Master your self image

De ce să-ți crești imaginea de sine

De ce să-ți crești imaginea de sine

Din toată industria dezvoltării personale, cel mai mult îmi place să studiez potențialul uman și de ce suntem noi în stare să creăm.

Sunt fascinată de acest subiect, de cât de extraordinari creatori suntem. Efectiv  nu mă satur de el, mai ales când văd cât de frumos funcționează, în viața mea și a familiei și mai ales cum îmi pot ajuta fetele, să treacă prin provocările adolescentei cu mult mai multă ușurință. Bănuies că știi ce provocatoare este acestă perioadă, mai ales în ziua de astăzi, nu?

De ce îmi mai place acest subiect?

Pentru că, așa cum am mai spus, aici a fost și pentru mine cea mai mare provocare. Aici am avut cel mai mult de lucru și cred că voi avea în permanență. De ce zic asta? Eu cred că, cu cât ne dorim rezultate mai mari, cu atât este nevoie să ne creștem imaginea de sine. Să devenim persoana care merită acel ceva.

De ce nu reușim mereu?

Am avut perioade în viața mea când aveam succes  și apoi o luam iar de la zero dintr-un motiv sau altul. Și mereu normal că găseam o cauză externă. Sau cel puțin eu doream să văd asta, mă simțeam cumva mai bine… știi ce zic?

Au fost momente când ajungeam destul de repede unde îmi doream și apoi nu mai reușeam să cresc, să trec la un următor nivel și nu înțelegeam de ce. De fapt….. nu că nu înțelegeam, dar nu vedeam că eu aș fii cauza, parcă nu puteam acceptaaceastă variantă. Doar ”Eu făceam tot ce ținea de mine”….. sau cel puțin așa credeam atunci.

Mi se părea oarecum normal că am atins acel nivel și vedeam cam imposibil să câștig mai mult.

Când am început lucrul cu mine, am început și să descopăr diverse credințe, și unele dintre ele erau

“ fără studii superioare formale, nu voi reuși »

« nu voi reuși să am propria mea afacere »

« nu voi reuși niciodată să câștig cât îmi doresc sau să duc viața pe care eu mi-o doresc »

Cu toate că eu conștient, îți spuneam că pot…. era ceva acolo nu mă lăsa.

Un eșec sau o lecție?

 

După ce am renunțat după doi ani de facultate (am renunțat pentru că stăteam atât de bine cu stima și încrederea în sine, încât fugeam din fața clasei, fugeam de la examene. Mă pregăteam zile întregi, iar când venea ziua  să dau examenul, mergeam acolo și așteptând să-mi vină rândul, la examenele orale, renunțam, plecam, îmi venea pur și simplu să leșin în fața clasei )…….. de aceea, așa cum spuneam, după ce am renunțat să mai merg la facultate…..am făcut o grămadă de cursuri de perfecționare   (cei din jur deja îmi spuneau că sunt « colecționară de diplome » 😊 știi ce zic? ) , am făcut multe studii nonformale. Atunci făceam aceste cursuri ca să-mi umplu oarecum golul lăsat de acea nereușită, că eu așa o vedeam, un mare eșec și îmi era rușine să vorbesc despre acest subiect. Mă simțeam inferioară. Acum să știi că fac la fel, investesc foarte mult în diferite cursuri și licențe, dar o fac cu altă energie, nu o fac din lipsă, o fac din a fi eu mai bună, din a-mi crește imaginea de sine, din a-mi schimba gândirea, mindset-ul pentru a reuși în tot ceea ce îmi propun.

Imaginea de sine nu este importantă doar în partea de carieră, ci și oricare arie a vieții tale.

De exemplu

  • sănătatea… dacă ai probleme de sănătate acum, dacă tu nu lucrezi la imaginea ta ca un om sănătos, să mergi  în subconștient și să-ți creezi, în amintirea viitorului, imaginea ta, imaginea unei persoane sănătoase, ghici ce… nici un tratament nu va avea efectul total.
  • greutatea…. de câte ori nu te-ai apucat de a da câteva kilograme jos și poate ai reușit, ca apoi să le pui la loc și poate și unu două în plus? Chici ce… pentru că tu nu te vezi la acele kg, mereu se va întâmpla acest lucru. Este nevoie să lucrezi la imaginea ta de sine pentru a obține rezultatele tale dorite
  • relațiile…. ai relațiile pe care ți le dorești? Te vezi tu o persoană care să aibă relații armonioase? Tu te iubești pe tine?…. Dacă tu nu te uiți la tine cu iubire, cine să o facă?
  • ca părinte…. mereu ne dorim să fim un exemplu în fața copiilor…. suntem un exemplu bun? Sau nu? Cum te văd copii? Ce transmiți? Ai vorbit cu ei să vezi și perspectiva lor? Percepția lor? La mine a fost dureros când am auzit-o dar a fost și o alarmă puternică. Nu au perceput ce eu îmi doream. Ele nu aveau încredere în ele, este normal, nici eu nu aveam în mine. Când mă uit la noi acum 3 ani, ca să nu zic mai mult… este o diferență colosală…..

Din nou, pentru faptul că eu nu aveam acea imagine a mea ca și un om de succes, ci mai degrabă ca unul de eșec, ce puteam să creez altceva decât eșec ?

Suntem ca o echipa : eu, sinele meu, imaginea mea, subconștientul meu și Universul …..  Dacă nu am  o viziune, o imagine clară a ceea ce doresc să creez în viața mea, atunci ce să primesc? Orice altceva dar nu ceea ce mă împlinește, nu? Dacă eu am credința că nu merit acel lucru, de ce echipa mea ar lucra contra voinței mele, contra dorinței mele și să-mi dea un succes, o reușită? ….nu …… îmi dă ceea ce eu cred, îmi dă ceea ce eu văd, eșec, durere, neîmplinire, boală, lipsa de bani ect……

Tu în ce arie a vieții tale nu îți dai voie sa creezi altceva ?

Fii atent astăzi la ce gânduri îți predomină mintea —>notează-le, așa le poți conștientiza și mai bine. Apoi începe să schimbi, câte unu singur, ia-o ușor și fii blând cu tine, nu se vor schimba peste noapte, dar o poți face.

Vom vorbi mult mai aprofundat despre aceste credințe și cum le putem schimba, în webinar-ul de pe 19 octombrie, ora 20h30 ora României, așa că, dacă nu te-ai înscris, o piți face aici.

Îmi doresc maxim să mă văd  cu cât mai mulți dintre voi în acest webinar și te încurajez și îți sunt deja profund recunoscătoare, dacă dai share la această postare, la clipul de mai jos, sau la link-ul de înscriere la seria de 3 webinarii, în care vorbim despre imaginea de sine pe 19 oct, confuzie pe 21 octombrie și pe 23 oct o avem pe Daniela Nica, alături de noi, care ne va vorbi despre amânare.

Daniela Nica este o persoană de care te vei îndrăgosti instant. O ador pentru că ea vorbește mereu din experiență și asta este puternic. De aceea îmi este și mentoră, nu? 😉  Ea este mentor și în catedra de profesori JMT , este președinta Empowered Living România și  Italia, are o grămadă de cursuri de mindset, de mindset antreprenorial, are și pe partea de online bussiness . Îți spun sincer….acum nu că este mentora mea 😀 ….. cei care deja o cunosc pot confirma asta sunt sigură… este cea mai bună pe mindset. Este ”criminalul” convingerilor limitative, cum îmi place mie să îi spun. Și avem onoarea să învățăm de la ea ce și cum să facem să amânăm această amânare care ne dă atâtea bătâi de cap.

De ce să mai participi?

În afară de faptul că vei primi multă valoare doar prin participarea la aceste trei webinarii, eu voi sta cu tine, după webinar să discutăm, să răspund la întrebări, să te ghidez cum pot eu mai bine în situația cu care te confrunți, deci vom avea discuții libere.

În plus, dacă stai până la final, vei primi și un cadou surpriză, după fiecare webinar, mereu altul.

Spune-ți ție DA și nu mai amâna de această dată. Înscrie-te, iar dacă te-ai înscris PARTICIPĂ.… pentru că acolo este cheia…să participi pentru a începe apoi să aplici ceea ce vom vorbi.

Înainte să închid, doresc doar să-ți mai spun  că mai poți avea cursul Pase Magice, care crede-mă că îți va accelera acest proces al vindecării tale emoționale, dar și fizice. Pentru doar 37 ron/ 7,77 euro, poți aduce aceste exerciții prin care îți ridici energia corpului și înveți să respiri corect. Să ai o respirație care să-ți ajute corpul, să ți-l hrănească. Vorbim despre asta în curs, iar exercițiile au la bază respirația. Așa că, doua lucruri ai de făcut, bineînțeles dacă tu simți asta, este o alegere:

  1. Înscrie-te acum, dacă încă nu ai făcut-o, în seria de webinarii gratuite.
  2. Fă această investiție în tine, în corpul tău și înscrie-te în cursul Pase Magice... nu vei regreta… dacă ești deja în grupul Dincolo de gânduri, ai văzut deja o mulțime de feedback-uri minunate.

Zi minunată și plină de conștientizări îți doresc. Și dacă ți-a plăcut acest articol, te rog să-mi lași un comentariu.

1 thought on “De ce să-ți crești imaginea de sine”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »