Ce ne influențează succesul?

Ce ne influențează succesul?

Convingerile fac parte din experiența noastră de viață și determină atât de multe lucruri din viața noastră.

Știai că în tine este puterea de a face lucrurile pe care nu le-ai crezut niciodată posibile?

Această putere devine disponibilă pentru tine imediat ce poți să-ți schimbi convingerile.

Imaginea de sine este o colecție de credințe

Ea este alcătuită din idei care au fost plasate în mintea noastră de către alți oameni înainte de a avea capacitatea de a gândi singuri. În primii ani din viață nu avem dezvoltată capacitatea de a filtra informațiile care vin spre noi și le luăm pe toate ca bune. Le înregistrăm direct în subconștientul nostru. Prin urmare, aceste idei care ne conduc viața astăzi au fost cel mai probabil plasate acolo de alte persoane.

Putem spune că am fost învățați ce să gândim nu cum să gândim.

Nu vei putea face aia….

Banii sunt murdari.

Săracii săraci mor.

Nu visa prea mult, coboară cu picioarele pe pământ.

La cât râzi nu este a bună.

Curioșii mor repede.

Ești un elev slab.

Nu ești în stare de nimic, mereu greșești.

Dacă nu faci un lucru perfect nu mai face.

…. continuă tu lista 😉

Ca adulți, avem capacitatea de a alege de la cine luăm sfaturi și, deși este posibil să nu primim întotdeauna cele mai bune sfaturi, cel puțin avem de ales. Dar când eram copii, nu aveam această alegere.

Doar 4-5% din populație se bucură de succes

Dacă doar 4-5% din populație se bucură de succes, care sunt șansele ca mintea noastră să fie programată cu idei de oameni care știau cum funcționează cu adevărat lucrurile?

Amintește-ți că părinții și tutorii noștri ne-au oferit tot ce au putut, dar nu ne-au putut oferi ceea ce  trebuiau să ofere – au fost produsul condiționării mediului lor, la fel ca noi.

Am trăit foarte mult timp cu diferite condiționări pe care le credeam adevăruri.

Ca să câștigi mulți bani și să ai o poziție de conducere trebuie să ai studii superioare.

În momentul în care mi-am schimbat această convingere, de la vânzătoare într-o optică medicală, am ajuns optometrist, apoi director zonal.  Asta în condițiile în care toți colegii mei erau la facultatea de medicină, iar eu eram singura care avea și doi copii de 2 și 3 ani acasă.

Ce am făcut eu diferit?

Mi-am schimbat felul de a mă vedea. Mi-am propus că voi crește atâta timp cât ei ne vor da această posibilitate. Aveam cursuri periodic și testări, iar eu mă asiguram că ofer maxim. Dacă mi se cerea un lucru să fac, eu făceam două. Am început să mă văd eu că merit. Am lucrat eu la mine și mi-am dat voie să primesc în viața mea acel lucru. Am ales să schimb acea convingere cu care am crescut și să aleg să creez ceva nou.

Dacă vrei să analizezi informațiile cu care ai fost programat, tot ce trebuie să faci este să te uiți la rezultatele tale. Rezultatele tale nu mint – rezultatele tale sunt o reflectare a imaginii tale de sine.

Dacă vrei să îți schimbi rezultatele, atunci trebuie să începi cu imaginea de sine.

Tu meriți schimbarea

Dacă nu suntem pregătiți să schimbăm acea imagine internă și nu vrem să trecem prin procesul de schimbare, atunci nu merităm schimbarea rezultatelor noastre.

Toată lumea dorește schimbarea, dar mulți nu sunt pregătiți să facă schimbarea.

Aud foarte des de la clienții mei

vreau să fac schimbarea

vreau alte rezultate”

”chiar vreau cu adevărat să schimb acele convingeri care mă țin pe loc

m-am săturat de ceste stări

…. dar asta nu se vede și în acțiuni. Și nu judec, să nu se înțeleagă greșit. Am fost și eu acolo și vorbesc din experiența mea.

În momentul în care te observi că ți s-a oferit o tehnică, iar tu nu o aplici ca să schimbi acel lucru, întrebarea mea este ”de ce ții așa strâns de acea convingere, acel obicei, acea durere, acea boală? Ce beneficiu ai de acolo (revin cu un articol pe acest subiect)? Ce anume nu îți dai voie să conștientizezi cu adevărat? Cât de magic poți deveni dacă alegi să te eliberezi de acea convingere/ acel obicei/acea boală/ acea durere? De ce îți este frică să îți dai voie să fii cu adevărat ființa infinită care ești?”

Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru schimbarea imaginii noastre de sine.

Poate că nu am fost responsabili pentru crearea acesteia, dar suntem responsabili pentru schimbarea ei. Dacă devenim conștienți de acest lucru și nu facem nimic….. asta este IGNORANȚĂ.

Ce anume trebuie să schimbi chiar acum pentru a-ți da voie să ai viața pe care ți-o dorești?

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »