eugenia hazazup

Cunoașterea de sine și a mediului înconjurător ne ajută la creștere

Cunoașterea de sine și a mediului înconjurător ne ajută la creștere

Cunoașterea de sine este esențială pentru realizarea creșterii 

Tu te cunoști cu adevărat pe tine? Sau te cunoști prin proiecțiile și perspectivele celor din jur?

Dacă ne gândim la succes …. Adoptarea definițiilor altora despre succes  ca fiind ale noastre nu sunt o formulă pentru creștere. Convingerile noastre au un impact uriaș asupra modului în care percepem succesul și modul în care mergem înainte. 

Este posibil ca valorile și convingerile noastre să nu se potrivească cu cele ale oamenilor despre care credem că au succes și, prin urmare, trebuie să fim conștienți de ceea ce este cu adevărat important pentru noi pentru a obține succesul. 

În cursurile pe care le organizez, sau în sesiunile de 1la1, insist pe a defini. Ce înseamnă mai exact pentru tine succesul? Când vei ști că l-ai atins?

Suntem cu toții diferiți

Societățile sunt alcătuite din multe tipuri diferite de oameni, fiecare cu punctele sale forte și punctele sale slabe. Unele tipuri sunt mai potrivite pentru anumite sarcini și, înțelegând acest lucru, ne putem deschide mintea către propriul nostru potențial de creștere.

Tu îți cunoști cu adevărat punctele tale forte și pe cele slabe?

Privind în profunzime diferitele tipuri de oameni, putem aprecia acele daruri pe care fiecare le are și faptul că aprecierea și înțelegerea ne împuternicește să înțelegem de ce reacționează oamenii în anumite situații. 

Un exercițiu foarte bun pe care l-am aplicat de mai multe ori în cursurile pe care le ofer (exercițiu inspirat din cărțile lui John Maxwell) este următorul: Când vorbești cu cineva, pentru a vedea potențialul din el, pune nota 10 deasupra capului lui. Imaginează-ți această notă și nu uita că acel om din fața ta are un potențial nelimitat în el pe care probabil că încă nu l-a descoperit. Te va ajuta să fii mai empatic.

Înțelegându-ne mai bine mediul și pe cei din jurul nostru, putem lucra împreună în direcția unui obiectiv comun.

Echilibrul din noi este crucial pentru creșterea noastră

Avem puncte tari și puncte slabe care necesită o atenție egală pentru a ne crește gradul de conștientizare și înțelegere. Asta înseamnă că focusul doar asupra punctelor forte și ignorarea punctelor slabe provoacă un dezechilibru. Recunoașterea punctelor tari și a punctelor slabe, îmbrățișarea lor și apoi completarea punctelor slabe cu punctele tari ale altora într-un efort de echipă este extrem de eficientă. 

Importanța în creștere este să nu te ascunzi în spatele punctelor slabe, ci să le îmbrățișezi, să le întărești fie prin reflecție interioară sau prin completarea lor într-un mediu de echipă. 

O tehnică bună este Mindfulness, care este o tehnică de atenție și acceptare. (intră aici și citește mai multe despre Mindfulness)

Prin exercițiu vei reuși să te cunoști mai bine pe tine, să te accepți așa cum ești acum și să alegi apoi să lucrezi la tine, la creșterea ta.

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »