eugenia hazazup

Ce este confortul și cum pot să fiu în confort

Ce este confortul?

Majoritatea vor răspunde la această întrebare punând accent pe statusul social, sau pe o sumă de bani sau posesiile materiale. Pe părerea celorlalți despre ei. Pe siguranță și stabilitate.

Pentru tine ce este confortul?

Pe Wikipedia, confortul este definit ca un sentiment de ușurare fizică sau psihica și o lipsă de dificultăți, în timp ce incomod se simt persoanele lipsite de confort.

Nu sunt de acord! Lasă-mă să explic, înainte să ai tendința să intri în contradictoriu. Lasă-mi să îți explic confortul din punctul meu de vedere. Nu îți doresc să contrazic nici un fel de definiție. Doresc să prezint confortul din alt punct de vedere. Doar o perspectivă.

Și am să mă opresc mai întâi la cuvântul „lipsă”. Cred că oamenii care se simt confortabil au anumite lipsuri.

Când treci prin viață și păstrezi o anumită linie, și stai întotdeauna pe partea sigură a străzii, fără să îți asumi riscuri, crezi că te simți confortabil.

Nu faci valuri, nu creezi probleme, eviți dramele …

Aceasta nu este viața pe care vreau să o trăiesc. Nu că aș vrea să fac valuri și să fiu acea persoană detestată pe care nimeni nu o dorește în jur. Departe de mine acest gând. Vreau să fiu persoana care își asumă riscurile, care trăiește în acea zonă incomodă, pentru că doar acolo pot crește și să iau viața în piept. Experimentând lucruri noi. Având noi aventuri. Visând visuri mari și mai bine, trăind viața pe care mi-o doresc.

Poate că ai auzit deja de zona de confort. Este cea mai periculoasă zonă aș putea spune. În cursul Depășește-ți limitele discutăm pe zona de confort și facem exerciții să ieșim de acolo pentru a ne bucura cu adevărat de viață.

Confortul este un loc în care plictiseala se instalează

Eu definesc confortul ca mâncând cina  în fața televizorului, noapte după noapte, fără nimic care să merite să-i spun soțului meu, în timp ce copiii mei sunt lipiți de rolul lor fantezist pe telefoane, deoarece viața noastră este PLICTISITOARE!

Și confortul este locul în care cred că trăiesc acei oameni cărora le este frică să accepte promovarea, deoarece trăiesc cu o frică, aceea că nu sunt suficient de buni.

Pentru a ne simți confortabil este nevoie să ne cunoaștem pe noi înșine

Doar astfel ne vom da seama ce anume ne face să ne simțim bine, confortabil și ce nu. Putem începe cu corpul nostru, cu pozițiile în care se simte relaxat, cu activitățile care îl alimentează cu energie, cu alimentele care îl hrănesc în loc să îl facă să se simtă încărcat, greu. Se întâmplă ca anumite posturi sau obiceiuri sau chiar durerea să fie atât de împământenite, atât de ancorate în mintea noastră subconștientă încât să le acceptăm ca atare deși sunt inconfortabile. Abia când revenim în prezent și le conștientizăm, putem întreprinde o acțiune pentru a ameliora senzația de disconfort. Renunțăm la starea de „merge și așa„ pentru a ne recăpăta puterea exterioară și interioară.

Merge și așa. / Suficient de bun.

Ai obiceiul să folosești aceste fraze?

Nu mă înscriu la această filozofie. Cu toții suntem destul de buni. De fapt, suntem mai buni decât suficient de buni. Destul de bun nu este o opțiune pentru mine.

Mereu am gândit așa? Nu.

Am trăit în confort până când într-o zi m-a împins…. corpul. Am început să simt că eu pot să mă vindec. Apoi a fost mentora mea, care a avut încredere în visul meu și în mine și m-a împins și mă împinge mereu și mereu.

Sunt gândurile noastre confortabile?

Ce gând hrănesc care îmi produce disconfort?

Ce credințe care nu îmi mai folosesc mă fac să mă închid și să îmi pun o mască în loc să îmi dau voie să fie eu însămi?

Ce povești îmi spun care îmi provoacă disconfort mental?

Este nevoie să renunți la confortul unor obiceiuri sau stări de a fi pentru a evolua și a-ți împlini visele. Este nevoie să înveți să fii inconfortabil, pentru a ajunge să fii cu adevărat confortabil.

Sau mai putem spune: este nevoie să fii confortabil cu inconfortabilul. Doar așa vei reuși să începi să trăiești o viață împlinită într-un corp echilibrat. Orice călătorie începe cu un pas.

Atunci când suntem echilibrați, avem încredere în noi înșine și trăim în iubire, suntem ca un soare care luminează și încălzește ce este în jur.

Până când ajungem acolo însă, este nevoie să ne impunem să nu fim deloc confortabili.

Care este motivația din spatele confortului?

Ca să faci acest lucru, cred că este nevoie să ai clar stabilit unde îți dorești să ajungi. Unde te vezi la sfârșitul acestui an? Vei fi în același loc? Vei face aceleași lucruri? Vei câștiga aceeași sumă de bani? Vei vizita aceleași locuri? Te vei învârti în același mediu? Vei auzi aceleași povești? Te vei plânge de aceleași lucruri? Sau vei lua acum hotărârea că vei crea altceva?

Ce vei face diferit? Unde îți dorești să fii la sfârșitul acestui an?

Am o ușurare fizică și psihică pentru că vreau să ajung la stele și voi face tot ce este nevoie pentru a ajunge acolo!

Mentorii mei m-au împins și mi-au schimbat gândirea

Chiar dacă acum nu crezi, ai încredere în credința mea în tine. Sunt cuvintele mentorei mele. Ea a avut mereu grijă să mă scoată  din acest confort. Și cea mai frumoasă parte este că acum îi îndrum pe alții pentru a-și realiza visurile. Îți împing eu pe cei care vin spre mine către a fi inconfortabili.

Confortul nu este obiectivul meu – prefer oricând să mă simt inconfortabilă!

Așa că, fie că e vorba de corpul tău, de mintea tam de cariera ta sau de relațiile cu cei din jur, o stare de confort te va ajuta să îți exprimi potențialul și te va elibera de o povară imaginară. Iar acest confort este sănătos doar atunci când ești confortabil cu inconfortabilul. Doar așa vei ajunge acolo unde îți dorești cu adevărat.

Articole care ar putea să te intereseze : Atitudinea, Tehnici de meditație, 4 pași pentru a depăși provocările, De ce nu vrea să se schimbe? De ce nu înțelege?

Materiale și cursuri gratuite: mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine, e-Book Un Nou Început, 4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

1 thought on “Ce este confortul și cum pot să fiu în confort”

  1. Ca de obicei!Este foarte,foarte interesant!Iesirea din zona de confort este cand azi sunt mai buna ,diferita de ieri.Mai nou ,maine sunt mai buna ,diferita ca azi si tot asa!😚🤗

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »