Cum să-mi dezvolt flexibilitatea mentală

Cum să-mi dezvolt flexibilitatea mentală

Când mă gândesc la flexibilitate, primul lucru care îmi vine în minte este yoga. Când practicăm yoga în fiecare zi, corpurile noastre devin flexibile și suntem capabili să ne aplecăm și să ne atingem degetele de la picioare și să atingem acel punct de pe spate pe care nu l-am putut atinge înainte.

Yoga pentru minte

Ce zici de yoga pentru minte? Ce zici de întindere și eliberare și exersare și respirație și menținere a unor ipostaze (gânduri) pentru perioade de timp? Yoga mentală! Ce concept. Dacă ai făcut vreodată un curs de yoga, atunci știi exact despre ce vorbesc. Și dacă nu ai făcut – ar trebui să faci unul chiar acum!

Yoga este practica de a te întinde și de a ține posturile pentru perioade de timp și de a te concentra asupra respirației – o meditație de mișcare care te motivează și îți echilibrează chakrele. Este absolut relaxant și merită încercat.

Acum să facem asta cu mintea noastră – deschizându-ne și lăsând să pătrundă toată fericirea pe care o dorim cu toții.

Nu asta spune toată lumea la întrebarea ce vrei? – vreau să fiu fericit!

De ce sunt atât de mulți oameni nefericiți? Sunt într-adevăr nefericiți sau trebuie doar să facă niște yoga mentală pentru a-și deschide mintea și pentru a face binevenită flexibilitatea?

Ce este flexibilitatea? De ce să fim flexibili mental?

Ce înseamnă să fii flexibil? Mai mult decât dispus să întâlnești pe cineva cu 30 de minute mai târziu decât era programat. Înseamnă să îmbrățișezi viața, să trăiești în prezent, să fii deschis schimbării, să fii dispus să accepți ceea ce este, să fii fericit că respiri și îți bate inima. Aceasta este libertatea.

Această bunăstare mentală este flexibilitatea.

Acest lucru nu trebuie confundat cu acceptarea oricărui lucru așa cum este și gândirea că totul este bun și pozitiv. Există un yin și un yang în toate. Așa cum există bine, așa există și rău. Avem cauză și avem efect. Dar imaginează-te folosind întregul spectru de emoții pentru a te îndrepta către acele lucruri pe care le prețuiești cel mai mult. Familia, sănătatea, viața … orice este cel mai important pentru tine.

Flexibilitatea mentală permite unui om să își atingă obiectivele în orice situație, indiferent de circumstanțe, să facă față oricărei provocări, să găsească alternative de dezvoltare, să aibă diferite puncte de vedere față de un plan, să vadă problema din unghiuri diferite, să reușească să se adapteze ușor și să găsească soluții corecte ce vor duce la rezultatele dorite.

 Cum facem să ne mărim flexibilitatea mentală?

  •  Întinde-ți mușchii mentali prin acceptare, curiozitate și angajament. Rămâi curios ca un copil și acceptă și alte perspective care vin spre tine. Ascultă cu adevărat ceea ce primești, fără rigiditate
  •  Acceptă emoțiile negative, spre deosebire de încercarea de a le controla sau elimina. La rândul său, acest lucru te va ajuta să iei alegeri și decizii mai bune și va reduce anxietatea. Dacă fugi de emoțiile tale, nu faci altceva decât să le oferi mai multă putere. Mindfulness este o metodă foarte eficientă în acceptarea emoțiilor negative și disiparea lor
  • Curiozitatea îți permite să observi și să explorezi reacții negative fără judecăți care să înnoreze și să împiedice procesul de învățare. Eliberează-te de judecată. În loc să mergi în judecată, mai bine mergi în întrebări. Pune cât de multe întrebări pentru a primi soluții și a merge mai departe. Nu rămâne blocat în judecă
  • Eliberarea minții de rezistență facilitează angajarea în acțiuni și comportamente și îți permite să fii mai deschis. Observă-te la ce anume opui rezistență. De ce? Ce se poate întâmpla dacă renunți la acea rezistență?
  • Gândurile negative ar trebui să fie acceptate în mintea ta – apoi întreabă-te de ce gândești așa și care este rezultatul pe care îl cauți având aceste gânduri negative – apoi eliberează-le făcând loc pentru a intra gânduri pozitive mai productive.

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

 

1 thought on “Cum să-mi dezvolt flexibilitatea mentală”

  1. Chioran Gheorghe Viorel

    Felicitări Eugenia. Ești bună. Mi-a plăcut tare mult articolul cu Flexibilitatea mentală. Îți doresc o zi frumoasă în continuare și să știi că ești citită cu interes. Cu drag Gheorghe C.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »