eugenia hazazup

Cum să-ți faci protecția energetică cu uleiuri esențiale

Cum să-ți faci protecția energetică cu uleiuri esențiale

Sunt momente în care avem mai multă nevoie de protecție. Poate că ne trezim foarte bine dispuși și plini de energie și dintr-odată parcă ceva ne-a lovit și suntem cu energia la pământ. Sau poate a apărut o durere sau o stare ciudată în corp. Înseamnă că am fost ”atacați energetic”. Da da! Chiar dacă ne vie greu să credem, noi suntem interconectați și putem percepe gândurile, energia sau durerile altor persoane. Iar dacă nu știm cum să ne protejăm, ghici ce… vom crede că ne aparține. Sunt foarte multe metode de protecție, curățare și purificare a acestor energii, dar azi mă opresc asupra uleiurilor esențiale.

Să ne protejăm cu ajutorul uleiurilor esențiale

Pe lângă proprietățile lor purificatoare, uleiurile esențiale sunt excelente pentru folosirea în scopuri de protecție. Eu le folosesc foarte des în cest scop. Când mă aflu într-o situație în care simt nevoia unei mantii protectoare în jurul meu, folosesc uleiurile esențiale. La fel și când simt că deodată mi-a scăzut energia sau parcă o greutate a apărut în sinea mea. Port de obicei o sticluță sau două în geantă, sau am uneori la mine o sticluță mică cu un amestec pe care îl ador.  Simțul olfactiv este foarte îndeaproape conectat cu sistemul tău emoțional, mai mult decât celelalte simțuri. Când folosim uleiuri esențiale, se creează o legătură puternică între spațiul tău personal și spațiul fizic. Această legătură te conectează cu pământul și te protejează.

În multe culturi, uleiurile esențiale sunt folosite pentru protecție. De exemplu, șerpașii din Tibet folosesc în călătoriile lor ienupăr, cu care își freacă frânghiile pentru a se proteja.

Cum facem acest lucru?

Una dintre metodele pe care poți folosi uleiurile pentru protecție, este să-ți  freci mâinile cu ele și să inhalezi mirosul. Eu pun  două-trei picături în palmă, îmi frec palmele, apoi inhalez de trei ori, cu intenția de a-mi apăra energia; sau pun la încheieturile mâinilor și fac același lucru, inhalez apoi. Următorul pas este să folosesc mâinile ca un evantai și distribui mirosul peste vârful capului și în jos pe corp. De asemenea, trec peste ceafă, cu intenția de a-mi acoperi spatele corpului cu mirosul protector. Uneori, pun câte o picătură pe gât, una pe al treilea ochi, o alta pe vârful capului și a patra la baza craniului, toate pentru a-mi întări protecția. Când fac acest lucru, îmi place să o fac cu ochii închiși pentru a vizualiza și a simți această protecție.

Un pulverizator de ulei poate fi foarte folositor când vrei să protejezi un spațiu mai mare sau mai multe persoane în același timp.  Sau să pui în difuzor și să-i dai această intenție de a proteza casa, locul în care ești.

Fac acest lucru mai ales când plec la drum, sau când știu că am întâlniri în care voi intra în contact cu multe persoane, mai ales străine.

Cum aleg uleiul?

Când alegi ce uleiuri să folosești, ține minte că în sufletul tău există o cunoaștere înnăscută care știe în mod absolut ce uleiuri sunt cele mai bune pentru protecția specială de care ai nevoie. Astfel, acordă-ți timp să te conectezi la cunoașterea ta interioară înainte să-ți alegi uleiurile.

Deși uleiurile esențiale sunt substanțe naturale, unii oameni au reacții cutanate la contactul direct cu uleiurile esențiale, în special pe pielea delicată de pe față. Întotdeauna ai grijă când pui uleiuri direct pe piele. Uleiurile esențiale pot fi amestecate cu uleiuri de suport, precum ulei de cocos, de jojoba, morcov, miez de caisă, migdale dulci, susan ect. dacă ai pielea sensibilă și dorești să le folosești direct pe corp.

Iată câteva uleiuri pe care le poți folosi pentru protecție (cele mai multe sunt bune atât pentru curățare, cât și pentru protecție):

Busuioc: ierbal, dulce, proaspăt, verde. Se asociază bine cu lămâie, lemongras, portocală, trandafir.

Mușețel: moale, cald, delicat (bun pentru protecția copiilor). Se amestecă bine cu trandafir, lavandă, ylang-ylang, neroli.

Lemn de cedru: pământiu, lemnos, cald. Se asociază bine cu salvie, chiparos, tămâie.

Chiparos: cald, moale, lemnos. Se amestecă bine cu tămâie, mentă, lemn de cedru.

Usturoi: lemnos, pământiu, cald. Se asociază bine cu scorțișoară, cardamon, portocală.

Eucalipt: proaspăt, curat, stimulator. Se amestecă bine cu lămâie, mentă, cimbru.

Brad: proaspăt, curat, lemnos, verde. Se amestecă bine cu neroli, uleiuri citrice, pin, ienupăr.

Tămâie: cald, lemnos, dulce. Se asociază bine cu trandafir, cedru, smirnă, santal.

Ienupăr: lemnos, verde, proaspăt. Se amestecă bine cu conifer (precum brad și pin), rozmarin, vetiver, salvie, lemongras.

Smirnă: cald, pământiu, pregnant. Se asociază bine cu tămâie, usturoi, lemn de santal.

Portocală: proaspăt, curat, revigorant. Se asociază bine cu cimbru, eucalipt, alte uleiuri citrice.

Paciuli: cald, pământiu, lemnos. Se asociază bine cu bergamotă, salvie sclarea, mentă, mușcată.

Mentă: proaspăt, răcoros, curat. Se asociază bine cu grapefruit, rozmarin, eucalipt

Rozmarin: curat, proaspăt, pregnant. Se asociază bine cu uleiuri citrice, ceai, mentă, brad.

Salvie: lemnos, pământiu. Se asociază bine cu uleiuri citrice, cedru.

Vetiver: cald, lemnos, pământiu. Se asociază bine cu pin, busuioc, mușcată roz.

Există multe alte uleiuri esențiale pe care le poți folosi pentru protecție energetică, dar acestea sunt câteva dintre cele de bază.

Lasă-te dus de intuiția ta. Corpul tău știe cel mai bine de ce are nevoie în acel moment.

Dacă îți dorești să cumperi uleiuri esențiale, poți intra aici pentru mai multe detalii. Eu le folosesc pe cele de la doTERRA.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre uleiurile esențiale și cum le poți folosi corect în viața ta, te rog să-mi spui și te voi îndruma în grupul nostru în care poți afla multe detalii care sigur te vor ajuta. Îmi poți lăsa un comentariu la această postare sau îmi poți scrie pe adresa social@eugeniahazazup.com sau mă găsești pe Facebook aici.

 

Sursă: Firele nevăzute ale energiei – Denise Linn.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »