eugenia hazazup

5 pași pentru asumarea și diminuarea riscului

5 pași pentru asumarea și diminuarea riscului

 

Îți stabilești acest obiectiv măreț și ești gata să îl duci la îndeplinire, dar ceva te reține. Ceva din interiorul tău spune, stai, ce crezi că faci?

Frica intervine și dintr-o dată devii nesigur de acest obiectiv. Nu ești pregătit. Nu este momentul. Mâine, da, mâine este o zi mai bună …

 

Mă dominau stări de aceste gen. Mereu când îmi stabileam un obiectiv mai mare, nu ține prea mult entuziasmul pentru că apăreau acești pitici care îmi spulberau orice vis. Mă simțeam cumva mai în siguranță că amânam. Îmi aduceam tot felul de argumente care mă duceau la scuze foarte bune.

Și toate astea mi se păreau normale. Pentru că aveam pe lângă mine oameni care aveau cam aceleași experiențe. ”Deci și la voi este la fel… deci așa e normal” (mă ”încurajam eu”).

Până am început să intru în medii diferite. Cu oameni diferiți. Cu oameni care reușeau să facă ceea ce eu doar visam. Mă încurajau și îmi spuneau ”fă-o cu toată frica” ”greșește” ”eșuează cât mai mult și cât mai repede”…. ufff tare greu să accept aceste sfaturi. Spărgeau toate convingerile mele.

 

Am spus Stop

 

Și știi ce? Am spus Stop! Stop piticului din mintea mea. Stop să mai ascult oameni care vor să mă convingă că nu vor reuși pentru că ei nici măcar nu au încercat.

Este timpul să repornești și să elimini incertitudinea și frica…. mi-am spus. Asumarea riscurilor face parte din viață. Este necesar să atingi noi niveluri, să îți îndeplinești obiectivele. Dacă vrei cât mai mult din viață, va trebui să îți asumi riscuri și să te extinzi. Când vrei cu adevărat ceva, asta înseamnă, de asemenea, să îți asumi un risc. Despre asta este vorba.

Nu îți garantează nimeni că vei reuși din prima, sau din a doua…. dar vei reuși cu siguranță dacă vei continua. Atâta timp cât rămâi în acțiune, nu ai decât de câștigat. Singura pierdere, singurul adevărat eșec este…. să te oprești sau nici măcar să nu pornești.

 

Iată 5 pași care pe mine m-au ajutat în timp ce navigam prin asumarea și diminuarea riscurilor:

 

  1. Evaluează riscul. Înainte de a începe, vezi în mintea ta care va fi finalul.Imaginează-ți atingerea obiectivului, imaginează-ți beneficiile și recompensele. Păstrează motivul pentru care îți dorești acest lucru în prim-planul minții – cunoaște-ți „de ce-ul”. Doar cunoscând recompensa, îți vei asuma riscul și vei continua.
  2. Cunoaște obstacolele.Identifică ce te-ar putea împiedica și pregătește-te mental, astfel încât atunci când te întâlnești cu un obstacol, să fii pregă Te poți folosi de vizualizare. Te vezi cum ești în fața acelui obstacol și găsești soluții să îl depășești. Simte cum se simte reușita.
  3. Începe-ți călătoria.Gata cu pregă Este timpul să începem. Este timpul să facem acest prim pas înainte. Nu este nevoie să știi toți cei 100 de pași pe care îi ai de făcut. Este despre primul pas…. al doilea vine bonus. Ai să vezi. Fă acel prim pas așa imperfect cum poți tu. Este în regulă. Ca să devii bun, este nevoie să nu fii bun la început.
  4. Alege un ghid. Este mult mai ușor să diminuezi riscurile dacă ai alături de tine pe cineva care a făcut deja pașii pe care urmează să îi faci tu. Te va scuti de multă durere și timp pierdut un mentor. El deja și-a asumat riscuri și deja a eșuat în multe încercări. Experiența lui te va propulsa spre succes mai repede.
  5. Călătorie plăcută. Este posibil să nu îți atingi obiectivul pe cât de repede ai vrea și este în regulă.Dacă îl atingi prea ușor, nu a fost ceva cu adevărat valoros pentru tine. Poate că încă ai dubii de potențialul tău. Ridică ștafeta. Ai încredere că reușești.

 

Asumarea riscurilor este o parte crucială în atingerea obiectivelor și trăirea visurilor tale. Nu poți ajunge de la A la B fără a face un pas. Și uneori vor exista pietre pe drum. Ține în minte finalul și vei fi mai bine echipat pentru călătorie.

Dacă îți dorești să ai claritate și să setezi corect obiectivele acestui an și mai ales să ai un plan care să te ducă acolo, aici sunt. Intră chiar acum aici și fă o programare pentru o sesiune individuală gratuită pentru a vedea cum te pot ajuta eu. Hai să facem asta posibil pentru tine în acest an.

 

Dacă dorești să primești articolul săptămânii direct în căsuța ta de mail, înscrie-te chiar acum aici:

Articole care ar putea să te intereseze :

Eliberează-te de durerea emoțională și fizică, Legea Prosperității, Cum ne afectează angajamentele și promisiunile, 7 Mituri despre meditații și o scuză bună ca să nu meditezi, Ce sunt deciziile și cum le luăm?, Ce este meditația mindfulness și cum să practic, De ce să iertăm

Materiale și cursuri gratuite:

Ridică-ți energia pentru a atrage abundența in viata ta 

mini-curs 7 Pași spre vindecarea emoțională prin reconectarea cu tine,

e-Book Un Nou Început

4 pași pentru a-ți schimba o convingere limitativă 

Către grupul privat gratuit de Facebook Dincolo de gânduri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traducere »