eugenia hazazup

Cum reusesc sa imi dezvolt rabdarea?

Cum reusesc sa imi dezvolt rabdarea?

Sunt o fire nerăbdătoare

Asta spuneam eu cu ceva timp  în urmă. Eram foarte nerăbdătoare și îmi doream ca totul și toți să se miște la fel de repede precum eu voiam.

Și știi, ca orice lucru, poate fi trăit negativ sau pozitiv.

Putem trai nerăbdarea împingându-i pe ceilalți chiar dacă nu în ritmul lor, grăbindu-ne și fiind mereu în această stare de alergare continuă…. așa făceam eu.

Apoi putem să o trăim în sensul de a căuta mereu soluții care să ne ajute să înaintăm mai repede, să apelăm la oameni care ne ajută să ducem la împlinire ceea ce ne dorim….. asta fac acum.

Știi când este cel mai bine să te oprești? Când simți că nu ai timp. Când simți că ești super încărcat, atunci e timpul să te oprești. Fă câteva respirații profunde și apoi continuă.

Funcționăm cu viteza luminii

În ziua de azi, suntem înconjurați de tehnologie de ultimă generație, care funcționează cu viteza luminii. Trebuie să luăm decizii și suntem prinși în capcana așteptărilor și a vieții…

A avea răbdare într-o eră în care se pare că nimeni nu are răbdare poate fi simțită ca ceva contra-intuitiv, dar răbdarea ne permite să încetinim puțin ritmul, să ne calmăm mintea și să arătăm compasiune, să iubim și să fim iubiți.

A putea tolera întârzierile fără să simțim supărare sau frustrare este o calitate necesară pentru binele nostru suprem. Ușurarea mintii noastre permite, de asemenea, corpurilor noastre să funcționeze fizic într-o stare de stres redus, permite scăderea tensiunii arteriale, evitarea bolilor și compromiterea sistemului nostru imunitar.

Dezvoltarea răbdării

Cum ne dezvoltăm răbdarea atunci când toate lucrurile indică o altă direcție?

  • Perseverență – capacitatea de a continua să avansezi chiar dacă nu poți vedea lumina de la capătul tunelului. Având încredere că mergi în direcția corectă, fără distragere, îți aduce un sentiment de pace interioară.
  • Acceptare – crede că totul se întâmplă dintr-un motiv și chiar dacă motivul este ilogic, acesta va fi dezvăluit mai târziu când și dacă este necesar.Orice se întâmplă acum este așa cum trebuie să fie.
  • Observare – având un sentiment de seninătate și știind că orice distragere se întâmplă, ea va trece, deoarece acum este ceea ce se intenționează a fi.

Practicarea observării ameliorează nevoia de a fi supărat. Când suntem nerăbdători, trecem printr-o gamă de emoții, de la iritare la nerăbdare până la supărare și apoi furie. Răbdarea nu numai că ne ajută să realizăm ceea ce dorim, ci ne ajută să ne ținem sub control mânia.

Cel mai simplu mod de a dezvolta răbdarea este să practici tehnicile de mindfullnes.

O tehnică foarte simplă este să inspiri profund numărând până la 5. Ții resăirația pâmă la 5. Expiră până la 5. Fă cel puțin 5 cicluri de respirație.

Acest lucru creează spațiu între o reacție de impuls și o etapă de acțiune reală.

Practicarea acestor tehnici de mindfullnes și dezvoltarea răbdării ne permite să încetinim ritmul și să ne bucurăm de viață, având un nou punct de vedere.

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »