eugenia hazazup

Ce este vizualizarea și cum să o folosesc?

Ce este vizualizarea?

 

Să închizi ochii și să îți imaginezi în mod repetat că realizezi o acțiune, că vizitezi un loc în care îți dorești să ajungi, că te bucuri de sănătatea de care corpul tău are nevoie, că trăiești viitorul dorit…cam asta înseamnă pe scurt vizualizarea.

Știi, noi gândim în imagini, iar acest lucru îl putem folosi în mod negativ sau pozitiv. Dacă vei învăța să îți controlezi imaginația, imaginile minții tale, vei reuși să-ți controlezi gândurile. Controlând gândurile, reușești să îți controlezi emoțiile. Controlând emoțiile, vei controla rezultatele și vei reuși să-ți limpezești mintea pentru un nivel mai profund de gândire. Vei începe să vezi lucrurile altfel, să le înțelegi cu ușurință, să vezi posibilitatea că poți și că este posibil.

Viața noastră ia forma gândurilor și imaginilor noastre

Fără să ne dăm seama, viața noastră ia forma gândurilor și imaginilor noastre. Dacă în mintea noastră predomină imaginile negative, suntem într-o capcană în care presupunem de multe ori greșit, atragem circumstanțe nedorite, judecăm și ne auto-judecăm mult. Dacă predomină imaginile pozitive începem să sperăm, să planificăm, să visăm, percepem și ne folosim inteligența creativă.

Pe mine tehnicile de vizualizare m-au ajutat să mă vindec, să îmi cresc imaginea de sine, să încep să comunic mai eficient și cu ușurință, să îmi ating obiectivele și să rămân focusată pe visul meu. Să fiu motivată și să am puterea să depășesc toate provocările. M-a ajutat să trec de la durere la putere. De la o persoană timidă și retrasă la una care vorbește în fața a sute de oameni.

Pentru autovindecare, vizualizarea necesită relaxare și concentrare asupra situației care a cauzat acea problemă. Poate fi folosită și pentru eliberarea de emoții sau de atașamente nedorite față de oameni, locuri și situații.

Vizualizarea, sugestia sau imaginile ghidate pot fi folosite pentru a trata și a calma numeroase probleme de sănătate și chiar pentru a pierde în greutate. Cercetările actuale au demonstrat că imaginile mentale produc schimbări psihologice, biochimice și imunologice în organism și influențează sănătatea. Cercetătorii au demonstrat că imaginația poate modifica reacțiile sistemului imunitar asupra înmulțirii globulelor albe.

Am fost plăcut surprinsă și totodată uimită  să descopăr că un lucru atât de simplu, cum este vizualizarea, poate avea efecte atât de profunde, explicate chiar de neuroștiință. Avem certitudinea că vizualizarea funcționează și merită să o integrăm în rutina zilnică. Eu am făcut acest lucru și te încurajez și pe tine să o faci.

Există nenumărate cărți care prezintă vizualizarea ca tehnică de materializare a gândurilor, obiectivelor și dorințelor, iar eu azi am să îți spun cum să te folosești de această tehnică pentru a-ți atinge un obiectiv.

În plus:

  • Nu te costă nimic,
  • Nu îți ocupă mai mult de 5 min/zi
  • Nu are efecte negative, ci dimpotrivă te încarcă pozitiv
  • Te motivează și te susține să mergi spre un viitor luminos, oricât de întunecat ar părea prezentul acum
  • Este atât de simplă încât și copiii o practică
  • Deși e imaginară, creierul și corpul o percep ca fiind reală
  • Te susține în materializarea oricărui gând.

O metodă simplă 

Când îți stabilești obiective, un ingredient secret este să vizualizezi atingerea obiectivului respectiv, păstrând în prim-planul minții tale imaginea rezultatului final. Vizualizează-te ținând acel trofeu, mutându-te în casa mult dorită, cum stai la biroul unde vei fi promovat, ținând mâna cuiva drag în timp ce  vă faceți jurăminte … oricare ar fi scopul – vizualiză rezultatul final.

Vizualizează-ți obiectivul în detaliu. Notează aceste detalii. Desenează-le. Creează o planșă de vizualizare, astfel încât să o poți privi de câte ori vrei să îți reamintești de ce faci pașii mici pentru a ajunge acolo.

Vizualizarea devine o parte a aici și acum și permite minții tale să accepte obiectivul ca și cum ar fi fost deja atins. Vei începe să vezi oportunități care au fost întotdeauna acolo, dar acum devin vizibile și pentru tine. Vei putea accepta noi provocări și idei noi pentru că te vezi deja la linia de sosire.

Vizualizarea este ceea ce a permis ca totul din jurul tău să devină real. Totul a început ca o idee în mintea cuiva și apoi a devenit un lucru real, tangibil. Mai întâi a fost vizualizat și apoi a fost creat fizic.

Această tehnică este extrem de eficientă și este un exercițiu foarte important în realizarea dorințelor și visurilor tale.

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

1 thought on “Ce este vizualizarea și cum să o folosesc?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »