eugenia hazazup

Ce să știu despre relaxare?

Ce să știu despre relaxare?

 

Tehnicile de relaxare sunt o modalitate excelentă care te pot ajuta profund în reducerea stresului.

Relaxarea nu înseamnă doar liniște sufletească sau să te bucuri de un hobby.

Relaxarea este un proces care diminuează „uzura” provocată de diferitele evenimentele vieții asupra minții și corpului tău. Indiferent dacă ai parte de mult stres în viața ta sau dacă, poate, îl ai sub control, poți beneficia de pe urma învățării tehnicilor de relaxare.

 

Învățarea tehnicilor de bază de relaxare prin meditație nu este dificilă

 

Explorează aceste tehnici simple de relaxare pentru a începe să îți detensionezi viața și să îți îmbunătățești sănătatea.

Există o mulțime de surse de stres în lumea de azi.

Așa cum spune vechea zicală, “nu este nevoie să cauți probleme, pentru că problemele te vor găsi singure”.

Cu toții avem necazuri și griji, iar din cauza acestor întâmplări, puțini dintre noi au timp să se relaxeze. Eu una cel puțin, aveam impresia că pierd vremea dacă mă relaxez. Spuneam mereu ” nu am timp de relaxare acum” … știi ce zic? Mereu era ceva mult mai important de făcut.

Știi ce am învățat? Că cel mai bun moment să te oprești este acela în care simți că nu ai timp.

Cum ar fi ca următoarea dată când ”nu ai timp”… să te oprești?

Cum ar fi dacă relaxarea ar deveni unealta pe care să o folosești zilnic?

 

Există o serie de tehnici de relaxare care îți ia puțin timp, foarte eficiente,  pe care le poți face oriunde …. chiar și la locul de muncă.

Cu toate că avem la dispoziție o unealtă de aur putem spune…. respirația… pe care oricum o faci, de ce nu am face-o conștient și intenționat?

Parcă cu cât înaintăm în viață, cu atât aflăm de mai multe tehnici super simple, devenim conștienți de puterea noastră și de tot ce putem face pentru a ne face viața mai ușoară și mai frumoasă …. suntem tot mai stresați.

Facem ca totul să fie atât de dificil …. când totul este atât de simplu.

Sunt o grămadă de clienți cu care lucrez și de la care aud mereu același lucru: la mine nu funcționează

Oare nu funcționează, sau nu o faci destul de intenționat?

Oare nu funcționează, sau o faci din energia greșită?

Oare chiar nu funcționează, sau nu ai practicat suficient de mult?

Cât de mult și cât de rău trebuie să mai doară ca să fii perseverent cu relaxarea?

Există multe lucruri diferite pe care le poți încerca, dar s-ar putea să trebuiască să cauți o vreme până să găsești ceva care să funcționeze pentru tine. Nu te opri!

Și eu am testat diferite tehnici și acum practic ceea ce știu că funcționează. Dar asta nu înseamnă că nu sunt deschisă la a afla și testa alte tehnici. Nu m-am oprit și nu mă voi opri. Am nevoie să am diferite unelte pe care să le folosesc în diferite situații.

Practicarea respirației conștiente poate fi terapeutică.

 

Pentru a respira din diafragma, trebuie să tragi aer în plămâni într-un mod care să extindă stomacul și nu pieptul.

 

Cel mai bine este să faci  aceste respirații sub forma unor prize lungi și lente de aer – permițând corpului să absoarbă tot oxigenul inspirat și, în același timp, să te relaxeze profund.

Pentru a face acest lucru în mod confortabil, este adesea cel mai bine să nu ai pe tine haine foarte strimte, deoarece acestea pot interfera cu capacitatea corpului de a inspira profund.

La început s-ar putea să te surprinzi că trebuie să te forțezi să respiri încet și profund. Nu te opri. Curând va deveni din ce în ce mai bine.

Ține cont de faptul că unele persoane, în special cele cu probleme psihologice semnificative și cu un istoric de abuz, pot experimenta sentimente de disconfort emoțional în timpul exercițiilor de relaxare.

Deși acest lucru este rar, dacă simți disconfort emoțional în timpul exercițiilor de relaxare, oprește-te din ceea ce faci și ia în considerare posibilitatea de a vorbi cu un profesionist din acest domeniu sau chiar cu medicul tău.

Tehnicile de relaxare sunt trăite diferit de la persoană la persoană. Este în regulă. Te încurajez să ai un jurnal.  Notează trăirile și observă cum evoluezi în această tehnică. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți tehnicile de relaxare care funcționează cel mai bine pentru tine și pentru stilul tău de viață.

Dă voie acestor tehnici să te ajute să depășești cu ușurință provocările vieții.

 

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

Ridică-ți energia pentru a atrage abundența in viata ta 

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »