditației:

Informare

Te ajută să obții o nouă perspectivă în tratarea stresului.

Soluții

Te ajută să-ți construiești noi abilități pentru a gestiona stresul.

Optimism

Te ajută să te concentrezi asupra prezentului şi să reduci emoțiile negative.

Odihnă

Îți vei îmbunătăți calitatea somnului.

Creativitate

Fluxul de gândire creativă crește şi accesezi stări mintale profunde care pot vindeca mintea şi corpul.

Conștientizare

Meditația este poarta către o conștientizare mai profundă.

Memorie

Îmbunătățirea memoriei.

Seninătate

Stare de pace şi armonie.

Bucurie

Îți crești stabilitatea emoțională şi sentimentul de fericire, ajutându-te să fii mai empatic şi mulțumit de viață.

Calm

Te ajută să reduci atacurile de furie şi agresivitate.

Pe lângă meditație, respirația este o resursă foarte puternică. Orice ființă vie trebuie să respire. Respirația profundă este o modalitate excelentă de a gestiona stresul și anxietatea şi există multe tehnici pe care le poți folosi.

Respirația este una dintre puținele funcții ale corpului care este controlată atât la nivelul conștient, cât şi la nivelul inconștient al minții.

Respirația profundă te poate ajuta în fiecare domeniu al vieții, de la cel fizic la cel emoțional şi cel spiritual. În ceea ce privește gestionarea furiei şi agresivitatea, respirația profundă îți poate oferi o imensă ușurare.

Din punct de vedere emoțional, indiferent dacă ești trist, anxios, supărat sau înfricoșat, respirația adâncă ajută la clarificarea minții. Când mintea ta este relaxată şi calmă, poți gândi mult mai clar.

Când ești stresat, experimentezi de obicei o creștere a ritmului cardiac, o respirație mai rapidă şi o tensiune arterială chiar mai mare; respirația profundă pentru anxietate te poate ajuta să atenuezi toate acestea.

Respirația îți influențează atât fiziologia, cât şi procesele de gândire, inclusiv stările tale de spirit, iar exercițiile de respirație pe care le facem în cursul meu ‘Eliberează stresul’ te pot ajuta să-ți energizezi întreaga ființă, ajutându-te să te eliberezi de energia negativă.

Pur şi simplu alocându-ți timp pentru a-ți concentra atenția asupra respirației, te poți deplasa într-un spațiu de pace şi relaxare.

Când îți dezvolți acest obicei de a învăța să respiri corect și a-ți schimba conștiința către respirație ori de câte ori te simți anxios, te poți elibera de stres şi anxietate înainte ca aceasta să devină ceva mult mai profund… vei avea control.

CE SPUN CLIENȚII MEI

Atinge suflete în sesiunile ei și creeză o atmosferă atât de plăcută încât o așteptam cu nerăbdare pe următoarea. Când mă gândesc la Eugenia simt cum mi se umple sufletul de recunoștință pentru tot ce a construit frumos în mine. Mă simt norocoasă să cunosc un om cu adevărat frumos (pe dinăuntru și pe dinafară). Mulțumesc, Eugenia!

Maria Andreea

În primul rând sunt recunoscătoare Universului că te-am cunoscut. Programele tale m-au ajutat să îmi recapăt stima de sine, să pun mai mult accentul pe persoana mea și să conștientizez multe lucruri. Datorită ție voi recomanda din toată inima programele tale. Acest minunat domeniu este pe viață!!! Îți mulțumesc

Daniela Cătălina

La primul apel eram foarte supărată și dezamăgită, neînțeleasă și descurajată. Vedeam situația în care mă înțelegem cu soțul meu foarte rea și aveam impresia că totul este negru. Nu vedeam decât criticile pe care le primeam de la soțul meu și simțeam că el este pornit împotriva mea. Cu rușine, groază și frustrare am hotărât să îmi deschid sufletul și să îi spun Eugeniei problemele mele. Temperamentul ei calm și disponibilitatea de a mă asculta fără să mă judece m-au făcut să mă simt în siguranță. Bucuria mea la acel moment a fost că mi-am luat o piatră de pe suflet și Eugenia mi-a oferit și sfaturi și îndrumări. Mi-a arătat speranța și drumul pe care pot să-l urmez ca să aduc liniște și bucurie în viața mea. Exemplele pe care Eugenia mi le-a împărtășit și îndrumările ei m-au făcut să prin curaj. Am aplicat sugestiile și sfaturile primite de a discuta cu soțul meu, de a fi hotărâtă și de a crede în mine, iar lucrurile s-au schimbat în bine. Observ cu bucurie fiecare situație minunată pe care o creez sau care vine în viața mea. Sunt profund recunoscătoare. Mulțumesc din tot sufletul Eugenia!

Ionela

Hai alături de noi!

ELIBEREAZĂ-TE DE STRES ȘI ANTRENEAZĂ-ȚI MINTEA PENTRU STAREA DE BINE

Prin tehnici de Mindfulness

Acest program de 12 săptămâni are ca scop să te ghideze pas cu pas să-ți antrenezi mintea pentru o stare de bine și echilibru, eliberându-te de stres, prin tehnici de prezență contemplativă (Mindfulness) și psihologie pozitivă

Este pentru tine dacă:

Dorești să reduci nivelul de stres

Dorești să-ți îmbunătățești sistemul imunitar

Dorești să-ți îmbunătățești memoria și capacitatea de învățare

Dorești să-ți îmbunătățești relațiile cu tine și cei din jur

Dorești să-ți îmbunătățești ipostaza de părinte

Ești în proces de detoxifiere sau scădere în greutate

Cultivând conștientizarea stării de spirit contemplative (Mindfulness), vei putea:

  • Să nu mai abordezi orice problemă din perspectivă negativă, nu mai rămâi blocat acolo, ci reușești să te axezi pe soluții.
  • Aduci liniște în gândurile care te doboară de-a lungul întregii zile.
  • Înveți să te bucuri și să fii deschis la nenumăratele posibilități de a fi fericit pe care ți le oferă viața.
  • Vei înțelege că gândurile sunt doar simple procese mentale care apar și dispar ca și norii de pe cer.
  • Vei putea conștientiza acel gen de informații care au darul de a te menține pe linia de plutire și de a  reda echilibrul sufletesc necesar unei vieți mai împlinite.
  • Vom învăța să încetăm să ne mai gândim la trecut sau să ne facem griji în privința viitorului, devenim receptivi la multe surse de informare care înainte ne scăpau din vedere.
  • Vom învăța să observăm când pilotul automat preia controlul și vom avea control pentru a-l decupla.

Dacă devenim mai conștienți de noi înșine, prin intermediul simțurilor, emoțiilor și minții, ne va fi mai ușor să ne canalizăm faptele înspre un scop bine definit și să ne rezolvăm cu succes problemele.

Când cultivăm conștientizarea meditativă, putem sesiza stadiul incipient al depresiei ce ne pândește și o putem combate imediat ca să nu se agraveze.

Nu amâna

Program online de 12 săptămâni

Săptămâna

1

Introducere, intenție și aplicare:

În această primă săptămână, vom stabili obiectivul pe care ți-l dorești, astfel vei rămâne perseverent în această călătorie. Vei afla tips-uri pentru care să le aplici în această direcție. Vom înțelege ce este meditația și de ce este atât de important să medităm.

Lecție BONUS cu Daniela Nica, în care ne va vorbi despre Creierul și identitatea noastră : lecție introductivă despre creier și cum de definește momentele din viață

• Tehnică simplă pentru a începe să meditezi

Săptămâna

2

Răspunsul de relaxare:

Discutăm despre răspunsul de relaxare, cum ne ajută și cum să facem să ni-l dezvoltăm pentru a începe să aduci în viața ta pacea și calmul de care ai nevoie pentru a trece prin provocările zilei cu ușurință. Vei afla cum să te eliberezi de stres prin tehnica jurnalizării. O tehnică simplă și puternică de care te poți folosi imediat pentru a te elibera de stres, emoții negative, furie…..

Lecție BONUS cu Daniela Nica: Cele două rute ale anxietății: cortexul și amigdala
• Tehnica de relaxare a mușchilor

Săptămâna

3

Efectele stresului în minte și corp:

Abordăm efectele stresului în minte și corp. Discutăm despre griji, frici și anxietate. Stresul, îngrijorarea și anxietatea pot, de asemenea, exacerba furia. Cei care trăiesc vieți stresante sau vieți pline și îngrijorare sunt mult mai predispuși să-și exprime furia pe tot parcursul zilei.

Lecție BONUS cu Daniela Nica: Bazele neurale ale fricii și stresului
• Tehnici simple de eliberare a stresului

Săptămâna

4

Conștientizarea și atenția:

În această primă săptămână vom vorbi despre rolul gândurilor și relația lor cu momentul prezent. Vom face din atenție, din a fi un observator, un obicei. Începem să înțelegem de ce este atât de important să conștientizăm și să fim prezenți.

  • Meditație: Conștientizarea corpului prin scanare, ceea ce te va ajuta să începi să-ți asculți mai mult corpul și să comunici mai profund cu el
  • Tehnici de Mindfulness în care conștientizăm emoțiile din corp și ce anume ne produce stres
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală
  • Lecție BONUS cu Daniela Nica: Tehnici de relaxare pentru calmarea amigdalei

Săptămâna

5

Mindfulness și obiceiurile automate:

În această săptămână clarificăm relația dintre mindfulness și obiceiurile automate. Nu este vorba despre a ne opri toate gândurile și de a ne lupta cu toate obiceiurile noastre. Este important să le conștientizăm pentru a putea vedea ce păstrăm și ce schimbăm. Sunt filtrele noastre prin care vedem lumea. Fără a realiza aceste tipare, schimbarea este dificilă, dacă nu imposibilă. Acordarea unei atenții deosebite reacțiilor automate și modelelor obișnuite de gândire și comportament este o modalitate eficientă de a reduce efectul acestora. Conștientizarea modelelor automate face posibilă alegerea unui alt fel de comportament.

  • Meditație: Tehnica de atenție pe aici și acum. Este o tehnică simplă care te va ajuta să te conectezi la momentul prezent și să reușești să te eliberezi de rănile din trecut și de teama de viitor.
  • Tehnici de Mindfulness în care conștientizăm obiceiurile și gândurile automate care ne produc emoțiile negative și stresul din timpul zilei, ca apoi să începem să le schimbăm și să preluăm controlul.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.

Săptămâna

6

Impactul momentelor de judecată privind percepția realității:

Nu vedem realitatea cum este ea, o vedem prin judecățile și etichetele noastre asupra ei. Nu vedem persoana din fața noastră cum este ea, o vedem prin filtrele noastre, cum suntem noi în interior. Nu vedem evenimentele cum sunt de fapt, le vedem prin prisma experiențelor noastre din trecut.

Vom învăța cum să devenim observatorii noștri, observatorii acestor etichete pe care le punem iar și iar pe noi, pe cei din jur, pe tot ceea ce ne înconjoară.

  • Meditație: Tehnica de acceptare a emoțiilor. Că sunt emoții din trecutul sau din prezentul tău, oricum ar fi, vei învăța să le accepți pentru a te putea elibera.
  • Foaie de lucru Mindfulness în care conștientizăm emoțiile și momentele de judecată. Aceste foi de lucru te vor ajuta acum, cât și pe viitor să treci cu mai multă conștientizare peste momentele provocatoare din viața ta.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.

Săptămâna

7

Tehnica de acceptare și eliberare:

Obiectivul acestei săptămâni este de a introduce conceptul de acceptare. Mindfulness este despre o atitudine de acceptare a experiențelor. Nu de negare, nu de luptă.  În loc să lupți sau să eviți experiențele, vei învăța să le accepți și să le eliberezi.  Vom înțelege acceptarea și vom învăța cum să o practicăm această tehnică.

  • Meditație: Diferite tehnici de respirație. Vei afla și vei simți cât de puternice sunt aceste tehnici. Pe cât de simple, pe atât de puternice. Vei reuși să te calmezi foarte repede și să faci față stresului zilnic.
  • Tehnici de Mindfulness pentru a ne cultiva acceptarea. Vei avea la dispoziție unelte pentru a începe să practici acceptarea în viața ta pe toate planurile.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.

Săptămâna

8

Importanța obiectivelor în Mindfulness

În timpul acestei săptămâni, vom înțelege de ce conștientizarea este cheia pentru găsirea unui echilibru între momentul prezent și planificarea pentru viitor. Vei experimenta capcanele concentrării excesive asupra viitorului și vei explora beneficiile unei relații recunoscătoare cu momentul prezent.

  • Meditație: Recunoștință. Recunoștința este una dintre cele mai înalte vibrații de care ne putem folosi pentru a aduce în viața noastră tot ce este mai bun pentru noi. Intrând în meditație cu recunoștință, vei avea parte de transformări profunde la nivel emoțional și vibrațional.
  • Tehnici de Mindfulness de aprofundare a recunoștinței, în care vom duce la nivel profund recunoștința pentru a ne folosi de toate beneficiile ei.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.
  • Lecție BONUS cu Daniela Nica: Patternuri de gândire care cauzează anxietate pe ruta cortexului

Săptămâna

9

Compasiunea și blândețea

Din păcate, avem convingerea că dacă ne iubim pe noi înșine, suntem egoiști. Dacă te pui pe primul loc, ești egoist. De câte ori i-ai pus pe primul loc pe cei din jur familia, soțul, copiii și totuși nu te-ai simțit atât de bine precum se spune? Mulți dintre noi suferim de o relație de neacceptare și autocritică față de noi înșine. Ne este ușor să facem un compliment despre cei din jur și greu să ne facem nouă. De multe ori nici să primim un compliment nu știm. Nu știm să spunem ‘mulțumesc’.

În timpul acestei sesiuni, vei cunoaște criticul interior și îți vei spori conștientizarea criticilor interioare și vei practica blândețea prin meditație și acțiune de auto-compasiune.

  • Meditație: Iubirea de sine și blândețea. Cum putem cere iubire și blândețe de la cei din jur, dacă noi nu o avem pentru noi înșine? Alege să lași această tehnică să te ajute să te iubești pentru a avea parte de mai multă iubire.
  • Tehnici de Mindfulness în care ne dezvoltăm iubirea de sine, compasiunea și blândețea.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.

Săptămâna

10

Deconectează ego-ul din sinele adevărat

Scopul acestei săptămâni este de a clarifica relația dintre conștiință și sine. Vom face diferența dintre ego și sinele nostru. Dorințele ego-ului și ale sinelui. Poziția de observare îți va permite să te retragi de la tot felul de gânduri, inclusiv cele legate de identitate. Acest observator este conștient de poveștile despre sine și, prin definiție, este diferit de poveștile în sine. În această sesiune, mai multe exerciții îți vor permite să experimentezi diferența dintre sinele ca poveste (poveștile pe care ni le spunem și le și credem) și sinele ca observator (observăm și schimbăm). Noi nu suntem rezultatele noastre. Noi nu suntem comportamentul nostru de acum. Noi suntem mai mult de atât. Lucrăm la noi, ne observăm și schimbăm.

  • Meditație: Observă ego-ul. Vei dezvolta atenția, observarea, pentru ego-ul tău.
  • Tehnici de Mindfulness în care conștientizăm ego-ul.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală.

Săptămâna

11

Integrează conștiința contemplativă în viața de zi cu zi

Îți voi oferi diferite tehnici simple de Mindfulness pe care să le aplici zi de zi. Vom vorbi despre obiceiurile tale zilnice pe care le ai și cum  le poți transforma într-o tehnică de Mindfulness de totală prezență. Cu cât vom reuși să ne oprim șuvoiul de gânduri mai des, cu atât ne vom simți mai bine, vom avea control mai mult asupra stresului, a obiceiului de a judeca și de a critica, vom avea parte de mult mai multe momente de calm, vom avea dezvoltat obiceiul de a observa, de a ne observa și astfel ne putem schimba mult mai repede starea. Vei reuși să nu mai iei totul personal, te eliberezi de presupuneri și începi să trăiești cu adevărat.

  • Meditație: Mănâncă Mindful. Vei descoperi tehnica de a mânca în totală prezență.
  • Tehnici de Mindfulness pe care le poți folosi zi de zi.
  • Jurnal de reflecție în care vom avea exerciții din psihologia pozitivă și terapia cognitiv comportamentală
  • Lecție BONUS cu Daniela Nica: Tehnici cognitive pentru eliberarea stresului și a anxietății

Săptămâna

12

Practic, mă eliberez de stres și am o minte antrenată pentru starea de bine

Aplicare…aplicare…aplicare…. până devine OBICEI.
În această săptămână doar aplică și iar aplicăm. Combinăm tehnici, testăm și alegem cele mai bune pentru tine. Datorită ghidării din cele 12 săptămâni vei afla tehnicile care sunt perfecte pentru tine. Nimeni nu termină acest curs fără să știe concret ce funcționează pentru el și ce nu.

  • Tehnici de Mindfulness pe care le poți folosi zi de zi.
    Jurnal de reflecție în care te vei observa ce funcționează și ce nu la tine.
  • Bonus cu Daniela Nica : Concluzii: cum să integrăm gestionarea stresului și a anxietății pentru o stare de bine pe termen lung

Ești o stea strălucitoare, iar eu sunt aici să te ajut să strălucești mai mult.

În lumea noastră care se derulează într-un ritm alert, cu mult stres, avem nevoie de tehnici și de instrumente pentru a reduce stresul și presiunea muncii și a vieții.

Unul din aceste instrumente este mindfulness-ul, folosit adesea ca tehnică terapeutică, care înseamnă o stare mentală pe care o atingi concentrându-te pe conștientizarea momentului prezent, recunoscând și acceptând, în același timp, propriile sentimente, gânduri și senzațiile corpului. S-a dovedit că starea de mindfulness, poate îmbunătăți simptomele depresiei, anxietății și chiar abilitățile cognitive. Aplicând zilnic tehnicile pe care le vei învăța în curs, te poate ajuta și la o concentrare mai bună, la reducerea stresului și la o atitudine pozitivă.

Fără această conștientizare, rămânem sclavii obișnuinței, care merg în lanțuri pe un drum care coboară în prăpastie. Modelele noastre de gândire automată ne duc în jos pe același drum iarăși și iarăși, iar noi răspundem prin aceleași acțiuni care ne înrăutățesc situația. În absenta conștientizării, rămânem fără alte posibilități. De fapt, rămânem fără posibilitatea de a schimba starea în care ne aflăm.

De ce să mă înscriu în curs?

Ce voi câștiga?

Vei ști să faci diferența dintre gândirea critică benefică și cea critică distructivă, care nu face altceva decât să te țină în acel cerc vicios.

Vei învăța să intri în starea de spirit contemplativă, care presupune să sesizezi, să simți și să cunoști.

Vei ști să-ți observi gândurile, sentimentele și senzațiile tale corporale pentru a ști exact unde anume este nevoie să lucrezi.

Vei deveni mai conștient de tiparele tale de gândire și de faptul că gândurile sunt doar niște simple gânduri și să nu te mai identifici cu gândurile tale.

Vei fi mult mai calm de-a lungul zilei, ceea ce te va ajuta să fii orientat spre soluții.

Pentru că tu ai o stare de bine interioară, vei atrage oportunitățile care te vor ajuta în direcția dorită de tine.

Vei reuși să te conectezi și să relaționezi mai ușor cu familia, prietenii și colegii.

Pentru faptul că tu emani calmitate, copilul tău va face același lucru.

Nivelul de concentrare crește.

Vei face față mult mai ușor presiunilor puse pe tine în familie și la muncă.

Te vei organiza mai bine.

... și multe alte beneficii

Preia frâiele fericirii!

Când noi luptăm împotriva nefericirii continue și îngăduim ca mentalul nostru să fie condus de listele cu lucruri „de făcut“, ne distrugem sănătatea psihică. Acest lucru ne pune în primejdie chiar și viața. Atitudinea pragmatică (un criticism dus la extrem îi putem spune) nu numai că nu poate alunga stresul, dar ne și îngustează orizontul de așteptare al vieții, așa că ajungem să trăim într-un colțișor, deși avem întreaga lume la dispoziție. Prin tehnicile de Mindfulness vei învăța să preiei controlul acestor tipuri de gânduri și le vei transforma în avantajul tău. Vor „lucra” ele pentru tine, nu tu pentru ele. Când investești în tine, controlul este la tine.

Testimoniale

Eliberează-te de stres și preia controlul stării de bine

65% Reducere

Se achită integral
RON2210
RON 770
(157 euro) O singură plată
  • 12 lecții cu acces pe viață
  • 8 meditații descărcabile
  • 10 tehnici de Mindfulness
  • Exerciții pe care să le faci zilnic
  • Acces pe viață la toate materialele
  • Acces la grupul de Facebook privat
  • Apeluri LIVE de ghidare
  • BONUS 1: Lecții cu Daniela Nica despre neuroștiința fricii pentru a pune capăt anxietății, panicii și îngrijorării. Tehnici de calmare din psihologia pozitivă și cognitiv comportamentală pentru a reduce aceste stări.
  • BONUS 2: Raport Analiză Comportamentală & Sesiune 1 la 1 cu Eugenia Hazazup | Valabil 24 ore
  • BONUS 3: 22 foi de lucru pentru a pune în practică în profunzime
  • BONUS 4: 5 Meditații pentru un somn mai liniștit, anxietate, vindecare și reconectare
Popular

Două rate

Se achită lunar
RON 397
Două rate
  • 12 lecții cu acces pe viață
  • 8 meditații descărcabile
  • 10 tehnici de Mindfulness
  • Exerciții pe care să le faci zilnic
  • Acces pe viață la toate materialele
  • Acces la grupul de Facebook privat
  • Apeluri LIVE de ghidare
  • BONUS 1: Lecții cu Daniela Nica despre neuroștiința fricii pentru a pune capăt anxietății, panicii și îngrijorării. Tehnici de calmare din psihologia pozitivă și cognitiv comportamentală pentru a reduce aceste stări.
  • BONUS 2: Raport Analiza Comportamentală & Sesiune 1 la 1 cu Eugenia Hazazup | Valabil 24 ore
  • BONUS 3: 22 foi de lucru pentru a pune în practică în profunzime
  • BONUS 4: 5 Meditații pentru un somn mai liniștit, anxietate, vindecare și reconectare

BONUS 1

Set de 7 lecții cu Daniela Nica, în care ne va vorbi despre:

Cum să folosești neuroștiința fricii pentru a pune capăt anxietății, panicii și îngrijorării. Tehnici de calmare din psihologia pozitivă și cognitiv comportamentală pentru a reduce aceste stări.

Reziliență: Cum să rămâi puternic și echilibrat în confruntarea cu vicisitudini. Conștientizarea, etichetarea verbală, acceptarea emoțiilor și tehnici de acceptare.

Tehnici de reevaluare cognitivă a situației, pentru a simți emoții sănătoase și a putea merge mai departe, chiar dacă este greu.

Sunt lecții pe care Daniela le va preda pentru prima dată, iar proiectul la care lucrează și din care aceste lecții vor face parte ulterior va avea o valoare de 497euro

Valoare  de 497 euro

BONUS 2*

Raport Analiză Comportamentală & Sesiune 1 la 1 cu Eugenia Hazazup

Raportul de Ananliză Comportamentală te ajută să:

* te descoperi și să te cunoști mai profund

* afli cum îți place ție să comunici dar și cum le place celor din jur să comunice

* vei învăța tehnici de comunicare cu tine și cu cei din jur

* îți vei descoperi punctele slabe și cum să le tranformi

* Bonus valabil doar 24 ore de la lansare

Vom observa momentul în care ești acum și îți voi oferi tehnici personalizate de Mindfulness exact pentru nevoia ta.

Voi fi la dispoziția ta pentru a gândi împreună următorii tăi pași, în funcție de provocarea pe care tu ai dori să o depășești. 

Valoare  200 euro

BONUS 3

22 foi de lucru

Scurte exerciții pentru a pune în practică noile informații.

Întrebări de reflecție pentru o mai bună cunoaștere de sine.

Valoare 97 euro

BONUS 4*

5 meditații pentru un somn mai liniștit, anxietate, vindecare și reconectare

Valoare  200 euro

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Te înțeleg!

Poate că și tu ai încercat tot ceea ce ți-au spus cei din jur. Ai citit cărți, ai participat la diferite cursuri și seminarii, dar se pare că nimic parcă nu funcționează pentru a depăși stresul de zi cu zi și a ajunge la acea stare de bine. Acum parcă ești și mai stresat că la tine parcă nimic nu funcționează și simți că mai ai puțin și te dai bătut.

Dar oare te-ai gândit să nu mai faci asta singur? Cum ar fi să faci parte dintr-o comunitate în care toți avem același „dușman”? Cum ar fi să fie cineva alături de tine care să îți spună ce și cum să faci pentru a depăși această provocare?

Programul începe pe 11 octombrie. 

Vei avea acces la un grup privat de Facebook și la un cont pe bază de user și parolă pe site-ul meu. 

Toate lecțiile și apelurile vor fin înregistrate și puse la dispoziția ta. Ai acces pe viață la aceste resurse

Ai acces pe viață la toate resursele din curs și la bonusuri.

În plus, dacă se va face o altă lansare, cu alte apeluri de ghidare sau poate un update, tu vei avea automat acces la ele, pentru că alegi să te înscrii acum.

Depinde de la persoană la persoană. Depinde de unde ești acum. Și mai ales depinde de cât de dedicat vei fi în acest program.

Dacă tu alegi să fii în acest program, dedicat, să aplici materialele puse la dispoziție, în cele 12 săptămâni cu siguranță vei vedea rezultatele

Traducere »