eugenia hazazup

De ce să desenezi simbolul Yin&Yang

De ce să desenezi simbolul Yin&Yang

Yin și Yang a devenit cel mai popular simbol al religiei taoiste și, totodată, unul dintre cele mai îndrăgite talismane din întreaga lume. Datorită semnificațiilor sale, este purtat de milioane de oameni, chiar dacă nu aderă la religiile orientale.

Conceptul Yin și Yang a luat naștere în antichitate, în China, și reprezintă o idee centrală a filosofiei Tao care se referă la acele forțe aparent opuse sau contrarii, care sunt prezente peste tot în natură. Deși opuse, aceste energii se completează și sunt interconectate: lumina și întunericul, focul și apa, expasiunea și contracțiabinele și răul, viața și moartea.

Cuprinse într-un cerc care se rotește la infinit principiile acestui simbol reflectă viața în totalitatea ei.

În fiecare dintre cele două forme ale simbolului, există câte un punct de culoare opusă. Acestea amintesc despre faptul că cele două energii nu pot exista una fără cealaltă, iar puterea lor sporește pe măsură ce se completează și se modelează reciproc.

Datorită acestui lucru, talismanul este recomandat în mod special în perioadele dificile, în care avem nevoie de echilibru interior pentru a depăși problemele și obstacolele emoționale.

Cercul reprezintă însuși Universul, Unul, care le conține pe cele două și tot ceea ce există.

Principiul Yin reprezintă energia primordială feminină, cea care dă viață și care se sacrifică pentru triumful iubirii. Totodată, energia Yin este aleatorie și schimbătoare, ea mișcă lucrurile și crează.

Yang reprezintă masculinitatea și partea pozitivă a emoțiilor. Energia este în continuă curgere și transformare, iar în decursul acestui proces ea îmbracă trăsături Yin sau Yang, în funcție de condițiile în care se manifestă.

Yin este partea neagră cu un punct alb în interior, în timp ce Yang este partea albă cu un punct negru în interior.  Atât Yin cât și Yang conțin în ele sămânța pentru cealaltă energie.

Simbolul yin si yang are o semnificatie in forma sa: ambele jumatati se urmaresc una pe cealalta, acesta fiind un punct de plecare spre noua schimbare, un nou echilibru intre ele.

In cursul online Floarea Vietii, invatam impreuna cum sa desenam  Yin si Yangsi cum sa-l folosim in viata noastra pentru a beneficia de beneficiile pe care ni le ofera.

Vezi aici mai multe detalii despre acest curs online.

Zi minunata ca si tine iti doresc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »