eugenia hazazup

Când este nevoie să mă gândesc la o schimbare ?

Când este nevoie să mă gândesc la o schimbare ?

 

Mă ajuta oare asta pe mine ?

 

M-am gândit să analizăm câteva perioade din viață, când este timpul să ne gândim la schimbări.

Când ai nevoie de o schimbare ?

 

Apa nu curge sub o piatră. Dacă înțelegi că viața ta, în anumite aspecte (sau toate dintr-o dată), nu îți mai aduce satisfacție, atunci acesta este un semn sigur că sunt necesare schimbări.

Dezamăgirea poate fi înțeleasă în orice fel: la locul de muncă sau în viața personală. În cele din urmă, imaginea ta încetează să te ajute.

Pentru schimbări nu este întotdeauna necesar să se ia decizii radicale. Nu este necesar să renunți imediat la locul de muncă sau să te desparți de iubită. Este suficient doar să îți schimbi atitudinea față de anumite lucruri și stilul de viață. Apoi, rezultatele nu se vor lăsa mult timp așteptate.

Avem aici în Belgia ateliere de croitorie, am început încet încet de la un magazin și am ajuns la 5 ateliere, în diverse orașe. La început eram foarte entuziasmată, eram dedicată în totalitate acestor magazine, era sursa noastră de venit, dar pe lângă asta, mă împlinea când auzeam clienții mulțumiți. În familie totul era normal; era așa cum eu credeam că este normal. În timpul meu liber, eram un salvator. Un salvator înrăit pot spune. Dacă vedeam că nimeni nu îmi cere ajutorul, eram în stare să dau anunț să caut pe cineva care dorește ajutorul meu 😊)).

Deci era totul ”așa cum este normal să fie”: Soț—copii—casă—muncă—salvator.

Au trecut anii, timp în care făceam același lucru, până când, ceva a început să scârțâie. În mine mai degrabă, decât în afacere sau în cei din jur.  Am început să caut ce anume nu mai îmi place? Ce mă face să vreau altceva? Ce mă sufocă, parcă?

Când se întâmplă ceva brusc

 

Poate că totul îți era pe plac, dar dintr-o dată te lovește o veste, după care îți dai seama că viața nu va fi la fel. Nu contează dacă această surpriză este bună sau rea. Important este modul în care o evaluezi și ceea ce va rămâne ca rezultat. Există multe exemple în care o mare victorie în loterie nu-i aduce pe proprietari la o viață fericită. În timp ce un bărbat care și-a pierdut slujba, a recunoscut mai târziu că acesta a fost cel mai bun eveniment din viața sa, pentru că putea să-și găsească un job mai bun.

Dacă se întâmplă ceva neașteptat, încearcă să vezi beneficiul maxim din acesta și să tratezi cât mai pozitiv posibil, indiferent dacă evenimentul este negativ sau pozitiv.

Așa cum îți spuneam, am început să caut ce se întâmpla în mine, de nu mai eram împlinită, ce mă făcea să fiu într-o căutare continuă parcă. Ce mă sufocă? Ce stă în calea zâmbetului pe care obișnuiam să îl am în permanență?

 Tot auzeam despre dezvoltare personală, dezvoltare spirituală, schimbare, creștere…… Dar parcă era posibil pentru ceilalți dar nu pentru mine.

Și pentru că venea ceva către mine iar eu nu lăsam să intre, nu eram pregătită să văd o altă realitate decât cea pe care eu o știam, a venit cireașa de pe tort. A urmat o mare lovitură de la persoanele dragi mie (dacă ești un salvator știi despre ce vorbesc), o lovitura care m-a dărâmat atât de rău, încât nu mai vedeam nici un fel de ieșire. Durerea care mă cuprinsese și depresia în care intrasem, erau parcă peste puterile mele.

În acel moment mi-am dat voie să primesc altceva în viața mea.

Oare chiar este posibil și pentru mine?

Oare este posibil ca eu să creez ceea ce eu îmi doresc cu adevărat?

 

Când ești la capătul puterilor

 

Uneori ajungem acolo unde nu am vrut niciodată să fim. Acesta este un motiv foarte bun pentru a începe să ne schimbăm viața.

Einstein a spus: „Nu putem rezolva problema dacă folosim aceeași gândire care a fost aplicată atunci când a apărut această problemă”.

Prin urmare, pentru a te ridica de jos, trebuie să îți schimbi comportamentul. De regulă, aceasta implică eforturi și perseverență.

E, aici eram eu în acel moment, la capătul puterilor și trăgeam și familia după mine, mai ales pe fetele mele. A fost momentul în care am început să-mi pun multe întrebări și să-mi analizez efectiv viața.

Am început să mă întreb : Dacă eu merg în același ritm, dacă eu fac aceleași lucruri, unde mă văd peste 5 ani?

Am început să accept faptul că eu sunt creatorul vieții mele și că în mine stă puterea schimbării.

 Prima tehnică pe care am aplicat-o a fost meditația. Am început să meditez mult. Având în vedere că foarte mult timp mi-l petreceam închisă în cameră și la pat, aveam destul timp pentru acest lucru  😊 . Oricum, ideea este că asta m-a ajutat pe mine și așa am reușit să-mi găsesc ieșirea.

După un mare eșec

 

Deși fiecare dintre noi speră că nu i se va întâmpla nimic, se poate întâmpla oricui. Dar nu ar trebui să tratăm niciodată acest lucru ca pe un final și, așa cum se spune în box, să arunci prosopul alb.

Stabilirea noilor obiective pot influența pozitiv starea ta de spirit, de a dezvolta perseverența și rezistența înainte de adversitate.

Poate că viața ta nu va fi aceeași, dar asta nu înseamnă că nu va fi nimic bun înainte.

Este perfect normal să treci printr-o perioadă de introspecție după o relație care a eșuat. Făcând asta, te vei apropia mai mult de persoana care ești cu adevărat. Dezvoltarea personală implică învățare, dar și a fi deschis la orice oportunitate ce îți iese în cale.

Am avut parte de eșecuri și mai ales pe partea financiară, iar dacă asta înainte pentru mine era ca și când lumea se sfârșește, acum stau și analizez să văd de ce am atras iar asta. Caut în situația respectivă lucrurile bune.

De ce am atras asta?

Ce este nevoie sa vad aici?

Am început să binecuvântez cu iubire facturile. Dacă au venit către mine înseamnă că am și bani să le plătesc.  (o metodă bună de a privi facturile)

Mulțumesc pentru fiecare plată pe care o fac și spun « mulțumesc și știu că acești bani se întorc către mine de 70 de ori mai mult »

Și să fiu sinceră, din eșecuri am crescut cel mai mult.

Tu când ai făcut ultima schimbare?

1 thought on “Când este nevoie să mă gândesc la o schimbare ?”

  1. Bună ziua
    Parca mi-am citit într-un fel viata. Oare e cazul sa fac o schimbare?Am un loc de munca unde îmi plăcea la nebunie la început și după 15 ani nu mai vreau sa merg. Numai gândul ca merg la servici îmi da o stare de frica, un nod în gat. Am început sa citesc despre dezvoltare personala, dezvoltare spirituala, meditații…și a început sa îmi placa. Nu pot înțelege de ce nu mai vreau sa continui serviciul și din ceasta cauza sunt plina de sentimente negative, nu îmi găsesc locul, am zile în care nu am chef de nimic, îmi afectează și relația cu copii și soțul. Nu știu cum sa ies din aceasta stare.
    Mulțumesc daca veți citi cest mesaj și am sa continui sa va urmresc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »