eugenia hazasup

Atitudinea

 

Te-ai întrebat vreodată care este cauza primara a rezultatelor pe care le ai in viață?

Chiar dacă te-ai întrebat sau nu, eu îți dau deja răspunsul: este vorba despre ATITUDINE.

 

Atitudinea ta controlează calitatea oricărui lucru pe care îl obții in viață.

Atitudinea este singurul lucru pe care toate ființele umane îl controlează complet și totuși mulți aleg fără să știe o atitudine negativă. Dacă am înțelege puterea propriei noastre atitudini în viața noastră, majoritatea dintre noi ar schimba-o imediat.

De câte ori ți s-a spus să îți schimbi atitudinea?

Acesta era și este cred că un îndemn comun de la majoritatea părinților și profesorilor, nu?

Atitudinea este creată de gândurile, sentimentele și acțiunile tale. Mintea ta controlează sentimentele și decide dacă aceste sentimente vor fi pozitive sau negative prin gândurile tale. Corpul tău urmărește apoi aceste gânduri prin acțiuni și comportamente. Sună simplist, nu? ….. pentru că este.

Prin gândurile noastre, creăm o atitudine. Această atitudine este exprimată pe baza modului în care interiorizăm ideile. Mintea și corpul nostru se mută într-o nouă vibrație a conștiinței cunoscută sub numele de sentimente. Aceste sentimente sunt apoi afișate prin acțiuni și comportamente care produc rezultatele în viața noastră.

Atitudine [Gânduri + Sentimente + Acțiuni] = Rezultate

Imaginează-ți că ne hrănim mintea cu gânduri pozitive și treci prin acest proces. Vom încheia cu rezultate pozitive. Acum imaginează-ți că ne hrănim mintea cu gânduri negative și treci prin acest proces. Ce vei crea? Rezultate negative nu? Are sens, nu-i așa?

O experiență

Poate că ți s-a întâmplat și ție să auzi de situații în care două persoane fac același lucru într-o instituție, au aceleași responsabilități și totuși unul să câștige mai mult ca celălalt, chiar dacă au aceleași abilități și chiar dacă poate că unul dintre ei are și diplomă în domeniu. Gândește-te puțin, daca ar fi trebuit sa reducă numărul de angajați, la care ar  renunța? La cel care are o atitudine negativă. Cel care are o atitudine pozitivă, își va câștiga locul, chiar dacă, poate îl plătește mai mult.

Eu am fost în această situație. Am pornit de la a fi vânzătoare într-o optică medicală, fără studii în domeniu, fără să cunosc absolut nimic. Dar am început cu atitudinea că îmi doresc să învăț tot ceea ce este necesar în acest domeniu pentru a da tot ceea ce am eu mai bun. Mi-am menținut mereu atitudinea de învățăcel. Am citit, am studiat, am întrebat, am participat la toate cursurile organizate și am făcut ore suplimentare pentru a reuși să-mi dezvolt abilitățile necesare acelui job. Am fost promovată ca șef de magazin, ca ulterior să fiu promovată ca și director zonal pe zona de N-E a României, chiar dacă nu aveam studii în domeniul managementului… de fapt, eram singura din acel magazin, care nu avea studii superioare. Atitudinea și-a spus cuvântul. Am pornit și mi-am menținut acea atitudine de învățăcel și asta m-a ajutat să rămân curioasă ca un copil. Rămânând curioasă, mi-am alimentat această curiozitate conectându-mă cu toți cei din jurul meu și dezvoltându-mi abilitățile necesare.

Atitudinea este acel lucru care se apropie mult de a fi totul când vorbim de succes sau eșec.

Si știu ca noi toți ne cramponăm de bani, de calificări, de experiență, de talent și aceste lucruri sunt importante… însă eu cred ca cea mai rară și cea mai apreciată calitate dintre toate și deci cea mai bine remunerată, este atitudinea. De ce? Pentru că este ingredientul magic care le aduce pe toate celelalte la viață.

O atitudine grozavă este cu mult mai mult decât să observi pasiv lumea exterioară printr-un zâmbet. O atitudine grozavă pare să conecteze într-un mod magic la tot felul de oportunități care cumva parcă nu existau înainte.

Gândește-te la asta un moment, cu cine ai lucra mai degrabă, cu cineva cu o atitudine bună sau cu o atitudine rea? Ai fi dispus să fii un pic mai răbdător în ce privește dezvoltarea abilitaților dacă ar fi o plăcere să fii în preajma acelei persoane, dacă aceasta ar fi fericită și optimistă, vorbind cu entuziasm despre viitor, despre toate oportunitățile pe care le vede, dacă se înțelege bine cu oamenii, dacă vrea în mod spontan să îi ajute, să îi susțină? Bineînțeles ca ai fi.  Toată lumea preferă să fie în preajma oamenilor care dau energie și viață mai degrabă decât în preajma celor care storc seva din noi, nu?

Atitudinea noastră este cea care determină dacă vom fi norocoși sau nu.

Schimbându-ne gândurile, ne putem schimba atitudinea, ceea ce în cele din urmă ne va schimba rezultatele. Atitudinea este ciclul creativ care ne permite să simțim într-un anumit mod și apoi să luăm măsurile necesare către un rezultat specific.

Începe cu finalul în minte și ia decizia că astăzi este ziua pentru a-ți schimba atitudinea!

Lasă-mi un comentariu despre ce subiect dorești să abordez în următoarele articole.

7 thoughts on “Atitudinea”

 1. Subscriu!… de mult lucrez la schimbarea atitudinii mele si observ ca in permanenta apar noutati! Te admir,felicitari si mult succes in munca ta!

 2. Buna

  multumesc pentru articol.Foarte bun si bine venit.
  Urmatorul poate va fi despre cum se poate schimba atitudinea.

  multumesc

 3. Ma știu pesimistă, dar nu am realizat decat acum , citind articolul dvs scris cu atâta claritate ce mult conteaza atitudinea in dobândirea succesului in viață.

  Multumesc. Citesc …invat …si va sunt recunoscatoare pentru ca ati ales sa impartiti din intelepciunea dvs.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »