eugenia hazazup

Cu ajutorul imaginației am depășit provocările vieții

Cu ajutorul imaginației am depășit provocările vieții

Imaginația…. unul dintre subiectele mele preferate.

De ce?

Pentru că mi-a adus transformările de care eu am avut și am nevoie.

Imaginația este definită ca actul de a forma o imagine mentală a ceva care nu este prezent în realitate sau care nu a fost niciodată perceput complet în realitate. Fiecare lucru din jurul nostru a început ca o idee care a provenit din imaginația cuiva.

Gândește-te la computer, la telefonul mobil, la pat, la avion, la furculiță … oricât de nesemnificativ sau de complex ți-ar putea părea ceva acum, a început ca o idee formată în imaginația cuiva.

Imaginația este ceea ce ne permite să avem planul B pentru supraviețuire

Ne putem imagina tot felul de scenarii și posibilități și apoi să dezvoltăm planuri. Prin descoperire, obținem idei indiferent de cât de fanteziste sau realiste sunt. Apoi, prin justificare, adunăm dovezi obiective pentru a formula posibilități. Prin urmare, imaginația nu doar creează idei, ci și le justifică pentru a permite acțiunea.

Imaginația contribuie la creșterea cunoștințelor prin învățarea din greșeli. Când facem greșeli și ne luăm un moment pentru a reflecta la ceea ce s-a întâmplat, atunci începem să ne imaginăm ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi ales să facem o altă acțiune.

Imaginația este cea care ne permite să creăm o viață pe care ne-am dori să o avem. Prin exercitarea acelui mușchi mental magnific, putem schimba rezultatul prin imaginația noastră creativă gândindu-ne un moment și imaginându-ne cu adevărat ceea ce vrem – cu detalii clare și practicând acest lucru în fiecare zi până când ceea ce a fost odată o idee, devine realitatea noastră.

Fără imaginație nu am avea toate lucrurile din jurul nostru

Gândește-te la bec; Thomas Edison a lucrat cu sârguință la perfecționarea unui bec. Și-a imaginat că este posibil și, în cele din urmă, a avut succes. El spunea: „Nu am eșuat. Doar am găsit 10.000 de moduri care nu vor funcționa.”

Gândește-te ce s-ar fi întâmplat dacă nu și-ar fi folosit imaginația și nu ar fi crezut în posibilitate realizării ideii lui?

Eu prima oară m-am folosit de imaginație pe partea de sănătate. În timp ce eram la pat în dureri cronice, îmi imaginam cum voi fi când nu voi avea acele dureri. Cum îmi petrec timpul. Ce fac. Cum arată o zi absolut minunată pentru mine. Cum mă pot mișca de ușurință fără să am nevoie de două ore dimineața să mă pun în mișcare. Cum îmi pot face planuri pe perioade lungi, fără teama de a face vreo criză. Zilnic îmi imaginam exact cum doresc să arate viața mea și cum îmi doresc eu să mă simt fizic și emoțional.

Imaginația este una dintre uneltele pe care și acum le folosesc zilnic. De la cum îmi doresc să fie ziua, la obiectivele pe care doresc să le ating. Am descoperit că este o cheie cu care ne putem antrena subconștientul pentru a ne duce în direcția pe care ne-o dorim cu adevărat.

Tu obișnuiești să folosești această unealtă?

Dacă da, ce experiență ai cu această unealtă?

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu mediteziCe sunt deciziile și cum le luăm?Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

1 thought on “Cu ajutorul imaginației am depășit provocările vieții”

  1. Draga Eugenia,
    Multumesc pentru ceea ce imparti cu noi, e genial ceea ce faci, esti o inspiratie.
    Te cuprind.
    Cu recunostinta.
    Lilia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »