eugenia hazazup

Cum îmi aflu scopul?

Cum îmi aflu scopul?

 

De ce sunt aici? Care este scopul meu? Ce ar trebui să fac?

Acestea sunt întrebări atât de frecvente… Unii oameni nu cred că există așa ceva precum un scop în viață… dar asta nu înseamnă că nu își vor găsi scopul, înseamnă doar că va dura puțin mai mult pentru ei.

Pentru a afla care este scopul tău, trebuie mai întâi să elimini toată vorbăria din mintea ta. Majoritatea dintre noi am fost învățați scopuri false sau, mai rău, faptul că nu avem niciun scop. A avea o minte deschisă va permite acestui proces să funcționeze mai repede. Este un proces la fel de simplu pe cât îl faci să fie. Cu cât ești mai rezistent la această idee, cu atât va dura mai mult pentru a-ți dezvălui scopul.

 

Scopul meu în viață a diferit în funcție de etapa din viața mea.

Când eram copil, visam să fiu profesoară sau doctor sau o persoană foarte cunoscută.

Când am devenit adolescentă, scopul meu era să-i fac pe părinți mândrii.

Apoi ca și soție, să fiu o soție minunată.

Apoi am devenit mamă, iar scopul meu erau copiii.

Și am crezut că mi-am găsit și că îmi trăiesc scopul: soție, mamă, antreprenor, mașină, casă …. dar și datori, trai de pe o zi pe alta, dureri.

 

Nu știam ce este aia să fii atent la semnele vieții, semnele corpului, semnele Universului. Mi se păreau ceva SF. Până am cedat pe parte de sănătate, urmată de partea financiară. Aveam multe momente în care preferam să stau în durerile mele crunte, singură în cameră, fără să știu ce se întâmplă acolo afară… în realitate.

 

Până într-o zi în care mi-am auzit una din fete că îi spunea mamei mele că îi este frică să nu moară mami. M-a fulgerat o întrebare: Așa crezi tu că ești o mamă bună pentru copiii tăi? Care este scopul tău aici?

Am tot stat cu această întrebare și am ajuns la un alt scop… sănătatea mea. Pentru a putea fi acea mamă și soție minunată trebuia să fiu prezentă în viața persoanelor iubite. Nu merge altfel.

Am făcut foarte mari progrese în aria sănătății mele și apoi pe parte financiară.

Pentru că am văzut efectele minunate din viața mea, a apărut un alt scop. Să ajut oamenii să asculte și să vadă semnele primite pentru a ajunge să trăiască viața pe care și-o doresc cu adevărat, înainte să fie prea târziu sau prea dureros.

 

Iată câțiva pași simpli care pe mine m-au ajutat în a-mi găsi scopul:

 

  1. Ia o bucată de hârtie și un pix. Poți scrie și la calculator, dar îți spun că scrisul de mână este o adevărată terapie și un flux al creativității. Deci te încurajez să scrii pe o foaie de hârtie, sau în jurnalul tău.
  2. Scrie în partea de sus a paginii – adevăratul meu scop. Dacă ai deja un scop notează-l acolo. Dacă nu ai începe să observi semnele din jur. Poți să începi ziua cu întrebarea: Care este contribuția mea pe acest pământ? Care este partea mea aici?
  3. Scrie primul răspuns care îți vine în minte. Nu contează care este acel răspuns și nu contează dacă este un gând complet – începe doar să Scopul poate fi și pe termen mai scurt. Poate fi orice. Poate că vrei să fii cel mai bun părinte, sau ce/cea mai bun(ă) soție, sau angajat, sau cel mai bun antreprenor. Nu contează că vrei să inspiri familia sau o lume întreagă. Contează să știi. Orice scop este măreț.
  4. Repetă acest proces cu fiecare răspuns care îți vine în minte până când ajungi la acel răspuns care te face să simți o emoție puternică, acel gen de emoție care te mișcă până la lacrimi.Acesta va fi adevăratul tău scop. Nu te limita. Scrie scrie și scrie. Poate să apară imediat sau poate să dureze o perioadă până vei ajunge la acest răspuns… doar continuă.

 

Acest proces este simplu. Și cu cât ești mai deschis la minte, cu atât mai repede îți vei descoperi adevăratul scop. Pentru unii va fi rapid – pentru alții poate dura ore sau zile. Pentru cei mai mulți, primele 20 de minute vor însemna pur și simplu clarificarea unor lucruri din minte, pentru ca mai apoi să înceapă magia. Răspunsul tău va veni de la sursă. Această sursă va fi dincolo de tine. Acesta va fi ceea ce va aduce claritate.

Pot fi momente în timpul acestui exercițiu în care vei vrea să renunți. Poate că ai scris 100 de răspunsuri diferite și crezi că nu vei ajunge niciodată la adevăratul scop, dar ai încredere că vei ajunge acolo. Rămâi în proces. Dacă unele răspunsuri evocă emoție – evidențiază-le, dar continuă să mergi înainte. Nu te opri până nu ajungi la acel scop adevărat pe care îl vei ști când îl vei scrie.

Vei observa că descoperirea scopului tău va fi cea mai ușoară parte. Să-l trăiești este ceea ce te va defini. Acesta este un exercițiu foarte puternic, care are capacitatea de a-ți schimba viața.

Spune-mi cum te ajută acest exercițiu și cu ce alte exerciții vrei să mai vin către tine.

 

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

Ridică-ți energia pentru a atrage abundența in viata ta 

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »