eugenia hazazup

Ce este intuiția și cum să o dezvolți

 Ce este intuiția și cum să o dezvolți

Intuiția îmi spune că…

Am o senzație ciudată despre …

Intuiția mea spune că ceva nu este în regulă

Ai mai auzit asta?

Unii dintre noi avem intuiția bine dezvoltată și avem încredere în ea și o folosim pentru a lua decizii, iar unii dintre noi nu avem încredere în intuiția noastră mai mult decât într-o superstiție.

Dar ce este intuiția?

 

Intuiția este parte din noi toți. Ne folosim de ea conștient sau inconștient și se află de foarte multe ori la baza deciziilor pe care le luăm.

Fie că o numești sentimentul intuiției, vocea interioară sau al șaselea simț, intuiția poate juca un rol important în procesul de luare a deciziilor.

“Intuiția consta în acea reacție a creierului care corelează experiențele trecute cu indicii venite din exterior, într-un anumit moment, pentru a permite luarea unei decizii. Pentru că se întâmplă atât de repede și la nivel subconștient se numește un proces intuitiv”, se arată într-un studiu publicat în renumita revista de specialitate “British Journal of Psychology”.

Intuiția este creierul tău pe pilot automat. Gândește-te când faci un duș. Majoritatea dintre noi nu gândim. Suntem pe pilot automat. Începem cu părul nostru și mergem în jos sau oricum faci tu asta. O faci la fel în fiecare zi și creierul tău primește informații încă din timp ce te trezești. Creierul tău funcționează în afara conștientizării tale, ceea ce se numește gândire inconștientă.

Cu siguranță te bazezi pe gândirea inconștientă pentru sarcini precum dușul, pregătirea acelei căni de cafea, mersul pe jos sau chiar atunci când conduci spre servici. Acestea sunt rutine pe care creierul tău le poate gestiona fără ca tu să te implici în proces.

Dar creierul tău funcționează în acest mod și în timpul proceselor complexe despre care crezi că ești pe deplin conștient. Creierul nostru este capabil de sarcini foarte complexe și, atunci când implicăm mintea subconștientă, uneori pierdem acele judecăți solide pe care le-a procesat intuiția pe măsură ce începem să regândim o situație și să ne punem întrebări. Noi respingem intuiția. Toți factorii care ne influențează reacțiile sunt întotdeauna la dispoziția minții noastre conștiente.

“În creier, există niște neurotransmițători ai intuiției care răspund la stimuli din mediul înconjurător și la emoțiile din prezent. Când acei neurotransmițători intră în acțiune, apar tot felul de senzații bruște, aparent din senin, precum teama, îndoiala și chiar fluturașii din stomac, toate fără niciun fel de bază logică stabilită după un proces îndelungat de gândire”. (Profesorul de psihiatrie Judith Orloff la UCLA si autor al cărții “Guide to Intuitive Healing: Five Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness”)

Se spune că spiritul este reprezentat de intuiția noastră și, prin urmare, are întotdeauna dreptate

 

Din experiența mea, am constatat că, înainte de a înțelege acest concept, mi-am pus sub semnul întrebării sau mi-am ignorat intuiția și am luat niște decizii destul de proaste și, când am acceptat acest gând, am constatat că intuiția mea era la bază.

Mulți oameni cred că Dumnezeu ne vorbește prin intuiția noastră și totuși ignorăm pur și simplu toate semnele și ajungem la dezastru.

Cum să-mi dezvolt intuiția?

Iată câteva metode pe care și eu le folosesc, prin care îți poți dezvolta intuiția.

Meditează şi ascultă!

Acordă-ți în fiecare zi, câteva minute pentru a medita şi pentru a-ți lăsa mintea liberă. Ascultă-ți sentimentele, impulsurile şi vibrațiile. Lasă gândurile să plece şi conectează-te la emoții şi trăiri. Făcând aceste exerciții te vei putea conecta la o sursă de cunoaștere mult mai amplă, iar intuiția va deveni şi mai solidă. În meditație te asculți pe tine, te conectezi cu tine și cu sursa creatoare. De când am început să meditez, chiar am încredere în intuiția mea. Îmi ascult intuiția de la lucruri mici cu ce mă îmbrac azi? Și ascult răspunsul dat de corpul meu prin intuiție…. până la a spune DA sau NU anumitor colaborări.

Pune întrebări!

Pune întrebări atât ție însuți, cât şi celor din jur. Întrebările pot fi un mod excelent de a consolida intuiția. Nu degeaba, cele mai puternice perspective creative vin după o lungă sesiune de întrebări şi răspunsuri. O forță majoră ți-o oferă întrebările şi nu răspunsurile, ele stimulând apariția de noi întrebări şi noi răspunsuri. Prin astfel de sesiuni, îți vei dezvolta capacitatea intuitivă.

Lasă inconștientul să lucreze în timp ce dormi!

Înainte de culcare, reflectă la problemele la care nu ai găsit răspuns în timpul zilei. Gândește-te la cât mai multe variante posibile şi adormi cu ele în gând. În timpul somnului, imaginația se va activa şi inconștientul îți poate oferi soluțiile mult dorite.

Crede în tine!

Un om care are o încredere mare în el şi în capacitățile sale, este un om cu performanțe, un om care poate realiza tot ceea ce şi-a propus, unul care oferă şi inspiră încredere şi celor din jur. Ascultă-ți vocea interioară şi, mai ales ai încredere în ea. Nu contează că la început vei face, probabil, şi alegeri mai puțin inspirate, pe parcurs, intuiția ta va deveni mai solidă şi alegerile vor deveni mai inspirate. Începe cu lucruri mici în care să-ți folosești intuiția.

 

Testează-ți intuiția pentru următoarele 30 de zile!

Ține un jurnal al momentului în care ai un sentiment ciudat și scrie circumstanțele și apoi rezultatul. Asigură-te că revii după o lună și examinezi dacă ai urmat sau nu intuiția și cât de exactă a fost. Poate pur și simplu să te surprindă.

Aștept să îmi spui cum te ajută acest articol. Spune-mi dacă tu îți asculți intuiția și cum ți-ai dezvoltat-o.

Te super îmbrățișez

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

 Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »